Ajapsandali - gruziński ratatuj
Ajapsandali - gruziński ratatuj
Przepis na : obiad
Ajapsandali - to oryginalna nazwa tej gruzińskiej potrawy, zwana również jako gruziński ratatuj. Jest to aromatyczna mieszanka najpierw podsmażanych, a potem duszonych warzyw późnego lata, które powinny rozpływać się w ustach jednocześnie będąc nierozciapane. W tym celu każde warzywo można podsmażyć osobno i dorzucać do rondla do wspólnego duszenia. Nie jest to jednak warunek konieczny, Jak większość gruzińskich potraw i ta charakteryzuje się doborem intensywnych w smaku przypraw. Do przyprawienia ajapsandal... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu My simple kitchen
Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa
Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Autor
madlene17
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kurczak, mięso, obiad, filet z kurczaka, potrawy z kurczaka, kurczak z warzywami
Inne przepisy z My simple kitchen
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję