Kotlety schabowe w sosie czosnkowym 151miski wlewamy jogurt. 2. Dodajemy majonez. 3. Wsypujemy czosnek. 4. Doprawiamy pieprzem oraz solą i dokładnie mieszamy. 5. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy, solimy i zanurzamy w marynacie co najmniej na godzinę. 6. Obtaczamy w mące. 7. Zanurzamy w roztrzepanym widelcem jajku. 8. Panierujemy w bułce
Kulinarna Chwila
Kapuściane udka 230kapusty. 6. Doprawiamy pieprzem, solą oraz octem, prużymy 10 minut. 1. Mieszamy z startym na dużych oczkach serem. 2. Gotowym farszem napełniamy otwór mięsa. 3. Dokładnie zawijamy. 4. Układamy w woreczku do pieczenia. 5. Pieczemy 30 minut w 180 ° C. 6. Udka gotowe
Kulinarna Chwila
Kotleciki Pokusa 202Paprykę kroimy na małe kawałki. 3. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę. 4. Ogórki również w drobną kostkę. 5. Następnie dodajemy drobno pokrojone mięso. 6. Wbijamy jajka. 7. Dodajemy ketchup. 8. Doprawiamy solą oraz paprykę. 9. Wsypujemy mąki
Kulinarna Chwila
Wykwintna Sałatka 240Wykwintna Sałatka Idealna na różne uroczystości jako dodatek do grilla, mięsa. Może również nam zastąpić drugie śniadanie. Składniki: · Brokuł · 5 jajek ugotowanych · 5 ogórków konserwowych · Kukurydza · Makaron tortellini
Kulinarna Chwila
Zagubione Schabowe 514pieczarek · 2 serki Hochland · 8 płatów makaronu lasange Sposób przygotowania: 1. Mięso kroimy w plastry i rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą. 2. Panierujemy w mące pszennej, zanurzamy w roztrzepanym widelcem jajku i następnie panierujemy w bułce tartej. 3. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron
Kulinarna Chwila
PolĘdWiCzKi z InDYkA w sOsiE sŁoDkO- kWaśNym 214kroimy. Polędwiczki myjemy, kroimy w kosteczkę. Doprawiamy solą, mieszamy z mąką ziemniaczaną. W woku lub na dużej patelni z nieprzywierającą powłoką rozprowadzić oliwę. Na bsmażaćrozgrzanym tłuszczu podsmażamy mięso. Doprawiamy imbirem i czosnkiem. Wyciskamy je za pomocą wyciskarka do czosnku bezpośrednio na patelnię Dosypujemy paprykę i marchewkę i smażymy przez ok. 3 minuty. Dodajemy ananasa, mieszamy i podgrzewamy
Luźna Kuchnia
Tarta razowa z bakłażanem, pomidorami i mozzarellą 142Ale ona pyszna była, zniknęła szybciutko i dlatego dzielę się przepisem. Zakupiłam takie śliczne, fioletowe bakłażany w paski i taki oto właśnie pomysł do głowy mi
Moje Małe Czarowanie
Ogórki w zalewie musztardowej z miodem 208razem proponuje przepis na pyszne ogórki w zalewie musztardowo-miodowej . Tak przygotowane warzywa są bardzo kruche, mają ciekawy słodko-kwaśny smak i idealnie sprawdzą się jako dodatek do mięs, kanapek, sałatek i przekąsek. Zatem do dzieła - robimy ogórki w zalewie musztardowej z miodem ! Składniki na ogórki w zalewie musztardowej z miodem 2 kg ogórków gruntowych 5 ząbków czosnku
Gotujemy i jemy
Krokiety ziemniaczane 228Krokiety ziemniaczane to doskonały dodatek do różnego rodzaju mięs, zup, sosów. Są niezwykle proste w przygotowaniu a robią wrażenie. Można w środek włożyć ser mozzarella lub podsmażony surowy boczek. Jeżeli chcemy wersję light należy je zapiekać w piekarniku około 25 minut. Doskonale smakują ze świeżo startym parmezanem. Nie tylko na gorąco są pyszne ale … Czytaj dalej Krokiety ziemniaczane Artykuł
gotuj ze mną
Owoce deserowe dostępne cały sezon 209owoce nadają się do celów spożywczych po umyciu pod bieżącą wodą. Owoce można spożywać na surowo, mrozić lub gotować. Liście stosujemy jak herbatę świeże lub suszone, dodajemy do mięs jak przyprawę pod koniec gotowania lub aromatyzujemy nimi nalewki czy octy owocowe
prawdziwe jedzenie
Burgery rybne z piekarnika – Twój wybór ma znaczenie 191Burgery rybne to sposób na rybę w atrakcyjnym wydaniu. Drobno posiekane mięso ryby, odpowiednio przyprawione i upieczone potrafi być niezłym kąskiem, chętnie jedzonym również przez dzieci. Kupując rybę jednak trzeba zwrócić uwagę na kilka szczegółów, które mają niebagatelny wpływ na to, czy za parę lat będziemy jeszcze mogli kupić niektóre gatunki ryb. Znam dzieci, które … Artykuł Burgery rybne
Wiszniówka
Ruskie pierogi z komuny 195Licheniu. Tak nam zasmakowały, że po powrocie postanowiłyśmy zrobić je w domu, choć nie pamiętam, by kiedykolwiek wcześniej pojawiły się na stole u mojej mamy. Rodzice wolą pierogi z mięsem, więc ruskie dostałam do zjedzenia u siebie. Pod koniec tygodnia w Warszawie wzięłam udział w ogólnopolskiej konferencji, podczas której były jedynym wegetariańskim daniem, więc zjadłam je ponownie 😊 Śmiało mogę przyznać
Weekendy w domu i ogrodzie
Sos pomidorowy z warzywami na zimę 390takie jakie lubimy (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Link do filmiku z przepisem na: Sos pomidorowy z warzywami Przygotowanie: Najpierw przygotuję składniki na sos – składniki będę mieliła w maszynce do mięsa więc nie trzeba ich bardzo drobno kroić: Oczyszczoną i umytą marchew i pietruszkę, kroję na mniejsze kawałki. Umytą i oczyszczoną z gniazd nasiennych paprykę, kroję na mniejsze kawałki. Cebulę również kroję
Uwaga Babcia Gotuje
Sos słodko-kwaśny z cukinią 200świetna baza na zimowe (i nie tylko) obiady. W każdej chwili możecie sięgnąć po gotowy sos, dogotować do niego dodatek w postaci ryżu lub makaronu, a nawet dodać jakieś mięso. Warto przygotować go teraz, gdy cukinia i papryka jest najsmaczniejsza. Inne przepisy na przetwory znajdziecie TUTAJ . Składniki: 1,2 kg młodej cukinii ½ kg czerwonej papryki 400 g białej cebuli ½ szkl
Pasja Smaku
SAŁATKA Z PANIEROWANYM KURCZAKIEM, POMIDORAMI, RUKOLĄ I PRAŻONYM SŁONECZNIKIEM 219zastąpić jakimikolwiek innymi ziarnami. Nie rezygnujcie tylko z pysznego sosu - to mój popisowy sos, który dodaję do większości sałatek, jest przepyszny i idealnie komponuje się z wszystkimi warzywami i mięsem. Taka sałatka sprawdzi się idealnie jako lunch do pracy, możecie ją bowiem zapakować w pudełko lub pojemnik i spokojnie zjeść na zimno, smakuje tak samo świetnie 😊 To jest niewątpliwie
Słodko-Słony Świat Ilony