mięso - 63110 przepisów (strona:2150/4208)

Najlepszy przepis na sernik krakowski 196

szczypta soli  Uwaga: jeśli używam sera z wiaderka to dodaję tylko 100 lub maksymalnie 120 gramów masła. Najlepszy przepis na sernik krakowski Ser mielę trzykrotnie w maszynce do mięsa. Masło, cukier puder i cukier wanilinowy ucieram mikserem na jasną puszystą masę. W trakcie ucierania dodaję kolejno po 1 żółtku i po części sera. Dodaję mąkę ziemniaczaną i jeszcze chwilę

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Surówka z kapusty pekińskiej z sosem francuskim 146

miseczce przygotowujemy sos. Łączymy ze sobą jogurt, majonez, sok z cytryny, musztardę i miód. Następnie sos dodajemy do kapusty i dokładnie mieszamy. Idealny dodatek zarówno do mięsnych sosów, smażonych mięs, czy ryb. Smacznego Artykuł Surówka z kapusty pekińskiej z sosem francuskim pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Ratatouille 179

Przepis znalazłam w magazynie Tesco.  Przepis wydał mi się smaczny i postanowiłam go wypróbować. "To klasyka kuchni francuskiej, która smakuje jako osobne danie lub dodatek do mięs. Intensywny, aromatyczny i zawierający wszystko to co najlepsze w sezonie świeżych i pysznych warzyw". Ten opis dania bardzo mnie zachęcił do jego przyrządzenia. Efektem dzielę się z Wami :) Składniki

Proste Potrawy
Top 7 najlepszych książek ze zdrowymi przepisami + konkurs! 138

Kuchnia roślinna bez glutenu, nabiału i cukru. Iwona Zasuwa Wydawnictwo: Edipresse Książki Blog Iwony Zasuwy uczy nas wybierać smaczne alternatywy dla niezdrowych i uzależniających składników tak, żeby gotować bez mięsa, glutenu, nabiału i cukru. Podstawowa zasada “‘Smakoterapii” to kierowanie się smakiem, intuicją i własnym gustem, żeby było smacznie, autentycznie i dla całej rodziny. “Smakoterapia” – Iwona Zasuwa – recenzja Słodka

Ugotowane pozamiatane
Najlepsze jesienne naleśniki z serem 181

kiedy nie mam ochoty na mięso. Tak było właśnie wczoraj. Miałam ochotę na szybki obiad na słodko, ale z lekkim jesiennym urozmaiceniem. W domu znalazłam gruszki i jabłka po chwili myślenia stwierdziłam, że to będzie całkiem fajny smak kiedy połączymy to w całość.  Warto było połączyć naleśniki z serem z musem gruszkowo-jabłkowym.  Naleśniki z serem i musem

Kuchnia moimi oczami
Zupa z groszku 138

Zupa z groszku na rosole. Piotrek przytargał od rzeźnika tyle mięsa, że niestety musiałam co nieco z zamrażalnika wyciągnąć i między innymi padło na zielony groszek. Woreczek z groszkiem wczoraj przełożyłam do lodówki, a groszek w tym czasie powoli odtajał. A że w lodówce stał również niedzielny rosół to bez namysłu ugotowałam dzisiaj zupę z groszku. Moja zupa krem

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sałatka farmerska 319

łyżki majonezu 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 1-2 starte ząbki czosnku sól, pieprz     *** Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy i przelewamy zimną wodą *** *** Mięso z kurczaka kroimy w średniej wielkości kostkę *** *** Ogórka i rzodkiewkę kroimy w drobną kosteczkę *** *** Warzywa z puszki odsączamy z zalewy *** *** Pora dokładnie myjemy, osuszamy, przekrawamy w poprzek na pół i kroimy

Blog z Apetytem
Płonąca brukselka w pomidorach 134

Płonąca brukselka w pomidorach Pyszna zupa z brukselką i fasolką. Zupa jest warzywna, ale można również dodać mięso np. wieprzowe. Składniki: ·        Cebula ·        Olej do smażenia ·        3 marchewki ·        Wywar rosołowy lub kostka

Kulinarna Chwila
DIP JOGURTOWO- KETCHUPOWY Z PIKANTNĄ NUTĄ ORAZ KILKA SŁÓW O CHRUPIĄCYCH PRZEKĄSKACH 150

chipsów, paluszków, chrupiących przekąsek, frytek a nawet mięsa. Doskonale podkreśla ich smak. U mnie dip przygotowuje się niemal na każdą domową imprezę, na wizytę gości, do oglądania meczu a także wtedy, kiedy mamy ochotę wieczorami coś pochrupać przed TV :) Przepis na ten dip jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. A przysłowiową kropką nad i jest dodanie kilku kropli pikantnego

Zrób to smacznie
Świderki z bakłażanem i kurczakiem 139

sosu warzywnego, dolewamy wino. Przykrywamy, dusimy ok 30 minut, ew. jeszcze przyprawiamy. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu, odcedzamy. Gotowany makaron przekładamy na talerz polewamy sosem i podajemy z mięsem. Artykuł Świderki z bakłażanem i kurczakiem pochodzi z serwisu Pomysłowa kuchnia

Pomysłowa kuchnia
Konfitura z dzikiej róży 127

wody Owoce dzikiej róży obieramy z nasionek. Wypłukać. Przełożyć do garnka, podlać wodą, dodać cukru i smażyć 20 minut co jakiś czas mieszać drewnianą łyżką. Przepuścić przez maszynkę do mięsa lub zmiksować blenderem. Przełożyć do wyparzonych słoiczków i pasteryzować 10 minut

AZgotuj!
Barszcz czerwony z pęczakiem i fasolą 169

kasz jęczmiennych, popularnych w Polsce. Jest świetnym źródłem błonnika. Buraki są świetnym źródłem kwasu foliowego, żelaza, magnezu, potasu, witaminy C. Fasola to cenne źródło białka roślinnego, świetny zamiennik mięsa dla wegetarian. PRZEPIS NA BARSZCZ CZERWONY Z PĘCZAKIEM I FASOLĄ Składniki na barszcz czerwony z pęczakiem i fasolą: 500g buraków 500g ziemniaków 1 marchewka 1 puszka fasoli 2 łyżki suche kaszy

Dorota Smakuje
Kotlety z cukinii i kaszy gryczanej 150

Lubię kotlety. Lubię zarówno kotlety z mięsa mielonego, jak i kotlety wegetariańskie, np. kotlety z warzyw i kaszy. Poznaj mój ostatni hit: kotlety... The post Kotlety z cukinii i kaszy gryczanej appeared first on Przepisy: zdrowe, bezglutenowe i eksperymentalne - Eksperymentalnie.com

Eksperymentalnie.com