sezonu. Podczas moich wakacyjnych wyjazdów często ją zamawiałam i jadłam ze smakiem, bo jest wyjątkowo atrakcyjna mimo że nie ma zbyt wiele składników. Sądzę, ze doskonale pasuje do wszelkich mięs, ostatnio jadłam ją do gotowanych jajek. Potrzebujemy
Tylko pyszniekurek 2 łyżki kwaśnej śmietany 1 łyżka posiekanego lubczyku 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 ząbek czosnku sól, pieprz Przygotowanie: Polędwiczki umyłem, usunąłem błony i tłuszcz. Mięso natarłem solą i pieprzem, oprószyłem mąką. Na patelni rozgrzałem połowę masła i na dość dużym ogniu obsmażyłem ze wszystkich stron polędwiczki, tak aby się lekko zrumieniły. Owinąłem folią aluminiową, aby zmiękły
R'n'G Kitchenprzepisem w książce Nigelli Lawson “Kuchnia.Przepisy z serca domu”. Makaron jest pyszny w formie tradycyjnej, na ciepło, ale idealnie sprawdzi się również jako zimna sałatka do kawałka mięsa z grilla. Idealny i na obiad i na kolację. Jak wolcie. Wypróbujcie koniecznie! Ilość porcji : 3-4 porcje Czas przygotowania: 30 minut Składniki: świeża bazylia – 30 g, około pół pęczka parmezan
wiecejwarzyw.plbędzie świetnym dodatkiem jako sos na zimno ale też świetnie się sprawdzi jako baza do różnego rodzaju sosów na ciepło do makaronów i ryżu wystarczy dodać wędlinę czy mięso i mamy pyszne danie. Zdecydowanie polecam. Na ok. 3 litry sosu 3 kg obranej i wypestkowanej cukinii /kabaczka 1 kg cebuli 700 gram przecieru pomidorowego 100 ml. octu 300 gramów cukru
Andzia Pichcimiędzyczasie marchewkę obieramy, a dwie z nich kroimy w kostkę. Pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę. Selera obieramy i dokładnie myjemy jego natkę. Warzywa wkładamy do gotującego się mięsa. Dodajemy także przyprawy: liście laurowe, ziele angielskie, sól oraz pieprz. Gotujemy około 20 minut. 3 Następnie przygotowujemy botwinkę. Dokładnie myjemy. Odcinamy korzenie od liści. Korzenie obieramy i kroimy w kostkę. Liście
Kuchnia BazyliiNaan to chlebek kuchni hinduskiej, podawany z warzywami, mięsem, albo z jednym i drugim. Ja dziś z lenistwa nie spryskałam chlebków aby się rozwarstwiły i napuchły tylko podgrzałam je na patelni i użyłam jak zwykłego chleba. Rezultat był świetny dlatego i Wam podaje ten pomysł. Chlebki naan jak kanapki. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieW zeszłym roku po raz pierwszy spróbowałam pieczonego kalafiora (przy okazji przygotowywania sałatki z pieczonego kalafiora ). Dobre to to było, więc postanowiłam przygotować go podobnie, tym
Smaki Na TalerzuPrzekąska z grillowaną cukinią i świeżymi pomidorami. Dodatek obiadowy, do mięsa na grilla, ale także jako przekąska. Składniki: średniej wielkości cukinia, 2 pomidory czerwone, 2 pomidory żółte, ser pleśniowy, łyżeczka oleju, pół łyżeczki oregano, szczypta bazylii, szczypta soli morskiej Przygotowanie: Olej mieszamy z przyprawami. Cukinię dokładnie myjemy, kroimy pod lekkim ukosem na plastry o grubości ok 1 cm. Smarujemy przyprawami
Lena GotujeKlops- 500 g mielonej szynki, jajko, przyprawy, 1/2 szklanki bułki tartej, 1/3 kost. smalcu. -- -- -- Wszystkie składniki oprócz śmietany wrzucamy do garnka i gotujemy na średnim ogniu ~20 min. -- Z mięsa robimy solidne klopsy lub klopsiki i smażymy na patelni z dwóch stron na jasno brązowo. Po usmażeniu dodajemy je do gotującej się zupy. -- -- Gdy zupa się ugotuje, wyjmujemy z niej
chleba naszegoposiłków na gorąco. Zamiast ciepłej zupy, lepiej zrobić prosty chłodnik na bazie maślanki czy kefiru. Gorące nie muszą być także główne dania. Doskonałym pomysłem może być letnia sałatka z mięsem lub rybą, uzupełniona ogórkiem, pomidorami, papryką oraz innymi warzywami. Aby była bardziej sycąca, warto do niej dodać jogurt naturalny. Lepiej natomiast zrezygnować z sosów na bazie majonezu lub śmietany, ponieważ
Kulinarne Przebojeadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kiszona kapusta smażona z ciecierzycą Prosta, szybka w wykonaniu, idealnie pasująca do pieczeni i mięs smażonych. Kiszona kapusta smażona z ciecierzycą Składniki: 500g kapusty kiszonej 1 cebula 1 puszka ciecierzycy konserwowej 400g ½ łyżeczki kminku Pieprz Sól Szczypta tymianku 2 łyżki oleju do smażenia Przygotowanie: Cebule obieramy i kroimy w kostkę wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy
Księga-Smakumałą kostkę i dorzucamy do pomidorków. Bazylię drobno siekamy i posypujemy nią warzywa. Na koniec całość skrapiamy oliwą z oliwek, pieprzymy i lekko solimy. Idealnie komponuje się z grillowanym mięsem, czy rybą. Smacznego Artykuł Surówka z pomidorów i papryki pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujemłodej marchewki 1/2 pora (jasna część) 2-3 łyżki majonezu przyprawa do kurczaka sól, pieprz Filet z piersi kurczaka umyć, osuszyć i przekroić wzdłuż na 3 części. Mięso przyprawić z obu stron: solą, pieprzem oraz przyprawą do kurczaka. Przyprawione kawałki kurczaka ułożyć na dnie naczynia żaroodpornego. Marchewki obrać, umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Por pokroić w kostkę
Ugotowaćpotrawy z cukinii: TOP 16 najlepszych przepisów z cukinią, Najlepsze przepisy z cukinii: 1. Kotlety z indyka z cukinią i marchewką 2. Cukinia w cieście 3. Cukinia faszerowana mięsem mielonym 4. Kotlety wieprzowe z cukinią. Kotlety mielone z cukinią 5. Schab faszerowany cukinią 6. Szaszłyki z kurczaka i warzyw 7. Leczo do słoików na zimę 8. Wytrawny placek z kurczakiem
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięPyszne lekko słodko-pikantne ogórki meksykańskie, znane również jako krokodylki. Idealne do kanapek albo mięsa czy grilla. Jak tu ich nie lubić? Jeśli lubicie ostrzejsze smaki, to polecam dodać, do ogórków, trochę pokruszonych na przykład papryczek piri piri. Ogórki meksykańskie są takie pyszne, że w każdy weekend, w sezonie, przerabiałam po kilka kilogramów ogórków – używam ogórków odmiana: kaliskie
CookYourself