mięso - 63110 przepisów (strona:2143/4208)

Kotleciki z fasoli i kaszą jaglaną 186

Wegetariańskie kotleciki z dodatkiem kaszy jaglanej i mnóstwem przypraw! Warto zrezygnować z mięsa na rzecz strączków! Składniki: 6-8 kotlecików 2 jaja 240g (1 puszka) białej fasoli 4 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej 50g suchej kaszy jaglanej przyprawy: czosnek granulowany, pieprz czarny, zioła prowansalskie, majeranek, papryka wędzona Sposób przygotowania: Do wrzącej, osolonej wody wrzucić kaszę jaglaną. Gotować do wchłonięcia wody. Fasolę

Truskawkowa Fiesta
Sałatka na imprezę 152

Dosmacz solą, duś do miękkości, wlej łyżkę octu jabłkowego. On to sprawi, że bakłażan zyska wspaniały smak i „wypoci” nadmiar oliwy. We Włoszech tak przyrządzony bakłażan jest przekąską do mięs i wędlin. Wyłóż na ręcznik papierowy. Odstaw. Międzyczasie ugotuj warzywa :marchew, korzeń pietruszki ewentualnie kawałek selera. Po ugotowaniu, obierz ze skórki. Pokrój w kostkę i wrzuć do miski. Potem kolejno

Z Kuchni Do Kuchni
Kurki w śmietanie 165

Klasyczny sposób na przygotowanie kurek. Przyznać się, kto tak nie przygotowywał tych wspaniałych grzybów? Kremowy, aromatyczny sos może stanowić osobne danie, jak i dodatek do obiadowego mięsa. Składniki (2 porcje) -400 g kurek -200 g kwaśnej śmietany -1/2 cebuli -szczypiorek -sól, pieprz -2 masła Przygotowanie Cebulę obrać i drobno posiekać. Zeszklić na patelni na rozgrzanym maśle. Kurki umyć

Zielona Kuchnia
Schab chłopski w kapuście – pycha 1230

półtalarki. Pieczarki, marchew i por podsmażyć na oleju rzepakowym (2-3 łyżki). Posypać delikatnie solą, pieprzem i papryką. Podsmażone warzywa rozsypać na kapuście. Przygotować zalewę, doprawić przyprawami. Zalać mięso z warzywami. Piec w nagrzanym piekarniku z termoobiegiem do 170 stopni C przez 1 godzinę i 30 minut. Podczas pieczenia od czasu do czasu mieszać łyżką, aby góra się nie przypaliła

Przepisy Babci
Surówka z kapusty pekińskiej ze szpinakiem 153

votes ) Surówka z kapusty pekińskiej ze szpinakiem Surówka z kapusty pekińskiej ze szpinakiem , to całkiem dobry pomysł na przystawkę do obiadu . Pasuje do wszelakiego mięsa . Świetnie wpisuje się także w kuchenne gusta wegetarian . Co najważniejsze jest niesamowicie pyszna i do tego bardzo zdrowa . Skutecznie uzupełni nam niedobory niektórych witamin , w końcu jest pełna świeżych surowych i zdrowych warzyw Polecam , szczególnie

Ogrodnik w podróży
Knedle ze śliwkami – słodkie, bez białego cukru 142

Knedle ze śliwkami to potrawa znana chyba w każdym domu. Ja postanowiłam przygotować ją w wersji bez białego cukru, jednocześnie nie pozbawiając słodyczy, z której knedle

Moja Delicja
Wołowina grillowana na kamieniu STEAK ROCK i makaronowa sałatka z suszonymi pomidorami 138

Gorące kamienie przetarłam szmatką nasączoną oliwą, posypałam gruboziarnistą solą oraz świeżo mielonym pieprzem i powędrowały na stół. Na pierwszy raz wybrałam klasykę, czyli steki wołowe. Wybrałam niezbyt grube plastry mięsa, bo bałam się, że się nie usmażą – ale okazało się, że zupełnie bezpodstawnie. Na kamienie powędrował też pokrojony w plasterki ser halloumi. Steki były gotowe w kilka minut, niezwykle

