czosnkiem i posypałam pieprzem. Wsadziłam do miski i przykryłam. Tak zamarynowaną zostawiłam na całą noc w lodówce. Karkówkę przed zamarynowaniem zestekowałam. Mam takie fajne domowe urządzenie do przecinania włókien mięsa. Sprawdza się również przy kotletach schabowych. 2. Na następny dzień przełożyłam do woreczka do pieczenia, obłożyłam cebulą pokrojoną w piórka, dodałam liść i ziele w ilości
Pieprzyć z Fantazjąugotowałam właśnie taką zupę. Prosta, szybka, z niewielką ilością tłuszczu. Wiadomo zależy od gustu i smaku. Polecam taką ogórkową każdemu a w szczególności tym, co nie przepadają za mięsem w zupie. Składniki: * 5-6 średniej wielkości ogórków kiszonych * 1 łyżka masła * 4-5 ziemniaków * 1 marchew * 1 cebula * 1 pietruszka * kawałek selera * nać z pietruszki * koper * maślanka
Pieprzyć z Fantazjąlaurowy, ziele angielskie. W trakcie gotowania dosypałam odrobinę soli. W międzyczasie ugotowałam obrane ziemniaki w całości bez skórki i usmażyłam pokrojony w kostkę boczek na patelni. Kiedy mięso było już miękkie wyciągnęłam je z wywaru i w to miejsce włożyłam kapustę kiszoną. Gotowałam do miękkości. Pod koniec gotowania przyprawiłam do smaku solą, kminkiem i dodałam przeciśnięty przez
Pieprzyć z Fantazjągotowała moja mama a teraz ja gotuję. Jak tradycja przykazała danie miało być postne. Tego też trzymam się do dnia dzisiejszego. W domu uwielbiamy różnego rodzaju bigosy z mięsem, śliwką od czasu do czasu. Jednak tak wigilijnie przygotowana kapusta jest prawdziwym rarytasem. Robię zawsze jej więcej i wekuję nadmiar. Jest banalna w wykonaniu a smak jej podkreślają grzyby
Pieprzyć z Fantazjąwolne gotowanie (pod przykryciem). Posoliłam odrobinę. Kiedy fasola i z nią dodane warzywa były prawie miękkie wyciągnęłam większe kawałki buraka i wlałam 1 l bulionu (miałam z mięsa wieprzowego), dodałam startą na tarce o grubych oczkach marchew, pietruszkę, pokrojone w kostkę ziemniaki, pokrojonego cienko w talarki pora oraz czosnek posiekany. Wszystko gotowałam do miękkości i na koniec
Pieprzyć z FantazjąCześć! Odmieniłam moją tradycyjną lazanię szpinakiem i boczniakami. Przypadła do gustu domownikom i jeśli robię lazanię to często w takiej właśnie lżejszej wersji. Robię również z mięsem mielonym tutaj przepis Składniki: * pół opakowania makaronu lazania * 15-20 dkg liści szpinaku * 30 dkg boczniaka * 30 dkg żółtego sera * 2 łyżki masła * 1 szklanka mleka * gałka muszkatołowa * sól, pieprz * passata pomidorowa
Pieprzyć z Fantazjądużej aluminiowej niebieskiej miski. Z braćmi podkradaliśmy sobie jak najlepsze kąski Piękne wspomnienia… Robię te kluski czasami, najczęściej ze słoninką i serem białym. Robię je również do mięsa zamiast ziemniaków, ale o tym to może następnym razem napiszę. Jak ja robię moje kluski kładzione? Składniki: * 3 szklanki mąki pszennej * 1,5 szklanki mleka * 2 jajka * sól Jajka rozkłócam
Pieprzyć z Fantazjąmnie. Zazwyczaj wkładałam pojemnik z wodą do komory piekarnika, teraz już nie mam takiej potrzeby. Woda plus użycie przycisku i mam sernik pięknie wypieczony, puszysty i zarumieniony. W przypadku mięs, zachowują one soczystość i mają rewelacyjnie chrupką skórkę. Piekłam również lazanię z zastosowaniem steam bake, polecam. Nic w potrawie nie jest spieczone! Funkcja pieczenia na parze działa również wspólnie
