mięso - 63110 przepisów (strona:2178/4208)

Paszteciki z mięsem wołowym i kapustą 132

popularne, lubiane i zawsze na czasie. Oczywiście najlepiej w duecie z czerwonym barszczem. Można je przygotowywać na wiele sposobów i na różne okazje. Tym razem paszteciki wypełnione farszem, z mięsa wołowego i kapusty kiszonej,  podobnie jak pierogi w poprzednim wpisie. Ciasto: 2 kopiaste szklanki mąki typ 650. 2 łyżki gęstej śmietany 18% 250 g margaryny 1/2 łyżeczki soli szczypta

Praktyczna pl
Kotlety ziemniaczane z serem i parówkami. 112

ostrożnie z sola, chyba ze zrezygnujemy z nich a damy więcej żółtego sera) pęczek szczypiorku   jajko do obtoczenia mąka jaglana  Skworcu lub inna do obtoczenia panier do mięs   Skworcu   do obtoczenia olej do smażenia Przygotowanie; Ziemniaki dokładnie tłuczemy aby nie było grudek. Parówki i sery zetrzeć na tarce. Dodać do ziemniaków, dorzucić pokrojony szczypiorek, dodać śmietanę

Radość kipiąca uśmiechem.
Gastrónoma 98

samo ważna strona targów to produkty, w szczególności produkty z Walencji i okolic. Na targi zjeżdżają się wystawcy, którzy demonstrują swoje produkty – oliwy, wina, kawy, owoce, warzywa, mięso, owoce morza, likiery, piwa, itd. Była to doskonała okazja, żeby zasięgnąć wiedzy na temat danego produktu prosto od jego twórcy. Dla nas była to dodatkowa okazja do sprawdzenia swojego poziomu języka hiszpańskiego

Gotuj po hiszpańsku
Warsztaty kulinarne z Beatą Śniechowską 117

gotowania i smakowania jest kwintesencją dobrej zabawy w kuchni. Nawet na diecie… Bardzo chętnie wprowadzę menu warsztatowe do swojej kuchni. Oczywiście z niezbędnymi modyfikacjami. Farsz do pierogów w postaci mięsa drobiowego, szpinaku, fety oraz pomidorów suszonych sprawdzi się świetnie także w pierożkach pieczonych, które to bez problemu wpiszą się w wytyczne diety ketogenicznej . Natomiast ryż w risotto dyniowym można spokojnie

Modern Cave Girl
Szybkie szaszłyki 116

fileta z kurczaka ·        Przyprawa do kurczaka ·        Sól Sposób przygotowania: 1.   Mięso kroimy na cienkie kawałki, doprawiamy przyprawą oraz solą. 2.   Ziemianki obieramy ze skórki i kroimy w plastry. 3.   Z papryki usuwamy nasiona i kroimy na większe kawałki. 4.   Cebulę obieramy i kroimy

Kulinarna Chwila
Pure z batata ze słodko kwaśnym sosem 136

bardzo proste danie a smak ma niezwykły. Pasuje do białych mięs i do grzybów np. boczniaków. 4 małe bataty sól himalajska 1 łyżka masła klarowanego 2 łyżki miodu 3 łyżki octu jabłkowego 4 połówki orzechów włoskich podprażonych i posiekanych tymianek czerwony pieprz a najlepiej pestki granatu, których zapomniałam dodać do zdjęcia;) Bataty obieramy, kroimy na małe kawałki i gotujemy

AZgotuj!
Bataty pieczone z pesto rukoli, fetą i płatkami migdałów 148

Dzień dobry :-) Jeśli lubicie dania bez mięsa i bataty to polecam Wam ten przepis. Pomysł na te bataty znalazłam tutaj ( klik ), od siebie dodałam płatki migdałów, szkoda tylko, że ich nie podprażyłam, bo smak byłby jeszcze lepszy. Nasze bataty bardzo proste w przygotowaniu, a smakują rewelacyjnie. U nas na obiad były tylko one, bo są naprawdę syte. Polecam i miłego

