mięso - 63110 przepisów (strona:2174/4208)

Kotlety drobiowe z serem i jajkiem sadzonym 170

Kotlety układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posypujemy mozzarellą, zapiekamy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.  3. Jajka przygotowujemy 10 minut przed końcem pieczenia mięsa. Na patelni rozpuszczamy masło, wbijamy po 1 jajku, posypujemy solą, pierzem i czosnkiem niedźwiedzim. Smażymy na małym ogniu do momentu aż białko się zetnie a żółtko pozostanie płynne. Jajka układamy

Szefowa kuchni
Dżem z borówki czerwonej – brusznicy do mięsa 223

itam serdecznie, dzisiaj zaproponuję przepis na pyszny dżem z borówki czerwonej-brusznicy. Dżem jest bardzo smaczny lekko kwaśny i idealnie nadaje się jako dodatek do mięs, ale jest równie smaczny jako dodatek do pieczywa. Polecam wypróbować przepis. Do przygotowania dżemu będziemy potrzebowali: z podanej porcji wyjdzie około 800 ml dżemu 600 g borówki czerwonej 400 g kwaśnych jabłek

Uwaga Babcia Gotuje
Wyciskarki Hurom niezbędne w zdrowej kuchni 170

warzyw i owoców dziennie Zdrowe nawyki żywieniowe powinno się kształtować od najmłodszych lat, lecz dietę można zmienić w każdej chwili. Wykluczenie z jadłospisu wysoko przetworzonych produktów, fast foodów, tłustych mięs i słodyczy daje pozytywne efekty już po kilku tygodniach. Jeśli chcesz jeść zdrowiej każdego dnia, wyciskarki Hurom z pewnością Cię zainteresują. Wielofunkcyjne wyciskarki Hurom dla początkujących i zaawansowanych miłośników gotowania

Via Gusto
Duszona fasolka z pomidorami 226

Duszenie to bardzo fajny sposób na przygotowanie fasolki. W ten sposób nabiera fantastycznego aromatu i smakuje rewelacyjnie na obiad z kawałkiem ryby lub białego mięsa, lub jako lekka kolacja na zimno. Dodatek filecików anchois sprawia, że danie ma charakterystyczny lekko rybny smak. Wszystkie składniki komponują się ze sobą idealnie. Przygotowanie zajmuje kilka minut, a obiad pod przykrywką robi się

wiecejwarzyw.pl
Wyciskarka wolnoobrotowa – czy warto ją kupić? 209

Każdemu z nas zależy na tym, aby nasza dieta była jak najlepsza, jak najbogatsza w substancje odżywcze i jak najzdrowsza. To z tego powodu wybieramy mięso pieczone zamiast smażonego, gotujemy warzywa na parze zamiast w osolonej wodzie, a pomiędzy posiłkami chrupiemy warzywno-orzechowo-owocowe przekąski zamiast batonów, czipsów i innych nieszczególnie zdrowych produktów. Kupując wyciskarkę wolnoobrotową możemy nie tylko odświeżyć

Słodkie okruszki
EKSPRESOWY SOS CURRY 237

Szybki i pyszny sos curry ze świeżymi  pomidorami i opcjonalnie także ze szpinakiem. Świetny jako dodatek do dań, np. kotletów wegetariańskich lub mięs i ryb z grilla. Najlepiej smakuje podany z ryżem lub orientalnym chlebkiem typu flatbread .  Przygotujecie go w 10 minut, na jednej patelni, bez zbędnego bałaganu w kuchni. Najpierw podsmażamy pomidorki z czosnkiem, sosem sojowym

cool and minty
Gotujemy po Hiszpańsku!!! 160

cynamonem w cieście filo z toffi i lodami waniliowym Gracjan: 1. Moja restauracja nazywa się Sucar i jest restauracją z tradycyjną kuchnią hiszpańską. 2. Serwujemy potrawy typu paella, fideua, mięsa i owoce morza robimy na piecu asado, rozgrzewanym węglem. 3. W mojej restauracji mamy bardzo dobrą atmosferę, młody zespół. Cały czas czerpię wiedzę i inspiracje kulinarne od kolegów z pracy

