mięso - 63110 przepisów (strona:2167/4208)

Test piekarnika Elektrolux EOD3C50TX część 2. 55

mnie. Zazwyczaj wkładałam pojemnik z wodą do komory piekarnika, teraz już nie mam takiej potrzeby. Woda plus użycie przycisku i mam sernik pięknie wypieczony, puszysty i zarumieniony. W przypadku mięs, zachowują one soczystość i mają rewelacyjnie chrupką skórkę. Piekłam również lazanię z zastosowaniem steam bake, polecam. Nic w potrawie nie jest spieczone! Funkcja pieczenia na parze działa również wspólnie

Pieprzyć z Fantazją
Pałki kurczaka zapiekane w ryżu i sosie pomidorowym 80

domu po pracy, gdyż samo przygotowanie zajmuje bardzo mało czasu. Trzeba tylko poczekać cierpliwie godzinkę na to by się upiekł. Bardzo fajna odmiana na przygotowanie tak popularnego mięsa drobiowego. Składniki: * 5 pałek z kurczaka * 15 dkg ryżu * 1/5 kostki masła * 1/2 słoiczka koncentratu pomidorowego * sól ok. 1/2 łyżeczki * 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu * 1/2 łyżeczka papryki słodkiej * 1/2 łyżeczki papryki

Pieprzyć z Fantazją
Zupa ogórkowa (ze smażonymi ogórkami) 86

wiem co się stało, ale z czasem wręcz ją pokochałam! To jest moja ogórkowa. Tajemnica jej smaku chyba tkwi w prostocie. Rzadko gotuję zupy na bulionie i z dodatkiem mięsa. Gotuję zupy warzywne na maśle.  Moją ogórkową przyrządziłam w specjalny sposób. Ogórki do niej wcześniej podsmażyłam na maśle, po tym są kruche i nie są gumowate

Pieprzyć z Fantazją
Kurczak w złotej panierce 81

soli. Dodałam mąkę ziemniaczaną i pszenną, wymieszałam wszystko razem. Przełożyłam do masy pokrojone filety z kurczaka, wymieszałam i odstawiłam do lodówki na 1 godzinę. Po tym czasie każdy kawałek mięsa wykładałam na rozgrzany tłuszcz i smażyłam na złoty kolor. Usmażone układałam na ręczniku papierowym, by wchłonął się nadmiar tłuszczu. Smacznego! Lidka Artykuł Kurczak w złotej panierce pochodzi z serwisu Pieprzyć

Pieprzyć z Fantazją
Dieta owocowa: czy jest zdrowa? 88

najmniej dwa litry wody, ale dozwolona jest również herbata ziołowa lub soki owocowe. Po pierwszym tygodniu możesz powoli zacząć stosować zwykłą dietę, w której jesz również chude mięso, warzywa i jogurt. W ten sposób dieta owocowa stanowi dietę niskowęglowodanową. Powolne budowanie jest przesłaniem! Utrata masy ciała nie jest problemem z tą dietą, utrzymuj się. Ponadto, podobnie

jakszef.pl
Dlaczego warto dziś przyjąć śródziemnomorski styl diety 87

owies, brązowy ryż i kukurydza. Ryby i owoce morza z ważną cechą bycia świeżymi i dzikimi. Nabiał z koziego mleka i jogurtu probiotycznego. Zwierzęce źródło drobiu i czerwonego mięsa z chowu wysokobiałkowego. Czerwone wino. A co najważniejsze oliwa z oliwek. Plan diety i tupot Kluczowe elementy planowania diety śródziemnomorskiej . Całe ziarna – to nasiona trawiastych roślin, które mają trzy ważne

jakszef.pl
Seromakowiec z domową galaretką pomarańczową 150

soli mały budyń waniliowy (35 g) skórka z połowy pomarańczy Galaretka 300 ml soku z pomarańczy (z 3-4 pomarańczy) czubata łyżeczka agaru Ser zmielić za pomocą maszynki do mięsa. Do sera dodać skórkę startą z połowy pomarańczy. Ze składników na spód zagnieść gładkie ciasto. Blachę wyłożyć papierem dopieczenia. Wyłożyć blachę ciastem (rozprowadzałam je dłońmi) i przetrzymać ok. godziny

