zdrowy i pyszny obiad. Od teraz knedle, leniwe, ravioli i risotto to bułka z masłem. Cztery świetne pomysły na sezonowe pizze, umilą Ci niejeden wieczór, a przygotowanie pysznej sałatki zajmie kilka minut. W chłodne, jesienne popołudnie rozgrzejesz się aromatyczną zupą lub kapuśniakiem bez kapusty! “FLEXI JESIEŃ” to również te małe, kawowe przyjemności. Bo właśnie teraz pumpkin spice coffee
SMYKWKUCHNIJesień to czas, gdy przy okazji różnych wypieków, wrzucam do piekarnika czerwone buraki i dynię, by mieć je do bieżącej konsumpcji w sałatkach. Tym razem dynię upieczoną w niedzielę wykorzystałam do usmażenia aromatycznych placków. Składniki (na 2 osoby): 300 g pieczonej dyni odmiany Hokkaido 2 łyżki płatków owsianych 2 łyżki mąki ziemniaczanej jajko cebula chili 2 gałązki natki pietruszki łyżeczka
Weekendy w domu i ogrodziemnie jest to jedna z lepszych sałatek słoikowych - słodko-kwaśna mieszanka warzywna składająca się z ogórków, papryki, cebuli i startej marchewki. Idealny dodatek do drugiego dania. Składniki: (waga warzyw przed obraniem) 5 kg ogórków gruntowych 1 kg papryki 1 kg cebuli 1 kg marchewki 1 szklanka octu 10% 1 szklanka zwykłego cukru 1 szklanka oleju 3 łyżki zwykłej soli
Ugotowaćcukinii, zapraszam także do zapoznania się z innymi przepisami z cukinią w roli głównej: Keto placki z cukinii (Paleo, LowCarb) Cukiniowe tagliatelle z krewetkami i pomidorkami (Paleo, LowCarb) Keto sałatka z cukinii (Paleo, LowCarb) Keto cukinia w boczku (Paleo, LowCarb) Keto roladka z cukinii z łososiem (Paleo, LowCarb, AIP) Keto spaghetti z pulpecikami (Paleo, LowCarb) Keto zoodles z krewetkami (Paleo
Modern Cave Girlchińskim makaronem *** *** SMACZNEGO *** POLECAM RÓWNIEŻ: PRZEPISY NA SZYBKIE, TANIE I ŁATWE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Wieprzowina po chińsku z ananasem pochodzi z serwisu
Blog z Apetytemmożna podawać zarówno na ciepło jak i na zimno jako przystawkę *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE! POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Rolada serowa z polędwiczką i pieczarkami pochodzi z serwisu Blog
Blog z Apetytemwystudzenia. *** A tu jeszcze jeden Rudy Rydz, który również chciał być na zdjęciu *** POLECAM RÓWNIEŻ: SMAŻONE GRZYBY NA ZIMĘ PRZEPIS TUTAJ (klik) GRZYBY MARYNOWANE PRZEPIS TUTAJ (klik) SAŁATKA Z CUKINII DO SŁOIKÓW PRZEPIS TUTAJ OGÓRKI W ZALEWIE GYROS PRZEPIS TUTAJ KETCHUP Z CUKINII Z PAPRYKĄ PRZEPIS TUTAJ Artykuł Pasta z nóżek grzybowych – do zapiekanek, pizzy, pasztecików, zupy
Blog z Apetytemcebula cukrowa, 1 średnie jabłko, 1 średnia marchew, 3 łyżki majonezu, 5 łyżek octu jabłkowego, 1 - 1,5 płaskiej łyżeczki soli, 1/2 łyżeczki pieprzu, 1 łyżeczka cukru. Sałatka z czerwonej kapusty to jeden z moich ulubionych dodatków do obiadu. Jest to już mój drugi przepis na blogu, na surówkę z dodatkiem tego właśnie warzywa. Ta surówka jest
Świat Domowej Kuchniblasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę około 20 - 25 minut, aż kotleciki będą wyraźnie "ścięte" na wierzchu, ale nadal całkiem miękkie. Podaję jako wegetariański burger lub same, z sałatką warzywną. SMACZNEGO
W kuchni Karmel-itkiPodajemy od razu. Marynowana scorzonera Wężymord przypomina w smaku szparagi. Jest twardym korzeniem, który możemy marynować jak topinambur czy ogórki. Co zrobić z takim nietypowym warzywem? Jest pyszne w sałatce, do chrupania jako przystawka, a nawet jako nietypowy dodatek do sushi. Tak jak na tym zdjęciu, gdzie część hosomaków jest z ryba a część z marynowaną skorzonerą. Jedyne o czym
Ugotowane pozamiataneSkładniki 1 szklanka drobnego makaronu 1 opakowanie kabanosów (120 g) 1 puszka czerwonej fasoli 1 mały por 4 jajka 2 papryki grillowane w zalewie 3 łyżki … Czytaj dalej Sałatka makaronowa z kabanosem
czarrna od kuchniszczyptą soli na sztywną pianę, następnie dodajemy żółtka, quinoę, pieprz, siekaną szynkę, warzywa i natkę, wszystko mieszamy i smażymy partiami na maśle na malutkiej patelni. Podajemy z ulubioną sałatką, a do picia polecam naturalny aloes Forever
Quinoa Raz!nazwie :) Skąd ta nazwa? Spójrzcie na taką kanapkę, potem na łódź podwodną i znów na kanapkę. Jak dalej nie wiecie czemu, to przyglądajcie się dalej. W Gruzji mają taką sałatkę - pchali , z tym, że dość osobliwie podaną. Są to różne warzywa zmielone z orzechami. Właściwie jesteśmy tu ograniczeni własną wyobraźnią, bo możemy ją zrobić z bardzo wielu składników
Kryzysowa Książka KucharskaOgórki konserwowe z miętą do słoików to moja kolejna propozycja na prostą do przygotowania i smaczną sałatkę na zimę. Do przygotowania nadadzą się te większe, wyrośnięte ogórki, nie muszą (choć mogą) to być te malutkie jak na korniszonki. Dodatek świeżych listków mięty bardzo delikatnie aromatyzuje i nadaje smak zalewie octowej a przez to i ogórkom potem. Ja najbardziej lubię
Dorota Smakujedynię. Ponadto słodkie ziemniaki s ą doskonałym źródłem beta-karotenu, witaminy C i potasu, co jest ważne w jesienną pogodę. Szukacie przepisów na wegański obiad, sprawdźcie również ten: Wegańska sałatka z makaronem chow mein i masłem orzechowym Makaron penne z pieczonym kalafiorem, orzechami nerkowca i grillowaną papryką Prosty makaron w sosie pomidorowym z orzechami włoskimi Artykuł Makaron z wegańskim sosem
Słodkie Gotowanie