mięso - 63110 przepisów (strona:2131/4208)

Ani Mru mru 124

łyżki octu balsamicznego ·        Groszek konserwowy ·        1 łyżka mąki ziemniaczanej Sposób przygotowania: 1.   Mięso kroimy kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju. 2.   Doprawiamy przyprawą oraz solą. 3.   Cebule obieramy, drobno kroimy i prużymy na drugiej patelni na rozgrzanym oleju. 4.   Do cebuli dodajemy startą na tarce

Kulinarna Chwila
#Zostańwdomu - zrób zakupy on-line 112

Olejarnia Niwki  Artykuły spożywcze z Turcji (kawy, herbaty, sery, przetwory, słodycze) - TureckiSklep.pl Wędzarnia Marózek - wędliny i ryby bez konserwantów Świeżo palone kawy z całego świata Land Cafe  Mięso z dostawą do domu - Crazy Butcher  Miód i produkty pszczele Miody Chwarszczańskie  Owoce morza i jedzenie z dostawą do domu - L'Arc Varsovie Kuchnia, dom i ogród

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Makaron po tajsku z polędwiczką wieprzową 100

opakowaniu. Marchew i seler kroimy w słupki. Pieczarki kroimy na kawałki. Szalotkę kroimy w piórka. Czosnek i imbir siekamy. Papryki kroimy. Polędwiczkę kroimy w kostkę. Na rozgrzany olej wrzucamy mięso, lekko podsmażamy, dodajemy pozostałe składniki, szybko smażymy w wysokiej temperaturze. Do całości dodajemy makaron. Mieszamy

R'n'G Kitchen
Pierogi z kapustą i grzybami 115

Przepis na pyszne pierogi z kapustą i grzybami. Jak zrobić idealne ciasto? Wszystkiego dowiesz się z mojego przepisu. Czas przygotowania: 2 godziny Ilość porcji: >6 osób

karolgotuje
Sos soubise (francuski sos cebulowy) 122

soubise to francuski sos cebulowy na bazie sosu beszamelowego. Tradycyjnie najczęściej podawany jest do dań z baraniny, ale świetnie pasuje także do innych mięs. Nazwa tego sosu pochodzi od francuskiej miejscowości Soubise. Składniki -1 szkl. mleka -3 łyżki masła -2 łyżki mąki -4 cebule -sól, pieprz -gałka muszkatołowa Przygotowanie Cebule obrać i pokroić. W rondelku rozpuścić połowę masła. Dodać

Zielona Kuchnia
Rollsy z tortilli z tatarem wołowym 116

sól pieprz 2 łyżki oleju rzepakowego 3-4 łyżki wody gazowanej opcjonalnie kilka kropel maggi  Ogórki kiszone, cebulę i grzybki kroimy w bardzo drobną kosteczkę. Do miski przekładamy mieso na tatar dodajemy pokrojone warzywa, przyprawiamy musztardą, solą pieprzem, wlać wodę i olej. Wszystko dokładnie wyrabiamy aby składniki się połączyły. Farsz dzielimy na dwie równe części. Na blacie rozkładamy

Andzia Pichci
Jabłka na odchudzanie 79

restrykcyjna dieta, przyczyniają się do osłabienia organizmu i nieszczęsnego dla nas efektu jojo. Warto więc wzbogacić dietę o jabłka, ale spożywać również inne wartościowe produkty, jak białko i świeże mięso. Razem działać będą pozytywnie i wspierać spalanie tkanki tłuszczowej. Jak to się dzieje? Jabłka bogate są w błonnik, który przoduje jako składnik idealny na odchudzanie. Błonnik wspomaga odchudzanie, gdyż pozwala

Żyję by jeść
Baba ghanoush - pasta z bakłażana 101

pastę :) Oberżynę możesz zgrillować z oliwą i podawać posypaną serem (np. feta) i ziołami. Po przepołowieniu i wydrążeniu bakłażany świetnie nadają się do faszerowania . Do wypełnienia możesz wykorzystać kasze, mięso mielone, warzywa, sery i ulubione przyprawy oraz zioła. Bakłażan pokrojony w grube plastry sprawdzi się do  grillowania, zapiekanek, wytrawnych tart , a pokrojony w kostkę - do gulaszy lub warzywnych sosów

Gary Bez dna
FASOLOWA Z POMIDORAMI Z PUSZKI I KIEŁBASĄ 150

własnym 😎 Było trochę inaczej, ale bardzo, bardzo smacznie. Zupa jest pożywna, sycąca, a dzięki dodanym pomidorom jednocześnie orzeźwiająca. Takie zupy gotuję zazwyczaj na porządnym kawałku żeberka lub innego wieprzowego mięsa. Tym razem wystarczył boczek i dobra wędzona kiełbaska.  Polecam gorąco!  Składniki: 250 g fasoli ulubionej fasoli (piękny Jaś lub drobnej) 200 g wędzonego boczku 2-3 pętka dobrej

Walijskie Pichcenie
Curry z soczewicy 87

Ostatnio do naszej rodziny dołączyła weganka. Uwielbiam tą kobietę. Jest cudowna, wiecznie uśmiechnięta, pozytywnie zakręcona i przez nią – dla niej chętniej sięgnęłam po potrawy bez mięsa. Próbuję nowych smaków, szukam zastępczych składników. Dla niej powstało to curry, ale moja rodzina także się nim zajadała ze smakiem. Składniki: 1 szklanka soczewicy 1 puszka pomidorów krojonych 1 puszka mleka kokosowego

MojaQchnia.pl
Pieczarkowe risotto 119

podnosi na duchu jak coś dobrego do przekąszenia 😉 Dziś mam dla Was przepis na pyszne i kremowe pieczarkowe risotto, które może stanowić posiłek sam w sobie lub dodatek do mięs. Podsmażone pieczarki nadają charakterystycznego, grzybowego smaku, a tarty parmezan sprawia, że risotto ma genialnie kremową konsystencję. Spróbujcie zrobić je u siebie! 😉 Ilość porcji: 2 Składniki: 150 g ryżu arborio

Mostek w kuchni
Schabowe pod puszystą pierzynką 132

łyżki majonezu ·        2 łyżki ketchupu ·        15 dag sera żółtego Sposób przygotowania: 1.   Mięso kroimy w plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą. 2.   Panierujemy w roztrzepanym jajku, następnie w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju. 3.   Po usmażeniu układamy na blaszce wyłożonej papierem

Kulinarna Chwila
9 przydatnych porad – jak wzmocnić swoją odporność? 79

ZDROWYCH TŁUSZCZÓW Nadmierne spożycie nasyconych kwasów tłuszczowych doprowadza do powstania wielu chorób przewlekłych, tym samym obniżając naszą odporność. Znajdują się one głównie w produktach pochodzenia zwierzęcego, m. in. w mięsie i jego przetworach, bogatych w tłuszcze produktach mlecznych, czy w olejach tropikalnych tj. kokosowym i palmowym. Te tłuszcze powinny zostać, chociaż w części, zastąpione jednonienasyconymi kwasami tłuszczowymi, czyli tłuszczem pochodzącym

Be Fit Be Strong
Sos tatarski 92

smak (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Do majonezu wymieszanego z musztardą, śmietaną lub jogurtem dodać pokrojone drobno ogórki. Doprawić do smaku cukrem i pieprzem. Sos tatarski nadaje się do zimnych mięs, wędlin i jaj ugotowanych na twardo oraz sałatek warzywnych np. z kalafiora i pomidorów . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Sos tatarski pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary

Proponowane wyszukiwania