mięso - 63110 przepisów (strona:2164/4208)

Prażonki 148

Sól Pieprz'; document.write(" "); Dno garnka wykładamy skórą i tłuszczem pozostałymi z boczku. Następnie układamy pierwszą warstwę (z ok. 1/3 składników), na którą składają się kolejno: ziemniaki, buraki, cebula i mięso. Całość obficie solimy i pieprzymy. Drugą i trzecią warstwę kładziemy według tej samej zasady – ziemniaki, buraki, cebula, mięcho, sól i pieprz. Na górę całego kociołka rozkładamy pokrojony w mniejsze kawałki

Proste-przepisy.pl
Błyskawiczny sos czosnkowy 148

mieszanki koperek, przyprawy i mieszamy całość. Gotowe! Smacznego! Dlaczego zamieściłem ten przepis? Po pierwsze: jest uniwersalny. Sos czosnkowy świetnie smakuje ze wszystkim. Możemy go podać na pizzy, zapiekankach, do mięs (np. karkóweczki z szynkowaru), a także np. do zapiekanki. Po drugie: jest zdrowy. Czosnek to naturalny antybiotyk, poprawia odporność, ma mnóstwo witamin, soli mineralnych, mikroelementów i olejków eterycznych. Hamuje rozwój

Proste-przepisy.pl
Ciasto fasolowe z bananem i daktylami 186

być! Przedstawiam Wam przepyszne i proste ciasto fasolowe, bez mąki i tłuszczu, oparte na naturalnych składnikach. Zakładamy fartuszki i pieczemy! Aha, całość najlepiej wychodzi po rozdrobnieniu w maszynce do mięsa lub robocie kuchennym/malakserze, ponieważ im lepiej rozdrobnimy fasolę, tym lepszą konsystencję będzie miało gotowe ciasto. Lista zakupów (ilość składników na typową, okrągłą foremkę): 2 puszki czerwonej fasoli 2 dojrzałe banany

Proste-przepisy.pl
Piątek: Kasza gryczana po meksykańsku 183

marchew. Smaż na średnim ogniu przez 3 minuty. Pokrój filety w małe paski. Dodaj do warzyw. Podkręć temperaturę, ale tak żeby nie spalić cebuli. Smaż przez kilka minut aż mięso będzie brązowe. Krok 2 Wsyp do rondla pół szklanki kaszy, zamieszaj i smaż przez chwilę aż kasza zacznie pachnieć. Dodaj po pół łyżeczki ostrej papryki i mielonej kolendry, dużą szczyptę

Niedzielny kucharz
Wątróbka cielęca duszona w towarzystwie carpaccio z buraków 159

Wątróbka zwierząt hodowlanych jest bogatym źródłem witamin z grupy B oraz żelaza. Zawiera znacznie więcej żelaza niż każde inne mięso. Jest również bardzo dobrym źródłem białka. Dzisiaj przepis na wątróbkę cielęcą. Sama w sobie jest niezwykle delikatna nie wymaga dużo pracy aby ją przygotować. Przygotowałam wątróbkę duszoną w towarzystwie ziół , carpaccio z buraków … Czytaj dalej Wątróbka cielęca duszona

gotuj ze mną
Surówka z pora, marchewki i jabłka 268

Jedna z lepszych surówek do obiadu, jakie ostatnio jadłam. Lekko ostra, za sprawą pora. Idealna do delikatnych mięs. Moja rodzina po prostu oszalała na jej punkcie – tak wiele razy ją chwalili, że nie śmiałabym nie zrobić im jej ponownie;) Polecam i Wam surówkę z pora, marchewki i jabłka. 1 duży por 1 marchewka 2-3 nieduże jabłka

Smaki Na Talerzu
udka kurczaka duszone... 197

porcje udek, dobrze je natrzeć i do lodówki schować na kilka godzin. Na gorącym oleju zrumienić z każdej strony porcje udek, wlać wodę i pod przykryciem dusić do miękkości mięsa na średnim ogniu. Porcje udek wyjąć na talerz, śmietanę wymieszać z mąką, wodą wlać do sosu i mieszać do zagęszczenia, wsypać koperek - udka kurczaka marynowane, podsmażone i duszone bardzo lubimy

