sosem z powideł :) Składniki na leniwe pierogi 30 dag twarogu, czyli tłustego białego sera 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej Ser biały mielimy w maszynce do mięsa lub po prostu rozdrabniamy na stolnicy praską do ziemniaków. Można też użyć gotowego sera mielonego. Do sera stopniowo dosypujemy mąkę ziemniaczaną oraz pszenną i zarabiamy elastyczne ciasto. Zajmuje to dosłownie
Gotujemy i jemybyć koreczki, kanapeczki, roladki i wszelkie inne mini różności. Przed każdą imprezą poszukiwane są na blogu inspiracje na różne przekąski, Na Sylwestra kolorowe kanapeczki, tartinki, roladki, faszerowane warzywa, czy mięsa będą jak znalazł. Przekąski i przystawki nie powinny być za duże, mają być ładne dla oka i oczywiście powinny być smaczne. Każdy z gości chętnie sięgnie po takie mini danie
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięłyżki majonezu natka pietruszki wykonanie: Makaron wotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Piersi kurczaka kroimy w kostkę i podsmażamy z przyprawą do kurczaka na oleju. Usmażone mięso przekładamy na talerz i odstawiamy do wystudzenia. Ananasa kroimy kostkę, kukurydzę odsączamy z zalewy. Cebulę drobno siekamy. Czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Dodajemy majonez i doprawiamy
Domowy Smak JedzeniaTofu Tofu zawiera witaminę B1, tony tryptofanu oraz wysoki poziom magnezu, żelaza i kwasów omega-3. To także dobre źródło roślinnego białka. Tofu uznawane jest wręcz za podstawowy zamiennik mięsa. 4 Nasiona Chia Mają jeszcze więcej tryptofanu na gram niż indyk i są naładowane magnezem. Najprostsze danie to pudding z nasionami chia w formie deseru lub z bananami i jogurtem
Fleksitarianizm.plFilet z kurczaka kroimy w kosteczkę. Doprawiamy przyprawami: czosnkiem granulowanym, curry, liściem lubczyku, suszoną natką pietruszki, przyprawą do mięsnej zapiekanki. Cebulę kroimy w kosteczkę, szklimy na patelni. Następnie dodajemy mięso, pokrojone drobno pieczarki i suszone pomidory oraz świeżą natkę pietruszki. Pod koniec smażenia dodajemy keczup. Farsz odstawiamy do przestygnięcia. Na każdym placku układamy farsz. Przykrywamy go drugim plackiem. Brzegi calzone
VioletoweKucharzenieadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sos czosnkowy to mój ulubiony dodatek do wszelkiego rodzaju dań. Tak naprawdę mogłabym go jeść z wszystkim. Dodaję do do mięs, zapiekanek, pizzy, ale również do zapiekanych warzyw, frytek, zapiekanych ziemniaków, do dań na zimno i na ciepło. Możliwości jest mnóstwo, ponieważ smak domowego sosu czosnkowego jest bardzo uniwersalny i ponadczasowy. Robię sos czosnkowy za każdym razem
To Musisz Wiedziećsobie wszystko – biało z soczewicy, błonnik z warzyw i dużo, dużo smaku. A przy tym nie ma w niej ani grama mięsa. Odkąd dostaliśmy przepis, tę wegańską zupę gotujemy przynajmniej raz w tygodniu. Taka jest pyszna i zdrowa. Przepis na wegańską zupę krem z soczewicą Składniki: 2 cebule, 500 gramów miąższu z dyni (po sezonie można użyć mrożonej
Kulinarna Polskaspodziewałam się tak fajnego efektu. Szukałam przepisu na jakiś ciekawy sos do mięs i w jednej z książek kucharskich o polskiej kuchni znalazłam to cudo. Przepis trochę zmieniłam, w oryginale była śmietana i bodajże pomarańcze. Zbliża się koniec roku, może ktoś z Was zrobi ten sos na domówkę. Polecam baardzo. Składniki: 3 łyżki majonezu 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
Kardamonovywpis zbiorowy z 5 pomysłami na szybkie przekąski z ciasta francuskiego z max. 3 składników (oprócz ciasta i ewentualnych przypraw). 2 propozycje na słodko, 1 wege i 2 z mięsem - każdy znajdzie coś dla siebie :) Ruloniki z parówką i serem Składniki na ok. 30 ruloników: 300 g ciasta francuskiego ok. 10 cienkich parówek (z dobrym składem!) 10 plastrów sera żółtego
CzarnawisienkaKeto bułki sezamowe Poświąteczne dojadanie resztek Zjedliście już świąteczne zapasy czy jeszcze męczycie temat…? Nie macie przypadkiem już dość świątecznych mięs, bigosów, ryby po grecku i sałatki tradycyjnej…? Ja przyznam szczerze, że mi te dania wychodzą już bokiem. Mam ochotę na coś normalnego (?!). U mnie dzisiaj na śniadanie była jajecznica, bo nie zniosłabym tego samego kolejny dzień
Modern Cave GirlPaprykę kroimy w paski, cebulę w piórka. Do środka każdego udka wkładamy paprykę, cebulą i po plastrze salami i sera. By dodatki nie wypadły, udka spinamy wykałaczkami. 3. Mięso pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 450 minut. Przed podaniem usuwamy wykałaczki
Szefowa kuchnizapiekanek, gdzie ziemniaki kroi się w talarki, w tej ziemniaki pokrojone są w słupki jak frytki. Zapiekanka ziemniaczana to bardzo popularne danie w moim domu. Zapiekanka idealnie pasuje do mięsa lub ryby. Na uwagę zasługuje dodatek solonych sardeli z puszki, które nadają jej specyficzny smak. Ta przystawka do obiadu zawiera niewiele składników, głównie mączne ziemniaki, cebulę i śmietanę. Zapiekankę posypuję
codojedzeniaZdarza mi się robić czasami bigos na bogato. Gotuje wtedy kawałek łopatki i dalej postępuję jak w tym przypadku, wrzucam kapustę…itd. Dodatkowo tylko do kapusty wrzucam rozdrobnione mięso z gotowania. No to wtedy już jest bajka w smaku! Smacznego! Lidka Artykuł Bigos z kiełbasą pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją
Pieprzyć z Fantazjąuzyskania złoto brązowego koloru. Smażenie trwało ok 10-15 minut. Trzeba zwyczajnie ich pilnować, by nie wysuszyć na wiór. Z moich spostrzeżeń….Radziłabym unikać mocno przekrwionych skrzydełek. Może mięso z nich nadaje się do pasztetu, ale do tego rodzaju dania nie. Świetnie do skrzydełek w tym wykonaniu pasuje sos czosnkowy. Bajka! W ogóle, taka przekąska to bajka Polecam każdemu
Pieprzyć z Fantazjąsmaku. Gotowy farsz nakładałam na naleśniki i zwijałam w rulonik. Na koniec polałam sosem. Danie bardzo sycące i smaczne. Notatki: * polewać ulubionym sosem. Warto zachować sos z pieczenia mięsa chociażby do polania takich naleśników. Smacznego! Lidka Artykuł Naleśniki z warzywami pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją
Pieprzyć z Fantazją