mięso - 63110 przepisów (strona:2162/4208)

Przepisy na zdrowe burgery 208

dobrego hamburgera. Czas : 30 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 4 burgery Przepis na zdrowe burgery z pęczaku i indyka Pyszne i bardzo treściwe hamburgery z pęczaku i mielonego mięsa. Dwa takie burgery w bułce i obiad masz z głowy. Czas : 45 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 2 Przepis na zdrowe burgery z soczewicy i grzybów Piętnaście minut

Niedzielny kucharz
ZUPA Z ŻÓŁTEJ FASOLKI, KALAFIORA I KUREK 183

gotującej się zupy. Gotujemy do miękkości warzyw. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Na koniec wlewamy zahartowaną wcześniej śmietankę - zagotowujemy i zdejmujemy z gazu. Dorzucamy posiekany koperek i obrane mięso z indyka

Walijskie Pichcenie
Ryż po azjatycku 177

lipnymi małżeństwami do celów obywatelstwa, ale to inna historia. W każdym razie poznałem tą kuchnie od tzw. "kuchni" :) Głównym składnikiem wszystkich sosów, o przeróżnych nazwach i z różnymi rodzajami mięs, była tzw Siedmioskładnikowa mieszanka warzywna  z dodatkiem sosu sojowego, mąki ziemniaczanej i tzw Azjatyckiej witaminy  - C5H8NNaO4. Jako, że ja, może i nie mam jakiejś super wiedzy, ale staram

Kryzysowa Książka Kucharska
Krupnik z grzybami - idealna zupa na początek jesieni 189

domem rodzinnym nieodmiennie. Macie takie dania, które zawsze przywołują w pamięci najpiękniejsze chwile z dzieciństwem? W moim domu krupników jest wiele odmian. Gotuję je z wielu rodzajów kasz. Na mięsie (coraz rzadziej), na oleju, oliwie, na maśle... Ze śmietaną, z jogurtem, z grzankami. Chyba muszę je wszystkie pokazać Wam na blogu, bo są naprawdę pyszne. A dzisiaj...krupnik na skrzydełkach

Codzienna kuchnia niecodzienna
Sałatka z pieczonej dyni i ciecierzycy 109

mnie wegetarianie, ale też coraz częściej pojawiają się weganie. Zawsze staram się, żeby osoby które zapraszam znalazły na stole coś dla siebie. W zasadzie ostatnio tych dań bez mięsa czy bez produktów zwierzęcych pojawia się na naszym stole coraz więcej. Sałatka

Polska Zupa
Pizza z burakami i cukinią 148

jeszcze pozostaje w letnich klimatach,  w końcu wrzesień to jeszcze lato. Pizza z burakami i cukinią i dodatkiem mozzarelli jest lekka, łatwa do zrobienia i bardzo apetyczna. Wielbiciele mięsa oczywiście mogą sobie na niej ułożyć kawałek szynki. Na blogu znajdziecie także inne przepisy na pizzę: Pizza z cukinią Pizza z cukinią i serem pleśniowym   Pizza ze szparagami Pizza

Kulinarne przygody Gatity
Bruschetta z pieczarkami i serkiem 247

serkiem to wyśmienita opcja na przystawkę. Jest prosta i szybka do wykonania, a jednocześnie niezwykle smaczna. Przypadnie do gustu każdemu. Wśród moich znajomych są osoby, które nie jedzą mięsa. Zawsze zastanawiałam się do mogę dla nich przygotować na przyjęcie, żeby było smaczne ale i ciekawe. Postanowiłam wtedy przygotować tą pyszną przystawkę. Do smarowania zazwyczaj używam sera ricotta, który pasuje

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Obiad w 15 minut – gnocchi w sosie pomidorowym 225

Obiad w 15 minut – gnocchi w sosie pomidorowym to moja propozycja na początek roku szkolnego. Szybka, prosta i sycąca potrawka. W sam raz dla osób niejedzących mięso lub tych, którzy go ograniczają. Od kilku lat początek roku szkolnego mnie już nie dotyczy. Sama już dawno skończyłam szkołę, nie mam dzieci, więc ta data jest mi zupełnie obojętna. Jednak wiem

