Czasami jest tak, że mimo głowy pełnej pomysłów obiadowych czasami człowieka ogarnia tak pustka, że nie wie co zrobić na obiad. I tak w poszukiwaniu pomysłu
Bernika - moj kulinarny pamietnikziemniaków 1-2 marchwie 1 czerwona papryka opcjonalnie świeże zioła 4 łyżki oleju Przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka mielona, papryka ostra mielona, majeranek, bazylia suszona *** Mięso z kurczaka myjemy, osuszamy, polewamy dwiema łyżkami oleju, mieszamy i nacieramy przyprawami *** *** Ziemniaki obieramy, kroimy na małe części (ćwiartki, ósemki lub plastry – w zależności od wielkości ziemniaków) *** *** Marchew obieramy
Blog z Apetytemśrodek zimy, z temperaturami bardziej jesiennymi, to dziś u mnie zagościła zupa wiosenna. Pod tą nazwą kryje się zupa jarzynowa z brukselką, kalafiorem i fasolką szparagową. Zupę ugotowałam bez mięsa, na maśle i delikatnie zabieliłam śmietaną. Taka zupa będzie idealna jako pierwsze danie na obiad. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2-3 większe ziemniaki 1 marchewka 1 pietruszka
Waniliowe ImprowizacjeJajka po turecku, to niesamowicie ciekawe śniadanie. Jajka uwielbiam i jem ich całkiem sporo pewnie dlatego, że jem bardzo mało mięsa, więc rzeczą naturalną jest, że sięgam po białko w innej postaci. Jajka po turecku, to jajka w koszulce, podane na jogurcie greckim z sosem maślano -oliwnym, z dodatkiem papryczki chilli lub ostrej papryki. Idealnie komponują się w towarzystwie ziół
SMYKWKUCHNIposmarowania ciasta: żółtko PRZYGOTOWANIE Każdy filet podzielić na 2 części, polędwiczki (te luźne) zostawić. W grubszych filetach zrobić nacięcie z boku tworząc tzw. "kieszonkę". Mięso doprawić solą, pieprzem, oregano, zarówno od wewnątrz jak i na zewnątrz. Masło roztopić, wymieszać ze startym czosnkiem i wysmarować tym filety. Szpinak opłukać (jeśli nie są myte), osuszyć, wrzucić do garnka i mieszając podgrzewać
Calzonella.comsandacza skórą do dołu. Na wierzchu ryby ułożyć pory. Całość zakryć szczelnie folią, wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 20 - 30 minut lub do czasu aż ryba będzie upieczona - . mięso będzie równomiernie białe i łatwo będzie się rozdzielać przy pomocy widelca. Podawać natychmiast z kawałkiem cytryny . Smacznego
Stare Garypush({}); Przepis na domowy smalec z boczkiem i jabłkiem Smalec dawniej był bardzo często używanym tłuszczem w kuchni podczas przygotowywania posiłków, głównie do smażenia kotletów, czy obsmażania innego rodzaju mięsa, lub po prostu jako smarowidło do chleba, pamiętam jak moja babcia przygotowywała właśnie takie smarowidło, czyli smalec z jabłkiem i cebulą a czasem z dodatkiem boczku, był po prostu wyborny
Księga-Smakunaprawdę prosta w przygotowaniu, a przy okazji dobrze smakuje. Do jej przyrządzenia potrzeba tylko kilka podstawowych składników. Sałatka doskonale sprawdzi się jako smaczna przekąska lub nawet jako dodatek do mięsa. Kto spróbuje takiego prostego połączenia? Ekspresowa sałatka warzywna z jajkami - składniki: 3 jajka 1-2 ugotowane marchewki (ew. marchew konserwowa) 1 puszka groszku 1/2 puszki kukurydzy 1/2 czerwonej papryki Dodatkowo
Di gotuje5 / 5 ( 28 votes ) Pieczony kurczak, ideał z piekarnika Pieczony kurczak, jest jak bumerang , ciągle i niezmiennie wraca do naszej kuchni. Cała familia uwielbia tego złocisto
Ogrodnik w podróżyNajlepsza potrawka z kurczaka , którą zrobisz z mięsa i warzyw z rosołu. Przepis jest prosty i sprawdzony a potrawka przepyszna i łatwa w przygotowaniu. Polecam szykować ją na drugie danie. Jest świetna! - super ekonomiczny obiad - uwielbiana nawet przez małe dzieci - najczęściej podawana z ryżem lub ziemniakami
AniaGotuje.plZupa gulaszowa – jedna z ulubionych zup mojego Męża. Pyszna, gęsta i pożywna. Z dużą ilością mięsa. Rozgrzewająca, więc idealna zwłaszcza na jesienne i zimowe obiady. Zupa gulaszowa to przepis, który koniecznie musicie wypróbować! The post Zupa gulaszowa appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojedomu pizza time! Dzisiaj upiekłam pyszną pizzę bianco. Pizza bianco z serem feta i domowym pesto to jest to! Uwielbiam pizza bianco. Piekę ją z mielonym mięsem lub na wegetariańsko ze szparagami lub szpinakiem . Dzisiaj upiekłam pizzę z szynką i pomidorami. Dopiero po upieczeniu udekorowałam pizzę rukolą, pokruszonym feta i pesto. Uwielbiam piec pizzę, bo zawsze mam na nią inny
codojedzenialodówce jeszcze około 3 dni. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pasta z makreli i jajek 2020-01-25 Malinowa chmurka 2020-01-24 5 trików, dzięki którym zawsze kupisz świeże mięso! 2020-01-19 Jak wybrać najsmaczniejsze pomarańcze? 4 ważne rady! 2020-01-18 Gotowanie parówek -nigdy tego nie rób! Gotowanie wydziela substancje rakotwórcze! 2020-01-17 Krojenie cebuli – 7 najlepszych
To Musisz Wiedziećdodatkiem świeżych pszennych bułek. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Smacznego! Pasta z makreli i jajek 2020-01-25 Malinowa chmurka 2020-01-24 5 trików, dzięki którym zawsze kupisz świeże mięso! 2020-01-19 Jak wybrać najsmaczniejsze pomarańcze? 4 ważne rady! 2020-01-18 Gotowanie parówek -nigdy tego nie rób! Gotowanie wydziela substancje rakotwórcze! 2020-01-17 Jak wybrać najsmaczniejsze pomarańcze
To Musisz Wiedziećswoją drogą jest kolejnym plusem tego dania - można dowolnie kontrolować ostrość wedle własnego smaku 😉 Kurczak kung-pao - przepis na 4 porcje Do przygotowania kurczaka będziesz potrzebować: 0,5kg mięsa z uda kurczaka bez kości, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 2 łyżki oleju rzepakowego, 4 papryczki chili w zalewie, cebulę, 30g orzeszków ziemnych, czerwoną paprykę, 2 łyżki sosu ostrygowego, 3 łyżki sosu
Z notatnika dietetyka