Chutney z czerwonej cebuli
Chutney z czerwonej cebuli
Chutney z czerwonej cebuli to świetny dodatek do soczystych mięs. Słodki i charakterystyczny w smaku idealnie zgrywa się z wołowiną i wieprzowiną, ale sprawdzi się także w towarzystwie drobiu. Składniki -400 g czerwonej cebuli -8 łyżek cukru. -100 ml czerwonego wina -2 łyżki octu jabłkowego -2 łyżki oleju do smażenia -sól, pieprz -opcjonalnie: 100 ml wody Przygotowanie Cebulę obrać i pokroić w piórka. Na patelni rozgrzać olej. Wyłożyć cebulę i posypać szczyptą soli. Zeszklić. Całość zasypać cukr... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Zielona Kuchnia
Autor
Zuza
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mięso, wołowina, wieprzowina, sałatki, surówka, sałatka
Inne przepisy z Zielona Kuchnia
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję