Sprawdzą się na kolację a także na spotkanie w gronie znajomych. Możecie je podać na ciepło oraz na zimno jako sałatka np. do grillowanego mięsa. Danie najlepiej przygotować z malutkich ziemniaków, bo zdecydowanie lepiej będzie się prezentować aniżeli moje na zdjęciach
Z Hrabiną w kuchniiiiii mamy to! Letni numer Aromatu pełen jest... aromatów letnich owoców, kusi zapachem grillowanych mięs, uwodzi smakiem nietypowych i zdrowych lodów. Nie zabrakło w nim także kolejnej odsłony kuchni Lubelszczyzny oraz wielu innych ciekawych przepisów i artykułów, w tym także moich przepisów:) Zachęcam do poczytania! https://issuu.com/magazynaromat/docs/aromat-2019
Obiad gotowyKtoś kiedyś powiedział jej, "że życie jest zbyt krótkie, żeby jeść byle jak". Zgadzam się z tym jak najbardziej :-) W książce znajdziemy propozycje na pyszne śniadania, przekąski, zupy, makarony, mięso i drób, ryby i owoce morza, dania wegetariańskie i dodatki. Jest pyszna szakszuka, jajecznica poche, azjatyckie placki z kukurydzy, gruszkowa tarta z gorgonzolą, zupa ajo blanco, caldo verde i moje
kruche babeczkiowocową tartę. Możecie o połowę zmniejszyć ilość składników i zrobić zwykłą, małą tartę. Jeśli chodzi o nadzienie to możecie wrzucić do niego wszystkie warzywa jakie macie, albo resztki pieczonego mięsa z obiadu. My dodaliśmy papryki, które wcześniej upiekliśmy razem ze spodem do tarty. Wtedy też upiekliśmy prosciutto, żeby było chrupiące. Pewnie zaskoczy Was wódka w składzie ciasta. Alkohol ma jednak
Niedzielny kucharzpiekarnika Electrolux wymieniałbym: bardzo łatwy i intuicyjny w obsłudze szybko się nagrzewa potrawy są równomiernie upieczone termosonda sprawdza się doskonale przy pieczeniu mięs i ryb bardzo łatwy w czyszczeniu ma elegancki design Natomiast jeśli chodzi o minusy to póki co znalazłam jeden: ciężko otwierają się drzwiczki piekarnika
Słodko-Słony Świat Ilonypiekarnika Electrolux wymieniałbym: bardzo łatwy i intuicyjny w obsłudze szybko się nagrzewa potrawy są równomiernie upieczone termosonda sprawdza się doskonale przy pieczeniu mięs i ryb bardzo łatwy w czyszczeniu ma elegancki design Natomiast jeśli chodzi o minusy to póki co znalazłam jeden: ciężko otwierają się drzwiczki piekarnika
Słodko-Słony Świat Ilonybazie majonezu z drobno posiekanymi dodatkami: ziołami, cebulką i marynowanymi warzywami. Opcjonalnie także z odrobiną musztardy, chrzanu i miodu. Jest świetnym dodatkiem do wędlin, zimnych mięs i jajek na twardo. SKŁADNIKI 4 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego lub gęstej śmietany 18% 1 łyżka musztardy 1 łyżka chrzanu ze słoiczka 1 łyżeczka płynnego miodu lub cukru pudru
cool and mintyDelikatne mięso z mintaja idealnie komponuje się z surówką z młodej kapusty, do tego młode ziemniaki i świeży koperek. Mega ;) Składniki: 800 g polędwicy z mintaja sok z cytryny mąka kukurydziana 2 jajka bułka tarta smalec wieprzowy do smażenia olej sól, pieprz Przygotowanie: Polędwicę dzielimy na kawałki, skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy solą i pieprzem. Obtaczamy w mące, następnie rozbełtanym
R'n'G Kitchenszybkie i proste danie. A przy tym jakie smaczne! Pysznie smakuje z kluskami, makaronem lub ziemniakami. Takie danie kaszą i ryżem też nie pogardzi. Bierzcie, smakujcie. Delektujcie się soczystym mięsem w wyśmienitym sosie. Składniki: 500 g filetów z udka kurczaka 150 g wędzonego boczku 1 cebula 1 marchew 1 kawałek selera korzeniowego 4 łyżki oleju rzepakowego (suszony pomidor i bazylia
R'n'G Kitchenbulionu drobiowego, dodajemy pokrojoną gorgonzolę i mieszamy do rozpuszczenia sera, dodajemy śmietankę, mieszamy do zgęstnienia(można zagęścić odrobiną mąki) na talerzu układamy ugotowany makaron aldente, polewamy sosem,układamy mieso z gruszką, kilka kostek gorgonzoli i posypujemy drobno posiekaną pietruszką
Kuchnia Beatykażdy lubi ostre potrawy. Jednak sos słodko – ostry to idealny dodatek do nachosów, pizzy, albo grillowanego mięsa. Bardzo często sos ten można również wykorzystać do ryżu podczas przygotowania dań chińskich. Sos słodko – ostry 5-6 papryczek chilli szklanka cukru szczypta soli 2-3 łyżki wody Sos słodko – ostry – przepis Papryczki kroimy w drobną kostkę. Z połowy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!ostrzy do kruszenia lodu! – jeśli nie macie takich ostrzy to lód możecie pokruszyć wkładając go do foliowego woreczka i rozbijając na mniejsze kawałki np. za pomocą tłuczka do mięsa). Zmiksować na jednolitą konsystencję. Na koniec dodać sok jabłkowy w takiej ilości, jaka będzie Wam odpowiadała, jeśli chodzi o gęstość smoothie – ja dodałam ok. 100 ml soku jabłkowego
Kulinarne PrzebojeSkładniki ok. 1 kg szynki wieprzowej 2 marchewki 2 cebule 1/4 główki czerwonej kapusty sól, pieprz słodka i ostra papryka zioła prowansalskie 1 łyżka mąki pszennej Sposób przygotowania przepisu: Mięso … Czytaj dalej Gulasz z szynki wieprzowej z czerwoną kapustą
czarrna od kuchniDanie dla zapracowanych, można zrobić wieczorem a potem po pracy tylko odgrzać. Można tez użyć tutaj resztek mięs z poprzedniego obiadu, też znakomicie się nadadzą. U mnie kurczak. Ryż zapiekany z kurczakiem. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieśmietana mąka sół, pieprz do smaku Z podanych składników robimy ciasto naleśnikowe i smażymy cienkie naleśniki. Ugtowane ziemniaki (mogą być z poprzedniego dnia) przepuszczamy przez praskę lub maszynkę do mięsa. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Kiedy się zeszkli dodajemy pokrojone w kostkę kiełbasę i boczek. Przysmażamy. Koperek drobno siekamy. Wszystko mieszamy razem, doprawiamy solą
Co w garnkach piszczy