Składniki: -500 g polędwicy wołowej -pół cebuli -1-2 ogórki kiszone -dwa żółtka -sól warzona nie jodowana -pieprz czarny mielony -sos sojowy -olej u mnie smakowy paprykowy Sposób przygotowania: Mięso opłukać i zmielić na drobnym sitku lub posiekać bardzo drobno ostrym nożem. Cebule i ogórki kroimy w kosteczkę . Soli, pieprzu i sosu sojowego każdy dodaje do swojego smaku następnie olej
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.zbyt głęboko żeby nie uszkodzić woreczka żółciowego. Gdyby jednak tak się przydarzyło i jego treść wylała się należy szybko i dokładnie wypłukać rybę pod bieżącą wodą bo inaczej jej mięso może być gorzkie. Po rozcięciu ręką wyjmujemy wnętrzności. Odcinamy całą głowę. Wszystko dokładnie myjemy. Następnie kroimy w dzwonka, oprószamy solą oraz pieprzem. Skrapiamy cytryną. Każdy kawałek ryby obtaczamy
Życie zaczyna się w kuchnizawierają konserwantów i żadnych zbędnych dodatków. Są wyprodukowane z naturalnych składników. Moimi ulubionymi są właśnie kabanosy z kurczaka i polędwica wędzona z kurczaka. Idealnie doprawione, delikatne i niesamowicie smaczne mięso! Kabanosy z kurczaka są świetnym dodatkiem do omletów i zapiekanek, ale też stanowią idealną przekąskę w ciągu dnia. Polędwica stanie się Twoim ulubionym dodatkiem do kanapek! Gorąco polecam! Spróbujcie! SKŁADNIKI
Ostra na SłodkoDzień dobry :-) Dziś przepis na pyszne risotto z dynią piżmową i groszkiem. Staramy się ostatnio trochę ograniczać mięso i szukamy czegoś bez. Tym razem padło na to danie. Robi się szybko, smakuje super. My lubimy bardzo. Polecam i miłego piątku życzę :-) Składniki: 1 i 1/2 szklanki ryżu Arborio 1 cebula 3-4 ząbki czosnku około 1 kg dyni piżmowej
kruche babeczkiprosta i szybka potrawa, nie tylko na świąteczny stół. Kapusty z grochem wychodzi cały garnek, można go podzielić dodając do drugiej części np. wymoczone i posiekane suszone grzyby, mięso lub kiełbasę oraz suszone śliwki. Powstaną dwie potrawy polecam! SKŁADNIKI: 1300 g kapusty kiszonej, odciśniętej (u mnie kiszona z marchewką) 400 g łuskanego, suchego grochu, u mnie połówki 3 większe cebule
Zasmakuj Kuchnikoncentratem. Całość lekko posypać solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. 3. Naczynie wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 210st.C. i piec około 45-50 minut. W czasie pieczenia, mięso często podlewać sosem z dna naczynia. 4. Tak przygotowane danie podawać z ziemniakami z wody lub kaszą. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Danka Pichcizdrowa, ponieważ kiszona kapusta zawiera dużo witamin. Jest też tania, a po zrobieniu może poleżeć w lodówce kilka dni. Także jest świetnym dodatkiem do drugiego dania, pasuje zarówno do mięs pieczonych czy smażonych, jak i do ryb. Moja propozycja na obiad to właśnie smażone filety rybne z surówką z kiszonej kapusty i z dodatkiem duszonych (tłuczonych) ziemniaków. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle
Danka Pichciłupinek i pokroić w paseczki. 4. Śliwki, morele, daktyle pokroić w paseczki. 5. Po upływie 3-4 godzin mak przecedzić przez sitko i zmielić trzykrotnie w maszynce do mięsa. W rondelku rozpuścić masło, dodać zmielony mak, miód i pozostałe składniki. Wszystko razem podgrzać i wymieszać. Zdjąć z ognia. 6. Do przygotowanego maku dodać ostudzony makaron i delikatnie wymieszać. (adsbygoogle
Danka Pichcicebula 150 g sera gorgonzola 200 ml śmietanki 30% 1/2 łyżeczki kurkumy 1/2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku sól, pieprz olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Przyprawić solą, pieprzem, kurkumą i papryką. 2. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju. Dodać kurczaka. Podsmażyć na złoty kolor. Przełożyć do miseczki
Danka Pichci