kurczak - 40714 przepisów (strona:2162/2715)

Jak przygotować ciasto na pierogi? 307

zlepiamy. Gotujemy z osolonym wrzątku.  Zachęcam do eksperymentowania w kuchni, na blogu znajdziecie przepisy na pierogi, które smakują wybornie!   Pierogi z mięsem, cebulą i marchewką Pierożki z kurczakiem, cukinią i pomidorem z dodatkiem natki i czosnku

Moja smaczna kuchnia
Halibut grillowany 210

się spodobało grillowanie w nowej wersji elektrycznego grilla domowego, że tylko produkty zmieniam. Kurczak był już kilka razy, a że dziś piątek to zrobiłam rybkę. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Zupa czosnkowa II 192

główek + 2 - 4 ząbki do starcia i podostrzenia zupy 2 cebule drobno posiekane 300 g obranych i pokrojonych w kostkę ziemniaków 500 ml mleka 500 ml bulionu z kurczaka przygotowanie W rondelku roztopić ok 1/3 porcji masła, wrzucić całe ząbki czosnku i dusić na złoty kolor przez ok 5 - 7 min. Dodać cebulę i dusić kolejne 3 minuty. Dorzucić ziemniaki

Stare Gary
Perliczka w occie - Faraona al Aceto 193

szklanka octu balsamicznego 2 łyżki kaparów 3/4 szklanki oliwek bez pestek 4- 5 plastrów prosciutto, pokrojonej w paski 3 fileciki anchovies 2 łyżki pasty pomidorowej 2 szklanki bulionu z kurczaka sól , pieprz do smaku 2 pęczki szczypiorku, drobno pokrojonego (można dać mniej) + 4 dodatkowe łyżki dobrej jakości octu balsamicznego przygotowanie: Umytą perliczkę podzielić na 4 części ( szyję i skrzydła odciąć

Stare Gary
Klopsiki wieprzowe w sosie curry 214

łyżki gotowej pasty  curry (użyłam czerwonej) 2 łyżeczki startego świeżego imbiru 4 pomidory, posiekane (użyłam pokrojonych z puszki - 400g) 200 ml mleka kokosowego 200 ml bulionu  z kurczaka 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżeczki brązowego cukru do podania 3-4 łyżki orzechów nerkowca, lekko prażone i drobno posiekane 2 łyżki posiekanej świeżej kolendry  ryż basmati przygotowanie

Stare Gary
Zupa z porów 241

przecierane zupy. Ta jest naprawdę dobra i delikatna. Polecam! składniki 150 g porów (białe części) 100 g ziemniaków 100 ml śmietany (opcjonalnie) 1 łyżka masła 1500 ml bulionu z kurczaka sól, pieprz szczypiorek do podania przygotowanie Pory opłukać, pokroić w plasterki. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. W garnku z grubym dnem roztopić masło, włożyć pory i dusić na małym

Stare Gary
Chimichurri czyli argentyńskie pesto - przepis podstawowy 185

grillowanego mięsa  w Argentynie i innych krajach Ameryki Łacińskiej.  Może być używany zarówno jako dodatek  do grillowania mięsa lub jako marynata do steków i np kurczaka. Doskonały również jako sos do kanapek. Bardzo mi smakowało, zjadałam bagietką wcześniej podpieczoną na patelni. Pyszne!  Myślę, że znakomicie sprawdzi się również jako sos do makaronu. Przepis ze strony

Stare Gary
Kacze nogi ze śliwkami - trochę Azji w wolnowarze 257

chrupiącą skórkę :) Smaczny przepis dla miłośników połączeń mięsno - owocowych.  składniki (4 porcje) 4 kacze nogi 1 cebula pokrojona w plasterki 2 łyżki mąki 450 ml bulionu z kurczaka 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka octu winnego 1 łyżeczka miodu 2 łyżeczki pasty pomidorowej 2 łyżeczki sosu rybnego 1/2 łyżeczki płatków chili 1/2 łyżeczki zmielonego ziela angielskiego 4 gwiazdki anyżu

