mięso - 63110 przepisów (strona:2177/4208)

Knedle ziemniaczane 162

owalne kluski z ziemniaków, mąki i jajek. Gotujemy je w wodzie. Knedle możemy przygotować w wersji klasycznej (ja właśnie takie robię) lub możemy zrobić je z dodatkiem owoców, mięsa czy twarogu. Jest to danie dosyć sycące, więc najlepiej unikać ich w upalne dni. Jednak w chłodniejsze dodadzą nam bardzo dużo siły i energii. Klasyczne knedle ziemniaczane możecie podawać z dodatkiem

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
imbir w cukrze z cytryną... 198

kupuję średniej wielkości korzeń imbiru i ma zawsze świeżo przygotowany. Dodaję do herbat ziołowych, zielonej, earl grey, kompotów, można również zamiast cukru dodać miód , również do ciast korzennych, do mięsa drobiowego, do warzyw z patelni, mąż do piwa lubi czasem dodać - imbir w cukrze z cytryną jest bardzo aromatycznym dodatkiem do różnych herbat, tak przygotowany może być w słoiczku

W Mojej Kuchni Lubię
szaszłyki drobiowe grillowane... 187

sałata 1 główka, pomidory 6 sztuk, koperek 1 pęczek Piersi pokroić na kawałki 2-3 cm, przyprawy do grilla, paprykę ostrą cebulę suszoną wymieszać z olejem i zamarynować mięso kilka godzin w lodówce, cebule , cukinie w talarki pokroić, boczek w plasterki, paprykę na kawałki, pieczarki na połowę, na patyczki krótkie do grilla nadziewać na przemian składnikami. Szaszłyki układać na blaszce

W Mojej Kuchni Lubię
KUCHENNA APTEKA #38 - CZERWONE PORZECZKI 168

swoje walory smakowe i mają wiele kulinarnych zastosowań zarówno do deserów, jak i dań mięsnych. Wykorzystuje się je do przygotowania dżemów, kompotów, nalewek, soków, ciast, ciasteczek, farszów do mięs i innych dań. Jednak świeżymi owocami możemy się cieszyć tylko przez krótki okres lata, dlatego warto je zamrozić lub przygotować przetwory. Sprawdź co kryją jeszcze w sobie te wyjątkowe owoce! Czerwone

Kuchnia MagdaLeny
Sałatka ziemniaczana do grilla 158

ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} W tym roku częściej jemy dania z grilla, do tego obmyśliliśmy sałatkę ziemniaczaną, która idealnie pasuje do mięs. Składniki:  500 g ziemniaków 1 szklanka mleka 2 liście laurowe 1 łyżeczka masła 100 g kurek 5 kiszonych ogórków 1 pęczek dymki ze szczypiorkiem 1 pęczek natki pietruszki 3 łyżki

R'n'G Kitchen
Szaszłyki z kurczakiem, boczkiem i warzywami 211

roku oprócz kiełbas i mięsa na moim grillu koniecznie muszą pojawić się szaszłyki. Tym razem mam dla Was szaszłyki z kurczakiem, boczkiem i warzywami. Smakują genialnie i każdy znajdzie dla siebie w nich coś co lubi. Przygotowanie trwa dosłownie 10 minut, więc spokojnie można przygotować je tuż przed grillem. Szaszłyki z kurczakiem, boczkiem i warzywami Składniki: pierś z kurczaka

PatiGotuje
Makaron z sosem z tofu i pieczarek 173

Makaron z tofu i pieczarkami to pomysł na szybki i bardzo smaczny obiad. Sos powstał z prostych składników, które na pewno znajdziesz w swojej kuchni. Makaron

Via Gusto
Marynowane, duszone, suszone czy smażone – jak przyrządzać grzyby? 185

pojemnikach, bez dostępu światła i powietrza, chronić przez wilgocią. Odpowiednio przechowywane, można wykorzystywać nawet przez 2-3 lata. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Grzyby marynowane to świetna przekąska i dodatek do mięs. Najlepiej marynuje się grzyby niezbyt twarde – borowiki, gąski, koźlaki, boczniaki, rydze, maślaki a nawet pieczarki, sprawdzą się wyśmienicie. Pamiętajmy jednak, że grzyby w marynacie słodko-kwaśnej wymagają pasteryzacji, zaś

