mięso - 63110 przepisów (strona:2180/4208)

Na św. Marcina pieczona gęś faszerowana kaszą i grzybami 146

zamysły: powonienia, smaku i wzroku:) Czas : 5 i pół godziny w tym 5 godzin pieczenia Poziom trudności : Łatwe Pieczona gęś nie tylko od święta Gęsina jest jednym z najzdrowszych mięs, które niestety rzadko gości na polskich stołach. Żeby było śmieszniej, Polska jest jednym z największych producentów gęsi na świecie. Niemal całość trafia jednak na eksport, głównie do Niemiec, bo Niemcy

Niedzielny kucharz
Karkówka duszona w całości... 310

dodać przyprawy do oliwy, wymieszać i natrzeć taką marynatą, włożyć do lodówki na godzinę, ale nic się nie stanie gdy nie ma na to czasu 😉 W brytfance rozgrzewamy smalec, mięso obsmażamy z każdej strony na złoty kolor, następnie posypujemy cebulą pokrojoną w kostkę, można też dodać trochę czosnku, podlewamy wodą dodajemy tychssamych przypraw których używaliśmy do marynaty, kulki, liście

Pelusiowa Kuchnia
Najlepsze KASZOTTO + recenzja garnka próżniowego Vacuum IH 107

mnie garnek próżniowy Vacuum IH ) rozgrzej oliwę i podsmażaj przez 5 minut drobno posiekany czosnek razem z opłukanymi pod bieżącą wodą kaszami. Garnek zdejmij z ognia, dodaj pokrojone warzywa, mięso oraz dodatkowo trochę soli, paprykę słodką i pieprz czarny. Wszystko dokładnie wymieszaj.  Ponownie postaw garnek na gaz, zalej 300 ml wody. Przykryj pokrywką i zagotuj. Od momentu zagotowania gotuj

Zdrowie na języku :P
sernik pieczony z orzechami... 100

wanilinowy 1 opakowanie, budyń waniliowy 1 opakowanie, kasza manna 3 łyżki, orzechy arachidowe obrane 200 gram, herbatniki 200 gram, ciastka z czekoladą 300 gram Twaróg zmielić w maszynce do mięsa na drobnym sitku, w osobnym naczyniu żółtka, cukier, cukier wanilinowy ubić mikserem do spienienia z 3 minuty na najwyższych obrotach i wlać do zmielonego twarogu i mikserem połączyć składniki

W Mojej Kuchni Lubię
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i brokułem... 202

mieszamy do gładkiej masy, chwilę smażymy, dodajemy przyprawy do smaku, dolewamy mleka energicznie mieszając aż do zgęstnienia sosu. W naczyniu żaroodpornym układamy kolejno połowę makaronu, połowę brokuła, połowę mięsa, posypujemy połową starego sera i drugi raz to samo tylko na koniec najpierw wlewamy po całości sos i na to resztę sera. Pieczemy bez przykrycia przez 20 minut w 180° Smacznego

Pelusiowa Kuchnia
Wigilia i Boże Narodzenie - zbiór pysznych inspiracji 137

zaczynają poszukiwania świątecznych inspiracji wcześniej niż zwykle na blog powraca zakładka Wigilia i Boże Narodzenie -   KLIK! KLIK! Duży wybór foremek do pieczenia ciast i ciasteczek, a także mięs możecie znaleźć  TUTAJ - KLIK! A  TU - KLIK!  przepiękne ozdoby świąteczne dla Waszego domu! Zapraszam do polubienia mojej  strony na Facebooku  oraz śledzenia na  Instagramie