Stare Gary
Zupa z selera naciowego i fenkuła 210

ząbki czosnku, całe nie obrane 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki białego pieprzu 3 średnie ziemniaki, obrane i pokrojone w kostkę 6 szklanek bulionu z kurczaka 1/2 szklanki śmietany (opcjonalnie) 2 łyżeczki świeżego soku z cytryny Sól i pieprz do przyprawienia Liście selera i  kopru,  do dekoracji Oliwa z oliwek do skropienia Przygotowanie Rozgrzać

Stare Gary
Risotto ze szparagami, miętą i cytryną 224

drobno posiekane 600 g ryżu do risotto 250 ml wermutu lub białego wytrawnego wina Na risotto 2 pęczki szparagów, zdrewniałe końce odcięte 700 ml bulionu z warzyw lub z kurczaka 50 g masła 1 mała garść  parmezanu, startego, oraz kawałek  do przybrania 1 pęczek świeżej mięty, liście oderwane i drobno posiekane skórka i sok z 2 cytryn sól

Stare Gary
Gęsta zupa z łososiem czyli chowder łososiowy 215

filetu z łososia, bez skóry 70 - 80 g boczku wędzonego 3 łodygi selera naciowego 340 g ziemniaków 1 duży por - biała część 750 ml bulionu z kurczaka 1/4 szklanki śmietany (użyłam kwaśnej 22% ) 2 liście laurowe 3 -4 gałązki tymianku łyżka masła 1 łyżeczka mąki pieprz 1/4 łyżeczki startej skórki cytrynowej świeży szczypiorek do dekoracji przygotowanie Przygotować warzywa. Por oczyścić

Stare Gary
Białe gazpacho 177

przepis ze strony  Eating Well składniki (4 porcje) 300 g  ogórków  400 g  zielonych winogron 1 kromka białego chleba, skórka odcięta 2 szklanki bulionu z kurczaka  1  melon pozbawiony pestek i skórki 1/2 szklanki płatków  migdałów ( 8 łyżek), lekko uprażonych na patelni  3  ząbki czosnku 2 łyżki oliwa z oliwek

Stare Gary
Minestrone - zupa z mieszanych warzyw 229

średnia cebula, pokrojona w kostkę 300g cukinii - pokrojona w kostkę, sporą 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka masła 4 ząbki czosnku, startego 1,5 l  bulionu z kurczaka 2  łyżki pasty pomidorowej 1 puszka ciecierzycy, osączona 600 g  pokrojonych  w kostkę pomidorów,( obranych) 1 łyżka bazylii suszonej garść natki pietruszki posiekanej 1 łyżeczka suszonego oregano

Stare Gary
Zupa pomidorowa z wolnowaru 233

pokrojone w kostkę 4 ząbki czosnku, obrane i pozostawione w całości 1 łyżeczka  papryki w płatkach 1 łyżka soli 1 kg  pomidorów obranych 1 l bulionu z kurczaka  - gorący 10  liście bazylii (oraz więcej do dekoracji) gałązka lubczyku świeżo starty parmezanu do podania  przygotowanie Rozgrzać wolnowar zgodnie z instrukcją. Wszystkie składniki połączyć w misie wolnowaru

Stare Gary
Gęsta zupa z kukurydzą czyli chowder kukurydziany 211

świeżo zmielony czarny pieprz 1 mała papryczka  jalapeno, posiekana, nasiona  usunięte 3 ząbki czosnku, drobno posiekane ok 1/4 szklanki mąki - 1 łyżka 4 szklanki bulionu z kurczaka ok 350 g  czerwonych ziemniaków, obrane, umyte, pokrojone w małą kostkę  1 szklanka śmietany kremówki ok 350 g ziaren  kukurydzy 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne 1 liść laurowy przygotowanie

Stare Gary

Proponowane wyszukiwania