Tagliatelle z gorgonzolą, kurczakiem i gruszką 171bulionu drobiowego, dodajemy pokrojoną gorgonzolę i mieszamy do rozpuszczenia sera, dodajemy śmietankę, mieszamy do zgęstnienia(można zagęścić odrobiną mąki) na talerzu układamy ugotowany makaron aldente, polewamy sosem,układamy mieso z gruszką, kilka kostek gorgonzoli i posypujemy drobno posiekaną pietruszką
Kuchnia Beaty
Sos słodko – ostry 223każdy lubi ostre potrawy. Jednak sos słodko – ostry to idealny dodatek do nachosów, pizzy, albo grillowanego mięsa. Bardzo często sos ten można również wykorzystać do ryżu podczas przygotowania dań chińskich. Sos słodko – ostry 5-6 papryczek chilli szklanka cukru szczypta soli 2-3 łyżki wody Sos słodko – ostry – przepis Papryczki kroimy w drobną kostkę. Z połowy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Smoothie z truskawek 180ostrzy do kruszenia lodu! – jeśli nie macie takich ostrzy to lód możecie pokruszyć wkładając go do foliowego woreczka i rozbijając na mniejsze kawałki np. za pomocą tłuczka do mięsa). Zmiksować na jednolitą konsystencję. Na koniec dodać sok jabłkowy w takiej ilości, jaka będzie Wam odpowiadała, jeśli chodzi o gęstość smoothie – ja dodałam ok. 100 ml soku jabłkowego
Kulinarne Przeboje
Gulasz z szynki wieprzowej z czerwoną kapustą 329Składniki ok. 1 kg szynki wieprzowej 2 marchewki 2 cebule 1/4 główki czerwonej kapusty sól, pieprz słodka i ostra papryka zioła prowansalskie 1 łyżka mąki pszennej Sposób przygotowania przepisu: Mięso … Czytaj dalej Gulasz z szynki wieprzowej z czerwoną kapustą
czarrna od kuchni
Zapiekanka z ryżu i kurczaka 167Danie dla zapracowanych, można zrobić wieczorem a potem po pracy tylko odgrzać. Można tez użyć tutaj resztek mięs z poprzedniego obiadu, też znakomicie się nadadzą. U mnie kurczak. Ryż zapiekany z kurczakiem. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie
Naleśniki po wiejsku 188śmietana mąka sół, pieprz do smaku Z podanych składników robimy ciasto naleśnikowe i smażymy cienkie naleśniki. Ugtowane ziemniaki (mogą być z poprzedniego dnia) przepuszczamy przez praskę lub maszynkę do mięsa. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Kiedy się zeszkli dodajemy pokrojone w kostkę kiełbasę i boczek. Przysmażamy. Koperek drobno siekamy. Wszystko mieszamy razem, doprawiamy solą
Co w garnkach piszczy
Pieczarkowy przysmak 165wiele lat temu w internecie. Bardzo nam posmakowały te pieczarki i są stale obecne w naszym jadłospisie. Bardzo efektownie wyglądają i pysznie smakują. Doskonały dodatek do wędlin i mięs na zimno. Potrzebujemy: 0/5kg małych pieczarek 1 ogórek szklarniowy lub podobnej wielkości ogórek gruntowy 4 małe cebule 1 duża marchewka Zalewa: 2 szkl wody 6 dużych łyżek octu
Co w garnkach piszczy
Sałatka Gyros 202oleju i przyprawie do Gyrosa (najlepiej zostawić na noc). Następnie usmażyć. Cebulkę kroimy w kosteczkę Ogórki konserwowe kroimy w cienkie półplasterki . Kapustę pekińską drobno szatkujemy. Do miski wkładamy usmażone mięso. Następnie cebulkę. Polać keczupem i majonezem (Ja przekładam majonez do rękawa cukierniczego ) Ułożyć ogórki konserwowe i kukurydzę . Polewamy keczupem i majonezem. Na górę układamy kapustę pekińską. Znów delikatnie polewamy keczupem