kruche babeczki
Pierogi sakiewki z kaszą dorszem i grzybami 172

samej wodzie do miękkości około 45 minut. Odcedzam i kroję nożem. Cebul kroję drobno i przesmażam na maśle klarowanym. Kaszę gotuję według instrukcji. Filet z dorsza mielę maszynką do mięsa. Do miski przekładam kaszę wystudzoną, grzyby, rybę, cebule, dodaję natkę pietruszki posiekaną, sól, pieprz i mieszam. Ciasto na pierogi: Do miski przesiewam mąkę, dodaj sól, gorącą wodę i olej. Mieszam

wesoła kuchnia
Kurze pipki w sosie własnym 114

paski. Zalewamy zimnym bulionem, dodajemy liście, szczyptę soli, gotujemy 1 godzinę, co jakiś czas usuwając „szumowiny”. Marchewki kroimy   w talarki, pieczarki tak, jak lubimy. Por siekamy. Dodajemy do mięsa, dusimy przez kwadrans. Przygotowujemy zasmażkę. Masło rozpuszczamy, wsypujemy mąkę, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, chwilę smażymy, dodajemy wywar, rozprowadzamy, dodajemy do całości, cały czas mieszając. Do smaku doprawiamy solą

R'n'G Kitchen
Tarta buraczkowa z jarmużem i wędzonym twarogiem 125

dobrze na ciepło i na zimno. To dość uniwersalny przepis na obiad czy przyjęcie. Możecie przyrządzić ją w wersji z kurczakiem, jak zrobiłam to ja lub w wersji bez mięsa. Tarta z piersią kurczaka będzie tylko bardziej pożywna, a smak praktycznie się nie zmieni. W tym daniu wyczuwalny jest przede wszystkim smak buraczków oraz wędzonego sera. To połączenie smaków doskonale

Kuchnia Bazylii
Kurczak a’la pizza 8470

sera 2-3 łyżki sosu pomidorowego lub ketchupu Przyprawy: sól, pieprz, oregano, bazylia olej do smażenia   *** Filety kroimy w poprzek na połówki i przyprawiamy solą, pieprzem oraz ziołami *** *** Mięso układamy w naczyniu żaroodpornym *** *** Całość przykrywamy pokrywką lub folią aluminiową, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200’C i pieczemy przez 30 minut. W między czasie kroimy pieczarki w paseczki

Blog z Apetytem
Makaronowa sałatka z kurczakiem i winogronami 176

winogron (u mnie białe) mały jogurt naturalny 140 gram 3 łyżki majonezu przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka,suszony czosnek, curry 4 łyżki oleju (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: mięso kroimy w kostkę, przyprawiamy, dodajemy olej, mieszamy i odstawiamy do lodówki na ok godzinę do zamarynowania, kurczaka smażymy na patelni, jesli jest potrzeba dodajemy jeszcze trochę oleju, makaron gotujemy w osolonej wodzie

Blog kulinarny S9.PL
Królewskie śniadanie: Racuchy królowej Elżbiety II 183

mitologii greckiej najciemniejsza część podziemia, przez chrześcijan uważana za jądro piekła. Tartar to również potrawa, czyli po naszemu – tatar. Nazwa wywodzi się od Tatarów, którzy jedli surowe mięso, tyle że Zachodzie Europy nazwani są Tartarami, czyli synami piekła, a to ze względu na postach jako budzili w średniowieczu. Czym zastąpić kamień winny Kamień winny jest dość powszechnie stosowany, głównie

Niedzielny kucharz
Schabowe Puerto Rico 118

łyżeczki octu jabłkowego ·        1 łyżka mąki ziemniaczanej ·        20 dag sera żółtego Sposób przygotowania: 1.   Mięso kroimy w plastry, rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą. Panierujemy najpierw w mące, następnie w roztrzepanym widelcem jajku i na koniec w bułce tartej. 2.   Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron

Kulinarna Chwila
SAŁATKA Z TORTELLINI I POMIDORÓW 176

mozzarelli oraz szczypiorku, podana z sosem czosnkowym. Tylko 4 składniki + sos - gotowa w 10 minut! W zależności od wyboru nadzienia tortellini, sałatka może mieć wersję wegetariańską lub zawierającą dodatek mięsa. Smakuje naprawdę świetnie! Dzięki obecności makaronu tortellini jest dość syta, dlatego może spełniać funkcję zarówno kolacji, lunchu, jak i obiadu. Idealnie sprawdzi się jako danie na wynos

Kuchnia MagdaLeny

Proponowane wyszukiwania