365 dni dookoła kuchni
Sałatka ziemniaczana 203

Łatwy i smaczny dodatek obiadowy do mięs czy na grilla, ale można też ją podać jako sałatkę na spotkania rodzinne lub imprezy ze znajomymi. Składniki: 4 duże ziemniaki, 2 duże ogórki konserwowe, pęczek szczypiorku, 4 łyżki jogurtu naturalnego, łyżeczka grubo mielonego pieprzu, sól opcjonalnie: łyżka majonezu Przygotowanie: Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości (nie mogą być zbyt

Lena Gotuje
Menu na tydzień: Telewizyjny kurs planowania posiłków 160

panierowanych (lub nie) usmażonych (lub upieczonych) bakłażanów, zapieczony w sosie pomidorowym pod kołderką z mozzarelli i parmezanu. W wersji dla mięsożerców, sposób przygotowania jest taki sam. Zapiec można dowolne mięso: drób, polędwiczki wieprzowe, kotlety schabowe. Efekt zawsze jest ten sam: znakomity! Zobacz przepis Burgery z pęczaku i mielonego indyka Bez fałszywej skromnosć: burgery są naprawdę pyszne. Mamy na to świadków

Niedzielny kucharz
Kotlety z soczewicy 154

tacy, którzy twierdzą, że obiad bez mięsa to nie obiad, a jednak ja się z tego czasem wyłamuję. Wstyd się przyznać, ale soczewicę w mojej kuchni odkrywam dopiero w tym roku. Wcześniej omijałam ją na półce w sklepie i jadłam tylko okazjonalnie podczas piątkowych obiadów w pracy. Aż pewnego dnia spróbowałam Hariry, a potem burgera z soczewicy i stwierdziłam

Emskie Smaki
ZIEMNIAKI W WAFLU 129

wystygnięciu kroimy w plastry ok. 1 cm i panierujemy to w jajku i bułce tartej. Smażymy je na gorącym oleju na złocisty kolor. Można podawać jako dodatek do mięs lub z sosem i surówką

Kuchnia w oparach
Ogórkowa sałatka z warzywną nutą 139

Wyśmienita ogórkowa sałatka z dodatkami innych warzyw, idealna do dań obiadowych, szczególnie zimową porą, ale także świetna do grillowanego mięsa, od wielu sezonów króluje na naszym stole. Składniki: 8kg ogórków   1kg cebuli 1kg czerwonej papryki 1kg marchewki 9 łyżek soli   Zalewa:   2 szklanki octu 1 szklanka cukru 20g  pieprzu mielonego 4 łyżeczki ostrej papryki 9 ząbków

Szalona Kuchnia Eweliny
Roladki z kurczaka ze szpinakiem i pomidorami 212

doprawiamy solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszamy. Następnie z pomidora usuwamy gniazda nasienne a pozostałą część kroimy w drobną kostkę. Następnie pomidora dodajemy do szpinaku. Całość ponownie delikatnie mieszamy. Mięso myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Następnie piersi delikatnie rozbijamy i doprawiamy solą i pieprzem. Następnie na każdą pierś wykładamy przygotowany wcześniej farsz. Zwijamy w rulonik (podobnie jak gołąbki). Jeżeli ktoś

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Gęś w dymie – Laskowa – zapraszam na kolację 165

jeziorze je znajdowaliśmy. Byłam ciekawa czy pamiętam ich smak. Potem faktycznie dostaliśmy na talerzu pięknie wyglądające raki, wraz z sosem berneńskim , oj to była zabawa jak się do tego mięsa dostać, jak je zjeść. A jak już się dostaliśmy to ten zestaw był obłędny. Do tego dobraliśmy Rieslinga 2017 z winnicy Wieliczka.   Poczuj się jak Pretty Woman Znowu malutka

Kuchnia na wzgórzu