Dietolog
Sałatka makaronowa z kurczakiem i koperkiem wg Aleex 160

salaterki. Wlać nieco oleju i dodać przyprawę uniwersalną. Wymieszać, zostawić na 30 minut. 5. Na patelni rozgrzać olej. Na dość mocnym ogniu usmażyć kosteczki piersi. Nie rumienić. 6. Mięso wyłożyć na sitko i odsączyć. Gdyby kostki były za duże, można je podzielić na mniejsze kawałeczki. Jak ostygnie, dodać do salaterki. Wymieszać. 7. Do składników sałatki dodać majonez. Ma być

W mojej kuchni
Gołąbki z mięsem z wolnowaru 127

Dawno nie było tutaj żadnego przepisu z użyciem wolnowaru, naprawiam więc ten błąd. Jako że jest jesień, sezon na kapustę trwa to zrobiłam gołąbki, ale nie

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Kotlety z karkówki 290

Kotlety z karkówki to pyszna alternatywa dla tradycyjnego schabowego. Jeśli wybierze się odpowiedniej jakości mięso, to kotlety wychodzą nawet o niebo lepsze niż zwykłe schabowe – takie mięciutkie i soczyste. Tak więc jeśli już znudził się Wam The post Kotlety z karkówki appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Zupa pomidorowo-kapuściana o smaku gołąbków 146

wywaru warzywnego ( albo mięsnego) 2 marchewki (można użyć wcześniej ugotowanej z wywaru) 100 g ryżu ( najlepiej w torebce) mała puszka przecieru pomidorowego sól, pieprz do smaku KLOPSIKI 500 g mięsa mielonego ( wołowo-wieprzowe) 1 cebula 1 jajko pół pęczka natki pietruszki - posiekana 2 łyżki bułki tartej sól, pieprz do smaku olej do smażenia Kapustę drobno posiekać. W garnku rozgrzać olej

Smaczny zeszyt
Curry z ciecierzycą i szpinakiem 142

inną - to nie równanie matematyczne:) Ja podaję je z ryżem jaśminowym ale można je jeść bez dodatków jak gęstą zupę. Albo też można je potraktować jako bazę i dodać mięso ( kurczaka lub indyka). Tofu też będzie pasowało. Curry to świetna potrawa, doskonale zniesie każdą zmianę w przepisie. Wegetariańskie curry z ciecierzycą i szpinakiem 0 false

Smaczny zeszyt
Zapiekana cukinia z twarogiem i suszonymi pomidorami 162

smaku dzięki skórce cytrynowej. Wiosną mój organizm zaczyna domagać się lżejszego jedzenia, do łask wracają też sałatki, które z kolei zimną idą w odstawkę bo wychładzają organizm. Zamiast mięsa częściej jemy warzywa. To danie świetne jest właśnie na wiosnę i na lato. A do tego kieliszek schłodzonego białego wina. Do przygotowania dania użyłam twarogu i jogurtu bez laktozy marki Mlekovita

Smaczny zeszyt
Sałatka z młodych ziemniaków z rzodkiewkami i ogórkiem 154

Idealna bo teraz jest sezon na młode ziemniaczki, chrupiące rzodkiewki i jędrne ogórki, więc mamy okazję wykorzystać najlepsze składniki. Idealna też dlatego, że świetnie nadaje się jako dodatek do mięs z grilla a maj to miesiąc grillowania. Chociaż oczywiście świetnie nada się na inna okazję, i spokojnie może być samodzielnym daniem na obiad czy kolację. 0 false

Smaczny zeszyt
Burger z tuńczyka z avocado i majonezowym sosem 126

się wszędzi burgerowni różnego typu. I nic dziwnego bo to wdzęczne dość danie, które pozwala na dużo kreatywności i dostosowania do indywidualnych smaków i preferencji. Burgery można robić z mięsa, ryb, kasz, strączków a dodatki i sosyto już co tylko podpowiada fanazja. Dziś proponuję burger z tuńczyka z puszki, z dodatkiem płątków owsianych, obtoczony w sezamie. Do tego pasuje świetnie

Smaczny zeszyt