Weekendy w domu i ogrodzie
Prosty seromak – makowiec z sernikową warstwą 125

tego przepisu wyjdzie około 900 g masy makowej. Mak zalewamy wrzątkiem do przykrycia i odstawiamy do wystudzenia. Odsączamy z nadmiaru wody. Następnie dwukrotnie mielimy mak np. w maszynce do mięsa z drobnym sitkiem. Uwaga! Mak można również zalać wrzątkiem, a następnie gotować około 20 minut. I dopiero wówczas odcisnąć z nadmiaru wody i dwukrotnie zmielić. Do gotowego maku dodaj resztę

Słodkie okruszki
Przepis na chutney z czerwonej kapusty 118

Dzisiaj przygotowałam dla Was przepis na chutney z czerwonej kapusty. Chutney to świetna przystawka do mięsa, a co najważniejsze można je przygotować wcześniej. Gotuję chutney z kapustą, korzennymi przyprawami i rodzynkami. Jest słodko kwaśne, aromatyczne i ostre. Idealna zimna przystawka do pieczonego indyka. Na moim świątecznym stole pojawia się wiele przystawek z kapusty, o choćby sałatka z brukselką . Często gotuję

codojedzenia
Seromak – łaciaty sernik z makiem 132

podstaw. Od początku wiedziałam, że będę piec łaciaty sernik z makiem, więc nie potrzebowałam dużo maku. Ugotowany mak zmieliłam w malakserze! Tak, malakser z powodzeniem zastępuje maszynkę do mielenia mięsa. Masa makowa z malaksera wyszła idealna. Mak się dobrze zmielił. To podstawa udanej masy makowej. Przyrządzanie masy makowej jest nieco pracochłonne ale przygotowane masy serowej zajmuje niewiele czasu. Wystarczy wszystkie

codojedzenia
Sernik z palonym masłem 140

jeden z podstawowych składników kuchni francuskiej. Często używa się go do deserów jako bazy kremów, lodów lub ciast, ale genialnie komponuje się także z warzywami, doskonale podbija też smak mięsa i ryb. Wracając do mojego sernika, dzięki palonemu masłu zyskał wyjątkowy smak. Jest aksamitny i kremowy, z powodzeniem możecie włączyć go do repertuaru świątecznych wypieków. Składniki: Spód: 75 g masła

Smakowity Blog Kulinarny
Makowa tarta z musem żurawinowym 95

będzie za mocno wysmażona. Nadzienie makowe: Mak przekładam do garnka, wlewam wodę i gotuję 20 minut. Po tym czasie odcedzam na sitku i mielę razem z migdałami maszynką do mięsa dwa razy. Do maku dodaję starte na tarce jabłko, skórkę pomarańczową, sok z pomarańczy, pokrojone orzechy, rodzynki, olejek migdałowy, miód. Przesmażam całość w garnku. Jak przestygnie dodaję ubitą pianę

wesoła kuchnia
Kruche rogaliki z nadzieniem z maku i marcepanu! 150

minut. Wyłącz płytę indukcyjną i pozostaw na godzinę. Mak się parzy. Odcedź na sicie wyłożonym gazą lub tetrą. Odciśnięty mak, cukier i daktyle, zmiel dwukrotnie w maszynce do mięsa. W garnku stop masło, dodaj zmielony mak i pozostałe składniki, całość wymieszaj na jednolitą masę. Masę najlepiej pozostawić na kilka godzin, aby się przegryzła. Do wystudzonej masy dodaj jajko i nadziewaj

SMYKWKUCHNI
Kruche ciasteczka choinkowe z cukierkowym witrażykiem 140

Najlepiej wykonać pierwsze próbę, sprawdzić czy dajemy całą czy rozkruszoną część cukierka. Cukierki wówczas dzielimy kolorami, wkładamy do woreczków foliowych i rozkruszamy na proszek, np. za pomocą tłuczka do mięsa. Pieczemy ok. 10 min, pozostawiamy do wystygnięcia i dopiero zdejmujemy ciastka

Moniki Smakołyki
Karp w marynacie miodowo-musztardowej 134

karpia sól  do usmażenia karpia 2 łyżki masła + odrobina oliwy z oliwek Dzień przed przygotowaniem dania : płat z karpia umyć, osuszyć, pozbawić łusek i pokroić na mniejsze kawałki. Mięso z obu stron posypać solą. Kawałki karpia ułożyć w naczyniu żaroodpornym (skórką do dołu) i obłożyć kawałkami pociętej cebuli. Wstawić do lodówki. Na drugi dzień zdjąć cebulę (NIE będzie

Ugotować

Proponowane wyszukiwania