mięso - 63110 przepisów (strona:2157/4208)

Kotlety schabowe w sosie czosnkowym 151

miski wlewamy jogurt. 2.    Dodajemy majonez. 3.    Wsypujemy czosnek. 4.    Doprawiamy pieprzem oraz solą i dokładnie mieszamy. 5.    Mięso kroimy w plastry, rozbijamy, solimy i zanurzamy w marynacie co najmniej na godzinę. 6.    Obtaczamy w mące. 7.    Zanurzamy w roztrzepanym widelcem jajku. 8.    Panierujemy w bułce

Kulinarna Chwila
Kapuściane udka 230

kapusty. 6.    Doprawiamy pieprzem, solą oraz octem, prużymy 10 minut. 1.    Mieszamy z startym na dużych oczkach serem. 2.    Gotowym farszem napełniamy otwór mięsa. 3.    Dokładnie zawijamy. 4.    Układamy w woreczku do pieczenia. 5.    Pieczemy 30 minut w 180 ° C. 6.    Udka gotowe

Kulinarna Chwila
Kotleciki Pokusa 202

Paprykę kroimy na małe kawałki. 3.    Cebulę obieramy, kroimy w kostkę. 4.    Ogórki również w drobną kostkę. 5.    Następnie dodajemy drobno pokrojone mięso. 6.    Wbijamy jajka. 7.    Dodajemy ketchup. 8.    Doprawiamy solą oraz paprykę. 9.    Wsypujemy mąki

Kulinarna Chwila
Wykwintna Sałatka 240

Wykwintna Sałatka Idealna na różne uroczystości jako dodatek do grilla, mięsa. Może również nam zastąpić drugie śniadanie. Składniki: ·        Brokuł ·        5 jajek ugotowanych ·        5 ogórków konserwowych ·        Kukurydza ·        Makaron tortellini

Kulinarna Chwila
Zagubione Schabowe 514

pieczarek ·        2 serki Hochland ·        8 płatów makaronu lasange Sposób przygotowania: 1.   Mięso kroimy w plastry i rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą. 2.   Panierujemy w mące pszennej, zanurzamy w roztrzepanym widelcem jajku i następnie panierujemy w bułce tartej. 3.   Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron

Kulinarna Chwila
PolĘdWiCzKi z InDYkA w sOsiE sŁoDkO- kWaśNym 214

kroimy. Polędwiczki myjemy, kroimy w kosteczkę. Doprawiamy solą, mieszamy z  mąką ziemniaczaną. W woku lub na dużej patelni z nieprzywierającą powłoką rozprowadzić oliwę. Na bsmażaćrozgrzanym tłuszczu podsmażamy  mięso. Doprawiamy imbirem i czosnkiem. Wyciskamy je za pomocą wyciskarka do czosnku bezpośrednio na patelnię Dosypujemy paprykę i marchewkę i smażymy przez ok. 3 minuty. Dodajemy ananasa, mieszamy i podgrzewamy

Luźna Kuchnia
Tarta razowa z bakłażanem, pomidorami i mozzarellą 142

Ale ona pyszna była, zniknęła szybciutko i dlatego dzielę się przepisem. Zakupiłam takie śliczne, fioletowe bakłażany w paski i taki oto właśnie pomysł do głowy mi

Moje Małe Czarowanie
Ogórki w zalewie musztardowej z miodem 208

razem proponuje przepis na pyszne ogórki w zalewie musztardowo-miodowej . Tak przygotowane warzywa są bardzo kruche, mają ciekawy słodko-kwaśny smak i idealnie sprawdzą się jako dodatek do mięs, kanapek, sałatek i przekąsek. Zatem do dzieła - robimy ogórki w zalewie musztardowej z miodem ! Składniki na ogórki w zalewie musztardowej z miodem 2 kg ogórków gruntowych 5 ząbków czosnku

