zamysły: powonienia, smaku i wzroku:) Czas : 5 i pół godziny w tym 5 godzin pieczenia Poziom trudności : Łatwe Pieczona gęś nie tylko od święta Gęsina jest jednym z najzdrowszych mięs, które niestety rzadko gości na polskich stołach. Żeby było śmieszniej, Polska jest jednym z największych producentów gęsi na świecie. Niemal całość trafia jednak na eksport, głównie do Niemiec, bo Niemcy
Niedzielny kucharzdodać przyprawy do oliwy, wymieszać i natrzeć taką marynatą, włożyć do lodówki na godzinę, ale nic się nie stanie gdy nie ma na to czasu 😉 W brytfance rozgrzewamy smalec, mięso obsmażamy z każdej strony na złoty kolor, następnie posypujemy cebulą pokrojoną w kostkę, można też dodać trochę czosnku, podlewamy wodą dodajemy tychssamych przypraw których używaliśmy do marynaty, kulki, liście
Pelusiowa Kuchniamnie garnek próżniowy Vacuum IH ) rozgrzej oliwę i podsmażaj przez 5 minut drobno posiekany czosnek razem z opłukanymi pod bieżącą wodą kaszami. Garnek zdejmij z ognia, dodaj pokrojone warzywa, mięso oraz dodatkowo trochę soli, paprykę słodką i pieprz czarny. Wszystko dokładnie wymieszaj. Ponownie postaw garnek na gaz, zalej 300 ml wody. Przykryj pokrywką i zagotuj. Od momentu zagotowania gotuj
Zdrowie na języku :Pwanilinowy 1 opakowanie, budyń waniliowy 1 opakowanie, kasza manna 3 łyżki, orzechy arachidowe obrane 200 gram, herbatniki 200 gram, ciastka z czekoladą 300 gram Twaróg zmielić w maszynce do mięsa na drobnym sitku, w osobnym naczyniu żółtka, cukier, cukier wanilinowy ubić mikserem do spienienia z 3 minuty na najwyższych obrotach i wlać do zmielonego twarogu i mikserem połączyć składniki
W Mojej Kuchni Lubięmieszamy do gładkiej masy, chwilę smażymy, dodajemy przyprawy do smaku, dolewamy mleka energicznie mieszając aż do zgęstnienia sosu. W naczyniu żaroodpornym układamy kolejno połowę makaronu, połowę brokuła, połowę mięsa, posypujemy połową starego sera i drugi raz to samo tylko na koniec najpierw wlewamy po całości sos i na to resztę sera. Pieczemy bez przykrycia przez 20 minut w 180° Smacznego
Pelusiowa Kuchniazaczynają poszukiwania świątecznych inspiracji wcześniej niż zwykle na blog powraca zakładka Wigilia i Boże Narodzenie - KLIK! KLIK! Duży wybór foremek do pieczenia ciast i ciasteczek, a także mięs możecie znaleźć TUTAJ - KLIK! A TU - KLIK! przepiękne ozdoby świąteczne dla Waszego domu! Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie
Moje Kuchenne Rewelacjepieprz, papryka słodka i ostra, oregano, bazylia Przepis: Pałki z kurczaka myjemy i przekładamy do sporej miski, W małej misce przygotowujemy marynatę, czyli mieszamy ketchup z oliwą i przyprawami, Mięso mieszamy z marynatą i odstawiamy na minimum 2 godziny do lodówki. Najlepiej kurczaka przygotować na wieczór i zostawić w lodówce w marynacie na całą noc, Piekarnik nagrzać do 180 stopni
tyfranboxkapusta, grzyby, orzechy to składniki, które kojarzą się ze świętami. Chociaż trudno sobie wyobrazić święta bez tradycyjnych potraw, w tym roku obok nich proponuję coś nowego. Kotleciki, ale bez mięsa, w chrupiącej panierce. Kotleciki z grzybów z orzechowym posmakiem możecie podać na pięknej świątecznej zastawie, którą znajdziecie na stronie ambition.pl . Znajdziecie tam też mnóstwo świątecznych (choć nie tylko) inspiracji
Bon appetit mon amiewina 250 ml śmietanki 36% oliwa z oliwek cytryna sól, pieprz Przygotowanie: Pokroiłem cebulę i szalotkę w kostkę. Wrzuciłem na rozgrzane masło na patelni. Włożyłem małże. Smażyłem mięsem do patelni . Usmażyłem cebulę i szalotkę na złoty kolor, dodałem białe wino. Odparowałem wywar ( ok. 5 minut ). Potem dodałem śmietanę i świeżo przeciśnięty czosnek, doprawiłem solą, czarnym pieprzem białym. Odparowałem
R'n'G KitchenCudownie aromatyczne wegetariańskie curry z dynią. Idealne danie na sezon dyniowy. Wyraziste i mocno rozgrzewające jednogarnkowe danie zadowoli nie jednego domownika. Danie można zrobić również w wersji z mięsem. SKŁADNIKI( 4 porcje) · ok. 400 ml bulionu · 200 ml mleka kokosowego
Calzonella.comkurczakiem, to szybkie danie, które pokocha wiele osób. Jest idealne dla wielbicieli makaronów, ale nie tylko . Danie dopełnia smak czosnku, parmezanu i śmietanki. Świetnie smakuje również w wersji bez mięsa, dlatego polecam wypróbować obie i wybrać swoją ulubioną . Makaron z kurczakiem i szpinakiem 2 filety z kurczaka ((400 g)) 200 g makaronu ((dowolnego)) 450 g szpinaku mrożonego ((lub świeżego
Przepisy na widelcukapusta, grzyby, orzechy to składniki, które kojarzą się ze świętami. Chociaż trudno sobie wyobrazić święta bez tradycyjnych potraw, w tym roku obok nich proponuję coś nowego. Kotleciki, ale bez mięsa, w chrupiącej panierce. Kotleciki z grzybów z orzechowym posmakiem możecie podać na pięknej świątecznej zastawie, którą znajdziecie na stronie ambition.pl . Znajdziecie tam też mnóstwo świątecznych (choć nie tylko) inspiracji
Bon appetit mon amieimbir, zmiażdżone ząbki czosnku, garam masala, chili w proszku, pokrojoną drobno zieloną chili. Smażyć aż poczujecie intensywny zapach przypraw. Około 2 minut, trzeba mieszać. Wlać pomidory z puszki, zamieszać. Mięso delikatnie posolić i wrzucić do woka. Gotować około 15 minut. Co jakiś czas zamieszać. Sprawdzić smak i w razie potrzeby doprawić solą. Wlać sok z cytryny, jogurt wymieszać. Obsypać posiekaną
Kuchnia Pokoleń