Andzia Pichci
Karkówka zapiekana z warzywami 219rozkładamy na blaszce. Przyprawiamy wegetą i pieprzem. W misce łączymy ze sobą majonez,śmietanę i keczup,przyprawiamy czosnkiem w granulkach,mieszamy. Tak przygotowanym sos nakładamy na każdy kawałek mięsa. Następnie kroimy w piórka cebulę,paprykę w paseczki i pieczarki na plasterki i mieszamy. Warzywa rozkładamy na karkówce, przyprawiamy delikatnie wegetą i czosnkiem w granulkach,na blaszkę wlewamy wodę lub bulion
Andzia Pichci
Kurczak z pieczarkami w kremowym sosie śmietanowym 135mąki sól Pieprz Duży ząbek czosnku. olej do smażenia Fileta z kurczaka kroimy w kostkę,umyte i oczyszczone pieczarki w cienkie plasterki. Na patelni rozgrzać 2/3 łyżki oleju dodajemy mięso i krótko przesmażamy. Przyprawiamy solą pieprzem i czosnkiem dodajemy pieczarki i smażymy pod przykryciem od czasu do czasu mieszając. Gdy pieczarki będą miękkie dolewamy wodę z mąką,dokładnie mieszamy
Andzia Pichci
Roladki z indyka z boczkiem w sosie szpinakowym 178pieprz duży ząbek czosnku pół szklanki wody wymieszanej z łyżeczką mąki 1 szklanka bulionu Pierś z indyka podzielić na 5 równych części każda tak ok. 100 gram. Porcje mięsa rozbić tłuczkiem, przyprawić na każdym kawałku ułożyć plasterek boczku wędzonego i zwinąć w roladkę, spiąć wykałaczką. Na patelni rozgrzać kilka łyżek oleju i obsmażyć roladki z każdej strony. Następnie
Andzia Pichci
Makaron ze szparagami i szpinakiem 192zgęstnieje. Do gotowego sosu dodajemy ugotowany makaron i delikatnie mieszamy do połączenia składników. Przed podaniem posypujemy serem. Ps.Sos można przygotować z dodatkiem wędzonego boczku ,lub kurczaka wtedy mięso przesmażamy w pierwszej kolejności, dalej postępujemy jak w przepisie wyżej
Andzia Pichci
Zakładanie zielnika w kuchni – porady i inspiracje 178sprawdzi się jako dodatek do wody z lodem i cytryną lub owocowych sorbetów. Rozmaryn Rozmaryn jest ziołem o mocnym, zdecydowanym aromacie, dlatego najczęściej używa się go do różnego rodzaju mięs – wołowiny, jagnięciny, wieprzowiny, dziczyzny, ale także drobiu czy ryb. Świetnie komponuje się z pieczonymi warzywami, szczególnie ziemniakami. Zawiera w sobie sporo antyoksydantów, które są podstawą zdrowego układu krążenia. Bazylia
Rozdomowiona
Sałatka makaronowa po włosku 225sałatce na zimno. Takie sałatki mogę jeść na około. Makaron to chyba najpopularniejszy produkt na całym świecie. Można go wymieszać z warzywami i tuńczykiem lub z domowym pesto, dodać mięso, kiełbasę lub postawić na wersję warzywną. Szwedzi, którzy uwielbiają ziemniaki zajadają potrawy z makaronu przynajmniej dwa razy w tygodniu. Nic dziwnego potrawy z makaronem w roli głównej to smaczne
codojedzenia
Grillowane faszerowane pieczarki. 211Ostatnim hitem na grillu są u mnie właśnie te pieczarki. Mało skomplikowane w przygotowaniu, stanowią doskonały dodatek do pieczonych mięs, czy warzyw. Miękkie i soczyste w środku z gorącym ciagnącym się farszem serowym, smakują i dużym i małym :) Polecam :) Składniki - pieczarki ( najlepiej jak największe ) - ser żółty ( daje goudę ) - masło ( miękkie, wcześniej wyjęte z lodówki ) - zielenina ( może być pietruszka, kiełki
Kuchnia z widokiem na ogród