W Mojej Kuchni Lubię
Wrapy z kurczaka z chrupiącymi warzywami 195

łyżki oleju rzepakowego, różowy dip  majonezowy  z tego przepisu . Pierś z kurczaka pokroić w cienkie paseczki, obsypać obficie przyprawą, u smażyć na patelni do zrumienienia mięsa. Z  majonezu i ketchupu przygotować gładki sos, posmarować nim tortille. N a środku każdego placka (pionowy pasek po środku) ułożyć kawałki  kurczaka,  p okrojoną w paski paprykę i mieszankę

Moja kraina smaków
Marchewka karmelizowana z czosnkiem 156

coś nowego zrobić, spróbować, przekonać się czy innym też to smakuje ! Taką marchewkę jadłam kilka lat temu i teraz sobie o niej przypomniałam. Czy smakowała gościom jako dodatek do mięs z grilla ? Tak, dorabiałam kolejną porcję w czasie imprezy. Przede wszystkim tą marchewkę robi się szybciutko, prosto a smak naprawdę jest pyszny.   Marchewka karmelizowana z czosnkiem 5 marchewek większych

Kuchnia na wzgórzu
ROLADKI Z SEREM SZYNKA I PIECZARKAMI 215

ścieramy na tarce, łączymy z wystudzonymi pieczarkami. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki, mieszamy. * Pierś z kurczaka kroimy na plastry, każdy plaster cieniutko rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. Na każdy płat mięsa wykładamy grubą warstwę farszu, zwijamy roladki, spinamy wykałaczkami.  * Każdą roladkę panierujemy w jajku, następnie bułce tartej.  * Na mocno rozgrzany głęboki olej wykładamy roladki, smażymy do zrumienienia

Z Majeczką w kuchni
Sos pomidorowy ze śliwkami 203

mozzarellą. Idealnie sprawdzają się jako lunch do pracy. W tym roku przygotowałam po raz pierwszy bardzo aromatyczny sos na bazie pomidorów i śliwek. Doskonały do pizzy, makaronu, grillowanego mięsa czy ryb. Sprawdzi się świetnie jako dip na grillowe spotkania z przyjaciółmi. Jest tak dobry, że wyjadam go prosto ze słoiczka. Smak sosu to nie tylko dojrzałe w słońcu śliwki

Moja smaczna kuchnia
Poniedziałek: Spaghetti z pieczonym kalafiorem i pulpecikami 182

według tego przepisu ), lub ½ łyżeki tymianku i ½ łyżeczki oregano 1 starty ząbek czosnku Kilka łyżek siekanej zieleniny Sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Krok 1 Przełóż do misy mielone mięso, dodaj do niego pół szklanki tartego parmezanu, łyżkę przyprawy włoskiej, starty ząbek czosnku, 2 łyżki siekanej pietruszki. ½ łyżeczki soli i pieprzu. Wymiesza dokładnie całość. Zwilż dłonie olejem i uformuj

Niedzielny kucharz
Fishburger z sosem czosnkowym. Przepis krok po kroku. 183

przygotowania tej potrawy możecie użyć dorsza, halibuta, morszczuka lub innej białej ryby. Ja skorzystałem z nowości na rynku, czyli rybki o nazwie brosma . Jej mięso jest białe i zwarte, doskonale sprawdziła się w moim fishburgerze.   Składniki:   Coleslaw:   ćwiartka główki białej lub młodej kapusty 1 marchewka 1 mała cebula 2 łyżki majonezu

kuron.com.pl
ryż paraboliczny+czarny ryż z warzywami... 181

zielone pora, podsmażać z 10 minut. Wsypać przyprawę kebab-gyros, przyprawę do wieprzowiny, wymieszać, pod przykryciem dusić na mniejszym ogniu z 15 minut, wody nie dolewać. - pyszne warzywa bez mięsa z ryżem parabolicznym z dodatkiem czarnego ryżu, doskonałe danie na obiad, kolacje ale też na zimno jako sałatka...........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Aromatyczne tofu z zieloną fasolką w sosie 168

sosem chraimeh z wygranej w konkursie książki Ottolenghi "Prosto" Wydawnictwo FILO. Polecam danie. Myślę, że świetnie pasowałyby tu jeszcze grzyby kurki, a zamiast tofu, tempeh, ryba o białym mięsie. dla 2 osób opakowanie tofu czosnkowego olej 300 gram zielonej fasolki 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 3/4 szklanki wody przyprawy: po łyżeczce: kminku mielonego i kminu rzymskiego 1/2 łyżeczki

AZgotuj!

Proponowane wyszukiwania