Kulinarne Przeboje
Kasza kuskus z duszoną marchewką 181

marchewką i cebulką, dopraw ulubionymi przyprawami Podawaj z natką pietruszki. SMACZNEGO! A Wy z czym lubicie jeść duszoną marchewkę? Duszona marchewkę większość nas podaje z groszkiem do różnego rodzaju mięs, ale czemu nie zjeść jej w towarzystwie kaszy? Na ten przepis natchnęło mnie zjedzenie podobnego dania na targach turystycznych, gdzie stoiska targowe oferowały różnego rodzaju potrawy. Warto czasem próbować smaków

MintTaste
Grillowa sałatka ziemniaczana 299

zawsze znikają ze stołu jako pierwsze. W mojej rodzinie takim hitem jest sałatka ziemniaczana z ugotowanymi na twardo jajami, kiszonym ogórkiem i koperkiem. Jest przepyszna. Pasuje w szczególności do mięs, a już najbardziej – podana do dań z grilla. Zdecydowanie najlepiej smakuje na drugi dzień, co jest jej sporą zaletą – nie musimy przygotowywać jej na ostatnią chwilę. Do przygotowania

Poezja smaku
Galareta wieprzowa 216

Gotujemy w ten sposób 100 min. Po czym wyłączamy gaz i czekamy jeszcze 20 min. Jeśli ciśnienie po tym czasie spadło całkowicie otwieramy garnek. Teraz całość trzeba odcedzić. Gdy mięso ostygnie trzeba je obrać z kości i chrząstek których będzie sporo. Rozdrabniamy na mniejsze kawałki widelcem. Teraz wkładamy do salaterki, mniejszych miseczek słoiczków lub plastikowych pojemników. Następnie zalewamy rosołem mięsko

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Zielone kopytka ze szpinakiem 208

Zielone kopytka ze szpinakiem przede wszystkim będą ładnie wyglądać na talerzu. Będą również doskonale się komponować z różnego rodzaju mięsami – duszonymi, smażonymi czy pieczonymi, w zależności od upodobań. Zasada ich przygotowania jest tak samo prosta, jak przygotowywanie kopytek tradycyjnych . Jedynie co, to do ich zrobienia używam nieco większej ilości mąki, ponieważ ciasto poprzez dodanie szpinaku jest rzadsze. Potrzebujemy więc

Kuchnia Bazylii
Ryba w papilotach z sosem czosnkowym. Krok po kroku. 229

papilotach wytwarza się delikatna para wodna. Dzięki temu łosoś jest bajecznie delikatny, a przyprawy i zioła mieszają się i wchłaniają w mięso. Jeżeli jesteście fanami ryby w trochę cięższym wydaniu TUTAJ znajdziecie przepis dla siebie.   Ryba w papilotach z sosem czosnkowym poleca się do przygotowania. W razie jakichkolwiek zagwozdek jestem

kuron.com.pl
PIECZARKI NADZIEWANE KUSKUSEM, SZPINAKIEM I SUSZONYMI POMIDORAMI 226

pieczarki. I to one nadają charakter potrawie. Takie pieczarki mogą pełnić funkcję samodzielnej przekąski na kolację lub imprezę, ale również idealnie pasują jako dodatek do obiadu, np. do kawałka mięsa i/lub sałatki. Składniki: 5-6 dużych pieczarek (portobello)  100 g kaszy kuskus 1 cebula 2 ząbki czosnku 10 szt. pomidorów suszonych spora garść liści szpinaku ok. 30 g sera

Kuchnia MagdaLeny
PIECZARKI NADZIEWANE KUSKUSEM, SZPINAKIEM I SUSZONYMI POMIDORAMI 226

pieczarki. I to one nadają charakter potrawie. Takie pieczarki mogą pełnić funkcję samodzielnej przekąski na kolację lub imprezę, ale również idealnie pasują jako dodatek do obiadu, np. do kawałka mięsa i/lub sałatki. Składniki: 5-6 dużych pieczarek (portobello)  100 g kaszy kuskus 1 cebula 2 ząbki czosnku 10 szt. pomidorów suszonych spora garść liści szpinaku ok. 30 g sera

Kuchnia MagdaLeny

Proponowane wyszukiwania