Pieprzyć z Fantazjądomu po pracy, gdyż samo przygotowanie zajmuje bardzo mało czasu. Trzeba tylko poczekać cierpliwie godzinkę na to by się upiekł. Bardzo fajna odmiana na przygotowanie tak popularnego mięsa drobiowego. Składniki: * 5 pałek z kurczaka * 15 dkg ryżu * 1/5 kostki masła * 1/2 słoiczka koncentratu pomidorowego * sól ok. 1/2 łyżeczki * 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu * 1/2 łyżeczka papryki słodkiej * 1/2 łyżeczki papryki
Pieprzyć z Fantazjąwiem co się stało, ale z czasem wręcz ją pokochałam! To jest moja ogórkowa. Tajemnica jej smaku chyba tkwi w prostocie. Rzadko gotuję zupy na bulionie i z dodatkiem mięsa. Gotuję zupy warzywne na maśle. Moją ogórkową przyrządziłam w specjalny sposób. Ogórki do niej wcześniej podsmażyłam na maśle, po tym są kruche i nie są gumowate
Pieprzyć z Fantazjąsoli. Dodałam mąkę ziemniaczaną i pszenną, wymieszałam wszystko razem. Przełożyłam do masy pokrojone filety z kurczaka, wymieszałam i odstawiłam do lodówki na 1 godzinę. Po tym czasie każdy kawałek mięsa wykładałam na rozgrzany tłuszcz i smażyłam na złoty kolor. Usmażone układałam na ręczniku papierowym, by wchłonął się nadmiar tłuszczu. Smacznego! Lidka Artykuł Kurczak w złotej panierce pochodzi z serwisu Pieprzyć
Pieprzyć z Fantazjąnajmniej dwa litry wody, ale dozwolona jest również herbata ziołowa lub soki owocowe. Po pierwszym tygodniu możesz powoli zacząć stosować zwykłą dietę, w której jesz również chude mięso, warzywa i jogurt. W ten sposób dieta owocowa stanowi dietę niskowęglowodanową. Powolne budowanie jest przesłaniem! Utrata masy ciała nie jest problemem z tą dietą, utrzymuj się. Ponadto, podobnie
jakszef.plowies, brązowy ryż i kukurydza. Ryby i owoce morza z ważną cechą bycia świeżymi i dzikimi. Nabiał z koziego mleka i jogurtu probiotycznego. Zwierzęce źródło drobiu i czerwonego mięsa z chowu wysokobiałkowego. Czerwone wino. A co najważniejsze oliwa z oliwek. Plan diety i tupot Kluczowe elementy planowania diety śródziemnomorskiej . Całe ziarna – to nasiona trawiastych roślin, które mają trzy ważne
jakszef.plsoli mały budyń waniliowy (35 g) skórka z połowy pomarańczy Galaretka 300 ml soku z pomarańczy (z 3-4 pomarańczy) czubata łyżeczka agaru Ser zmielić za pomocą maszynki do mięsa. Do sera dodać skórkę startą z połowy pomarańczy. Ze składników na spód zagnieść gładkie ciasto. Blachę wyłożyć papierem dopieczenia. Wyłożyć blachę ciastem (rozprowadzałam je dłońmi) i przetrzymać ok. godziny
Weekendy w domu i ogrodzietego przepisu wyjdzie około 900 g masy makowej. Mak zalewamy wrzątkiem do przykrycia i odstawiamy do wystudzenia. Odsączamy z nadmiaru wody. Następnie dwukrotnie mielimy mak np. w maszynce do mięsa z drobnym sitkiem. Uwaga! Mak można również zalać wrzątkiem, a następnie gotować około 20 minut. I dopiero wówczas odcisnąć z nadmiaru wody i dwukrotnie zmielić. Do gotowego maku dodaj resztę
Słodkie okruszki