Moje Kuchenne Rewelacje
Pałki z kurczaka pieczone w ketchupie 131

pieprz, papryka słodka i ostra, oregano, bazylia Przepis: Pałki z kurczaka myjemy i przekładamy do sporej miski, W małej misce przygotowujemy marynatę, czyli mieszamy ketchup z oliwą i przyprawami, Mięso mieszamy z marynatą i odstawiamy na minimum 2 godziny do lodówki. Najlepiej kurczaka przygotować na wieczór i zostawić w lodówce w marynacie na całą noc, Piekarnik nagrzać do 180 stopni

tyfranbox
Kotleciki grzybowe w panko 108

kapusta, grzyby, orzechy to składniki, które kojarzą się ze świętami. Chociaż trudno sobie wyobrazić święta bez tradycyjnych potraw, w tym roku obok nich proponuję coś nowego. Kotleciki, ale bez mięsa, w chrupiącej panierce. Kotleciki z grzybów z orzechowym posmakiem możecie podać na pięknej świątecznej zastawie, którą znajdziecie na stronie  ambition.pl . Znajdziecie tam też mnóstwo świątecznych (choć nie tylko) inspiracji

Bon appetit mon amie
Małże zielone nowozelandzkie w sosie śmietanowym 75

wina 250 ml śmietanki 36%   oliwa z oliwek cytryna sól, pieprz Przygotowanie: Pokroiłem cebulę i szalotkę w kostkę. Wrzuciłem na rozgrzane masło na patelni. Włożyłem małże. Smażyłem mięsem do patelni . Usmażyłem cebulę i szalotkę na złoty kolor, dodałem białe wino. Odparowałem wywar ( ok. 5 minut ). Potem dodałem śmietanę i świeżo przeciśnięty czosnek, doprawiłem solą, czarnym pieprzem białym. Odparowałem

R'n'G Kitchen
Curry z dynią, soczewicą i groszkiem cukrowym 97

Cudownie aromatyczne wegetariańskie curry z dynią. Idealne danie na sezon dyniowy. Wyraziste i mocno rozgrzewające jednogarnkowe danie zadowoli nie jednego domownika. Danie można zrobić również w wersji z mięsem.  SKŁADNIKI( 4 porcje)  ·         ok. 400 ml bulionu ·         200 ml mleka kokosowego

Calzonella.com
Makaron z kurczakiem i szpinakiem 98

kurczakiem, to szybkie danie, które pokocha wiele osób. Jest idealne dla wielbicieli makaronów, ale nie tylko . Danie dopełnia smak czosnku, parmezanu i śmietanki. Świetnie smakuje również w wersji bez mięsa, dlatego polecam wypróbować obie i wybrać swoją ulubioną . Makaron z kurczakiem i szpinakiem 2 filety z kurczaka ((400 g)) 200 g makaronu ((dowolnego)) 450 g szpinaku mrożonego ((lub świeżego

Przepisy na widelcu
Kotleciki grzybowe w panko 147

kapusta, grzyby, orzechy to składniki, które kojarzą się ze świętami. Chociaż trudno sobie wyobrazić święta bez tradycyjnych potraw, w tym roku obok nich proponuję coś nowego. Kotleciki, ale bez mięsa, w chrupiącej panierce. Kotleciki z grzybów z orzechowym posmakiem możecie podać na pięknej świątecznej zastawie, którą znajdziecie na stronie  ambition.pl . Znajdziecie tam też mnóstwo świątecznych (choć nie tylko) inspiracji

Bon appetit mon amie
Kurczak balti, czyli indyjskie danie. 128

imbir, zmiażdżone ząbki czosnku, garam masala, chili w proszku, pokrojoną drobno zieloną chili. Smażyć aż poczujecie intensywny zapach przypraw. Około 2 minut, trzeba mieszać. Wlać pomidory z puszki, zamieszać. Mięso delikatnie posolić i wrzucić do woka. Gotować około 15 minut. Co jakiś czas zamieszać. Sprawdzić smak i w razie potrzeby doprawić solą. Wlać sok z cytryny, jogurt wymieszać. Obsypać posiekaną

Kuchnia Pokoleń

Proponowane wyszukiwania