Gotuj po hiszpańsku
Sałatka z bobem i kaszą jaglaną 214

Przepyszna i zdrowa sałatka. Będzie idealnym dodatkiem do grillowanego mięsa lub jako drugie śniadanie do pracy. torebka kaszy jaglanej 2 szkl bobu 10 pomidorków koktajlowych 1/2 kostki fety 1/2 pęczka natki pietruszki sól, pieprz Kaszę ugotować wg przepisu na opakowaniu. Ostudzić.  Bób ugotować do miękkości, obrać ze skórki. Pomidorki przekroić na pół, fetę pokroić w kostkę. Pietruszkę drobno posiekać

Smakołyki Asi
Schab na kanapki w marynacie cebulowo-czosnkowej 179

błonki i tłuszcz.   2. Przygotowujemy marynatę. Czosnek przeciskamy przez praskę, cebulę bardzo drobno siekamy. Wszystkie jej składniki dokładnie ze sobą mieszamy, dokładnie nacieramy nią schab.  3. Mięso przekładamy do rękawa do pieczenia, szczelnie go zamykamy. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 1,5h. Studzimy, kroimy w plastry

Szefowa kuchni
Drobiowa zupa gulaszowa 146

para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Mięso kroimy w kostkę, podobnie ziemniaki oraz seler. Czosnek, marchew i pietruszkę kroimy w talarki, grzyby i paprykę w paski. Fasolę osączamy z zalewy. Wszystkie składniki (z wyjątkiem fasoli i papryki

R'n'G Kitchen
Faszerowane łódeczki z cukinii 237

możemy  cieszyć się smakiem  fantastycznego obiadu czy kolacji. Dzisiaj podzielę się z Wami przepisem na faszerowane łódeczki z cukinii. Można je zaserwować na obiad jako dodatek do mięsa  bądź solo  jako ciepłą kolację. Składniki: 1 średniej wielkości cukinia, 1/2 czerwonej papryki, 5-6 pieczarek, 1 mała cebula, 2 ząbki czosnku, 50 g sera feta, 1 łyżka

Moja kraina smaków
Mojito przepis na najlepszy drink 150

wody gazowanej. Ps. Muddler to ugniatacz do owoców, jest dostępny w większości marketów spożywczych. Drewniany muddler z marketu kosztuje około 7 -10 złotych. Można go zastąpić trzonkiem tłuczka do mięsa albo zwykłą drewnianą łyżką. Prosty przepis na drinka Mojito Mojito przepis na najlepszy drink składniki na 1 drink mojito / mohito pół limonki 2 łyżeczki cukru trzcinowego lub 20 ml klasycznego

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
DUCHOWE ŻYCIE PSÓW - Andrew Root 170

tego pięknych wspomnień i... pseudofilozoficznego bełkotu, popartego "badaniami". Szczerze powiedziawszy mam mieszane uczucia i czuję się trochę tak, jakbym czytała wywód wegetarianina, który w głębi duszy chce jeść mięso, ale, żeby się do niego przekonać potrzebuje opinii innych, więc swoje rozważania uzasadnia cudzymi cytatami i oczywiście miesza w to Boga. Szkoda, bo potencjał był, ale widocznie autor potrzebuje jeszcze kilku

Wypisz Wymaluj
Jogurtowy sernik na zimno z czerwoną porzeczką 163

kisiel. Pyszne będą ciasta drożdżowe czy też ucierane, przepyszny też jest porzeczkowy sernik na zimno. Porzeczki możemy również zamknąć w słoikach, przygotujemy z nich galaretkę dżem,  sosy do mięs czy też nalewkę. Możliwości jest bez liku ! dżem z czerwonej porzeczki biszkoptowe ciasto z porzeczkami ucierane ciasto z czerwoną porzeczką porzeczkowa tarta z białą czekoladą drożdżowe zawijańce z dżemem rabarbarowym

Kulinarne przygody Gatity
Menu na tydzień: 5 obiadów w półtorej godziny 158

tarte łyżki) 1 pomarańcza 1 cytryna 1 małe avocado Garść migdałów Garść pistacji Zioła Garść szpinaku 1 doniczka bazylii 1 pęczek szczypioru Kilka gałązek tymianku Kilka gałązek oregano Mięso, wędliny 1 kg filetów z kurczaka Szynka prosciutto (80 g) Makarony, kasze, ryż ½ opakowania makaronu spaghetti 1 szklanka ryżu 1 szklanka kaszy orkiszowej 2 szklanki mąki Nabiał, jaja 4 jajka

Niedzielny kucharz

Proponowane wyszukiwania