Prosty gulasz z piersi z kurczaka z kluseczkami 348ziemniaczanej + niewielka ilość bulionu lub wody do rozrobienia pół cebuli opcjonalnie słodka mielona papryka do smaku (dziś pominęłam, ale to zależy od użytej przyprawy do kurczaka) masło do podsmażenia mięsa Na kluseczki: 1,2 kg ugotowanych ziemniaków w mundurkach 1 szklanka mąki pszennej 1 jajko Przygotowanie: Cebulę drobno kroimy i szklimy na maśle. Następnie dodajemy pokrojone piersi z kurczaka
Słodkie okruszki
Makaron tagliatelle w zielonym sosie cukiniowo-śmietanowym 188Dziś przepis na lekkie danie. Bez mięsa, z dużą ilością zdrowej cukinii, całość podkreślona niewielką ilością śmietany i sera. Danie idealne na każdą porę roku:). 150g makaronu tagliatelle 1 duża cukinia (około 600g) 100g sera cheddar 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 3 łyżki śmietany 18% 1 łyżka oleju sól, pieprz, gałka muszkatołowa 1, Makaron gotujemy zgodnie
Szefowa kuchni
Kasza gryczana z botwinką i orzechami 174dodać by wzbogacić jej smak. Ostatnio bardzo lubię taką kaszę gryczana z botwinka oraz orzechami – mówię wam, że niby nic takiego a super dodatek do jajka sadzonego czy porcji mięsa. PRZEPIS NA KASZĘ GRYCZANA Z BOTWINKA i ORZECHAMI Składniki na kaszę gryczana z botwinka i orzechami: 1,5 szk kaszy gryczanej 3 szkl wody sól 2 buraczki z botwinka
Dorota Smakuje
WOJCIECH MODEST AMARO "HEARTMADE" BY ATELIER AMARO RECENZJA KSIĄŻKI 226dziwną dla mnie decyzje, że nie przekaże swoich pełnych przepisów, ale zdradzi przepisy na elementy do swoich dań. W mojej interpretacji wygląda to tak jakby zaserwować komuś w restauracji mięso z dodatkami i sosem. Po czym kelner informuje, że można zjeść tylko sos... Kompletnie niezrozumiałe. Szef uznał, że nie ma sensu uczyć dekorowania czy robienia prostych rzeczy
chefintheforest
Zupa ramen 226warzyw) lub podawać z warzywami. Ugotowany makaron układamy na środku talerza, zalewamy zupą a na brzegach układamy dodatki. Ugotowane na pół-miękko jest podstawą. Kolejnym obowiązkowym dodatkiem jest mięso z podsmażonego wcześniej udka. Ja podałam dodatkowo grillowane pieczarki - a następnego dnia grillowany na chrupko bekon i kiełki rzodkiewki. Gotowe danie posypujemy szczypiorkiem lub natką pietruszki
Gotowanie jest łatwe
Sernik z jagodami i kruszonką 198drobnego cukru do wypieków 10 cukru waniliowego Warstwa jagód: 400 g jagód 2 łyżki mąki ziemniaczanej Do posypania: cukier puder Twaróg zmielić 3-krotnie w maszynce do mięsa. Spód i boki tortownicy o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Przygotować kruchy spód. Wszystkie składniki szybko zagnieść (można za pomocą melaksera) i uformować jednolitą kulę. Owinąć w folię spożywczą
Świat Ciasta
Winnice Małopolski – wizyta studyjna blogerów cz.1 177winnicy. I wjechał ozorek wołowy z pieczoną papryką, fasolnikiem i ciemnym sosem a do tego Cabernet Cortis 2018 ( prosto z kadzi ). Oj, jakaż to była poezja smaku, rozpływające się mięso gotowane w sosie demi glace. Papryka i fasolnik które znalazły się na talerzu były wprost od Darii z JeDynie , znanej w Krakowie z najlepszych warzyw. Do tego Cabernet Cortis
Kuchnia na wzgórzu
Sałatka Gyros warstwowa z kurczakiem i kapustą pekińską 455Sałatka Gyros – to hit każdej imprezy. Poniżej macie przepis na tradycyjną, warstwową sałatkę Gyros. Jeśli lubicie tak właśnie doprawione mięso z kurczaka, to polecam Wam również sałatkę w nieco innym wydaniu – a mianowicie Sałatkę ognist The post Sałatka Gyros warstwowa z kurczakiem i kapustą pekińską appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przeboje
Sałatka z surimi, ananasem, kukurydzą i porem 187Surimi to produkt tworzony na bazie zmielonego mięsa białych ryb , najczęściej mintaja, dorsza lub morszczuka . Jest bardzo popularny w kuchniach dalekowschodnich . Może występować w różnych formach, ale najbardziej znane są tzw. paluszki krabowe ( The post Sałatka z surimi, ananasem, kukurydzą i porem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przeboje
Cordon Bleu z szynką i serem (Kotlet szwajcarski) 189Nazywany jest również kotletem szwajcarskim . Można go zrobić praktycznie z każdego mięsa (schabu wieprzowego, piersi kurczaka czy cielęciny ). Cordon Bleu to nic innego jak złożony na pół filet z kurczaka w złocistej panierce nadziewany szynką i ż The post Cordon Bleu z szynką i serem (Kotlet szwajcarski) appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przeboje
Grochówka. Zupa grochowa. 202Składniki Marchew 2 marchewki Pietruszka 1 sztuka Seler kawałek Por 1 mały por Liść laurowy 2 liście Ziele angielskie 3 ziarenka Cebula 1 duża cebula Wędzonka 300g (lub innego mięsa, np. The post Grochówka. Zupa grochowa. appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przeboje
Surówka z marchewki 134Szybka i smaczna surówka do obiadu, można by rzec, że to surówka jednoskładnikowa, lecz idealnie pasująca do wszelkiego rodzaju mięs i ryb. Składniki Marchew 5 sztuk, w miarę duże Sos sojowy 1 łyżka Cukier 1 łyżka Sól szczypta Pieprz The post Surówka z marchewki appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przeboje