koncentratem. Całość lekko posypać solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. 3. Naczynie wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 210st.C. i piec około 45-50 minut. W czasie pieczenia, mięso często podlewać sosem z dna naczynia. 4. Tak przygotowane danie podawać z ziemniakami z wody lub kaszą. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Danka Pichcizdrowa, ponieważ kiszona kapusta zawiera dużo witamin. Jest też tania, a po zrobieniu może poleżeć w lodówce kilka dni. Także jest świetnym dodatkiem do drugiego dania, pasuje zarówno do mięs pieczonych czy smażonych, jak i do ryb. Moja propozycja na obiad to właśnie smażone filety rybne z surówką z kiszonej kapusty i z dodatkiem duszonych (tłuczonych) ziemniaków. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle
Danka Pichciłupinek i pokroić w paseczki. 4. Śliwki, morele, daktyle pokroić w paseczki. 5. Po upływie 3-4 godzin mak przecedzić przez sitko i zmielić trzykrotnie w maszynce do mięsa. W rondelku rozpuścić masło, dodać zmielony mak, miód i pozostałe składniki. Wszystko razem podgrzać i wymieszać. Zdjąć z ognia. 6. Do przygotowanego maku dodać ostudzony makaron i delikatnie wymieszać. (adsbygoogle
Danka Pichcicebula 150 g sera gorgonzola 200 ml śmietanki 30% 1/2 łyżeczki kurkumy 1/2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku sól, pieprz olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Przyprawić solą, pieprzem, kurkumą i papryką. 2. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju. Dodać kurczaka. Podsmażyć na złoty kolor. Przełożyć do miseczki
Danka Pichcikurczaka 1 cebula 400 g ryżu brązowego (2 woreczki po 200 g) 1 papryka czerwona 1 marchewka kawałek pora 3 łyżki sosu sojowego 2 łyżki oleju Marynata do mięsa: 2 łyżeczki curry 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu mielonego 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w niedużą kostkę. Przełożyć
Danka Pichcismażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Brokuła podzielić na różyczki, wrzucić na osolony wrzątek i gotować około 5-7 minut. Odcedzić, przelać zimną wodą. Przełożyć do miseczki. 2. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, doprawić solą, pieprzem i ostrą papryką. 3. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju, dodać kurczaka i podsmażyć na złoty kolor. Następnie przełożyć do miseczki z brokułem
Danka Pichcitarce o dużych oczkach. Podsmażyć do odparowania płynu. Doprawić solą i pieprzem, dodać obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość przestudzić. 2. Ugotowane ziemniaki zmielić na maszynce do mięsa lub przecisnąć przez praskę. Następnie do ziemniaków dodać przestudzone pieczarki, jajko, potarty ser, obie mąki, natkę pietruszki, doprawić solą i pieprzem i całość wyrobić na jednolitą masę. 3. Zwilżonymi dłońmi nabierać
Danka Pichci