Gotujemy i jemy
Krokiety ziemniaczane 228

Krokiety ziemniaczane to doskonały dodatek do różnego rodzaju mięs, zup, sosów. Są niezwykle proste w przygotowaniu a robią wrażenie. Można w środek włożyć ser mozzarella lub podsmażony surowy boczek. Jeżeli chcemy wersję light należy je zapiekać w piekarniku około 25 minut. Doskonale smakują ze świeżo startym parmezanem. Nie tylko na gorąco są pyszne ale … Czytaj dalej Krokiety ziemniaczane Artykuł

gotuj ze mną
Owoce deserowe dostępne cały sezon 209

owoce nadają się do celów spożywczych po umyciu pod bieżącą wodą. Owoce można spożywać na surowo, mrozić lub gotować. Liście stosujemy jak herbatę świeże lub suszone, dodajemy do mięs jak przyprawę pod koniec gotowania lub aromatyzujemy nimi nalewki czy octy owocowe

prawdziwe jedzenie
Burgery rybne z piekarnika – Twój wybór ma znaczenie 191

Burgery rybne to sposób na rybę w atrakcyjnym wydaniu. Drobno posiekane mięso ryby, odpowiednio przyprawione i upieczone potrafi być niezłym kąskiem, chętnie jedzonym również przez dzieci. Kupując rybę jednak trzeba zwrócić uwagę na kilka szczegółów, które mają niebagatelny wpływ na to, czy za parę lat będziemy jeszcze mogli kupić niektóre gatunki ryb. Znam dzieci, które … Artykuł Burgery rybne

Wiszniówka
Ruskie pierogi z komuny 195

Licheniu. Tak nam zasmakowały, że po powrocie postanowiłyśmy zrobić je w domu, choć nie pamiętam, by kiedykolwiek wcześniej pojawiły się na stole u mojej mamy. Rodzice wolą pierogi z mięsem, więc ruskie dostałam do zjedzenia u siebie. Pod koniec tygodnia w Warszawie wzięłam udział w ogólnopolskiej konferencji, podczas której były jedynym wegetariańskim daniem, więc zjadłam je ponownie 😊 Śmiało mogę przyznać

Weekendy w domu i ogrodzie
Sos pomidorowy z warzywami na zimę 390

takie jakie lubimy (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Link do filmiku z przepisem na: Sos pomidorowy z warzywami Przygotowanie: Najpierw przygotuję składniki na sos – składniki będę mieliła w maszynce do mięsa więc nie trzeba ich bardzo drobno kroić: Oczyszczoną i umytą marchew i pietruszkę, kroję na mniejsze kawałki. Umytą i oczyszczoną z gniazd nasiennych paprykę, kroję na mniejsze kawałki. Cebulę również kroję

Uwaga Babcia Gotuje
Sos słodko-kwaśny z cukinią 200

świetna baza na zimowe (i nie tylko) obiady. W każdej chwili możecie sięgnąć po gotowy sos, dogotować do niego dodatek w postaci ryżu lub makaronu, a nawet dodać jakieś mięso. Warto przygotować go teraz, gdy cukinia i papryka jest najsmaczniejsza. Inne przepisy na przetwory znajdziecie TUTAJ . Składniki: 1,2 kg młodej cukinii ½ kg czerwonej papryki 400 g białej cebuli ½ szkl

Pasja Smaku
SAŁATKA Z PANIEROWANYM KURCZAKIEM, POMIDORAMI, RUKOLĄ I PRAŻONYM SŁONECZNIKIEM 219

zastąpić jakimikolwiek innymi ziarnami. Nie rezygnujcie tylko z pysznego sosu - to mój popisowy sos, który dodaję do większości sałatek, jest przepyszny i idealnie komponuje się z wszystkimi warzywami i mięsem.  Taka sałatka sprawdzi się idealnie jako lunch do pracy, możecie ją bowiem zapakować w pudełko lub pojemnik i spokojnie zjeść na zimno, smakuje tak samo świetnie 😊 To jest niewątpliwie

Słodko-Słony Świat Ilony

Proponowane wyszukiwania