sałatka - 52378 przepisów (strona:2172/3492)

Przepisy na jesień 179

Podajemy od razu. Marynowana scorzonera Wężymord przypomina w smaku szparagi. Jest twardym korzeniem, który możemy marynować jak topinambur czy ogórki. Co zrobić z takim nietypowym warzywem? Jest pyszne w sałatce, do chrupania jako przystawka, a nawet jako nietypowy dodatek do sushi. Tak jak na tym zdjęciu, gdzie część hosomaków jest z ryba a część z marynowaną skorzonerą. Jedyne o czym

Ugotowane pozamiatane
Sałatka makaronowa z kabanosem 258

Składniki 1 szklanka drobnego makaronu 1 opakowanie kabanosów (120 g) 1 puszka czerwonej fasoli 1 mały por 4 jajka 2 papryki grillowane w zalewie 3 łyżki … Czytaj dalej Sałatka makaronowa z kabanosem

czarrna od kuchni
Puszyste omleciki z quinoą, jamón serrano i papryką 156

szczyptą soli na sztywną pianę, następnie dodajemy żółtka, quinoę, pieprz, siekaną szynkę, warzywa i natkę, wszystko mieszamy i smażymy partiami na maśle na malutkiej patelni. Podajemy z ulubioną sałatką, a do picia polecam naturalny aloes Forever

Quinoa Raz!
Gruzińska łódź podwodna 210

nazwie :) Skąd ta nazwa? Spójrzcie na taką kanapkę, potem na łódź podwodną i znów na kanapkę. Jak dalej nie wiecie czemu, to przyglądajcie się dalej. W Gruzji mają taką sałatkę - pchali , z tym, że dość osobliwie podaną. Są to różne warzywa zmielone z orzechami. Właściwie jesteśmy tu ograniczeni własną wyobraźnią, bo możemy ją zrobić z bardzo wielu składników

Kryzysowa Książka Kucharska
Ogórki konserwowe z miętą 151

Ogórki konserwowe z miętą do słoików to moja kolejna propozycja na prostą do przygotowania i smaczną sałatkę na zimę. Do przygotowania nadadzą się te większe, wyrośnięte ogórki, nie muszą (choć mogą) to być te malutkie jak na korniszonki. Dodatek świeżych listków mięty bardzo delikatnie aromatyzuje i nadaje smak zalewie octowej a przez to i ogórkom potem. Ja najbardziej lubię

Dorota Smakuje
Makaron z wegańskim sosem orzechowym i batatem 185

dynię. Ponadto słodkie ziemniaki s ą doskonałym źródłem beta-karotenu, witaminy C i potasu, co jest ważne w jesienną pogodę. Szukacie przepisów na wegański obiad, sprawdźcie również ten: Wegańska sałatka z makaronem chow mein i masłem orzechowym Makaron penne z pieczonym kalafiorem, orzechami nerkowca i grillowaną papryką Prosty makaron w sosie pomidorowym z orzechami włoskimi Artykuł Makaron z wegańskim sosem

Słodkie Gotowanie
Restauracja „Piwnica pod Galerią” Krynica Zdrój – recenzja 196

kluskami lanymi smakowały jak w domu (tylko chyba nie chciało by mi się robić do niej lanych klusek). Udko z ziemniakami przyzwoite, a sałatka z marchewki pyszna. Menu było dość spore (opasła księga oprawiona w skórę), chyba dlatego ja najczęściej decyduje się na danie dnia, no i może trochę, dlatego

KuchniaWeDwoje.pl
Jajka duszone w grzybach, czyli jesienna szakszuka grzybowa 217

świeżymi grzybami? Spróbuj i tego: Leśne grzyby duszone w sosie pomidorowym - można z nich zrobić także grzanki lub tosty Grzybki marynowane w occie jabłkowym - idealne na zimę, do sałatek, sosów i jako przekąska

Codzienna kuchnia niecodzienna
Portugalia do zjedzenia – Bartek Kieżun – recenzja 187

Portugalii do zjedzenia” Bartka Kieżuna? Dobrze wyglądają pestiscos, czyli małe dania typu tapas jak np. kaszanka z ananasem, warzywa w tempurze (fasola mamut i szparagi), dorsz pod beszamelem, sałatka z pomarańczy i kolendry, oraz bifana, czyli kanapka z wieprzowiną. A na deser? Ciasto marchewkowe lub pomarańczowe, ryż z koglem-moglem i zupa nic. Portugalia do zjedzenia Autor: Bartek Kieżun Wydawnictwo

Ugotowane pozamiatane
Surówka kalafiorowa "romanesco" 149

lodówki. Serwujemy do każdego posiłku, bo do wszystkiego pasuje: śniadanie, obiad, kolacja. Również doskonale nadaje się na zabranie w pojemniku na piknik czy do pracy. -- Smacznego !!!  p.s. poniżej sałatka kalafiorowa z białego klasycznego kalafiora...  https://chlebanaszego.blogspot.com/2019/07/saatka-kalafiorowa.html

chleba naszego
"Emocje na głodzie" Lindsey Smith 201

solą morską czy kuleczki na poprawę nastroju, oprócz słodkości są też dania na wytrawnie np. risotto z szałwią, batatami i szparagami, są makarony z pysznymi sosami, grzanki, rollsy, sałatki i napoje. Kolejne są przepisy na lęki i stres i tutaj podobnie mamy słodkości, coś chrupiącego, kremowego i słonego, następnie mamy przepisy na wyczerpanie i zmęczenie, przepisy na dokuczliwy głód

kruche babeczki
Poniedziałek: Soczewica z komosą i pieczonymi warzywami 192

Zdrowa i pyszna sałatka z soczewicy z dodatkiem komosy oraz pieczonym kalafiorem, brokułem, batatem, kalarepką, rzodkiewką i czerwoną cebulą. Pycha! Czas przygotowania : 15 minut Czas pieczenia : 30 minut Poziom trudności: Bardzo łatwe Liczba porcji : 2-3 Składniki: 1 szklanka soczewicy całej 1/2 szklanki komosy 1/2 główki kalafiora 1/2 główki brokuła 1 mały batat 1 czerwona cebula 1 mała kalarepka

Niedzielny kucharz
Zupa Tom Yum z krewetkami 170

podawać z makaronem ryżowym i posypaną posiekaną kolendrą. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Tajska zupa rybna → Curry laksa → Zupa tajska z dynią i grzybami mun → Sałatka z awokado, szparagami i krewetkami → Miso-shiru z tofu i wakame

Oryginalny smak
Grzyby marynowane 162

Lubicie grzyby marynowane? Ja bardzo! Świetnie sprawdzają się jako zakąska, ale również jako element sosów (np. tatarskiego) czy sałatek. Oczywiście można kupić je gotowe, ale warto pokusić się o przygotowanie chociaż kilku słoiczków na własne potrzeby. Przepis jest banalny! Inne przepisy z wykorzystaniem grzybów znajdziecie TUTAJ . Grzyby marynowane – Składniki: 500 g grzybów leśnych (np. podgrzybków czy borowików) 1 duża

Pasja Smaku
ZDROWIE NA ŚNIADANIE - 50 przepisów na zdrowe śniadania 303

dyniowe z jajkiem     86 Gofry z burakiem i serem feta     88 Z pieczywem Szakszuka z cukinią     91 Sałatka z jajek, rzodkiewek i szpinaku     93 Chrupiąca bułeczka z awokado i jajkiem w koszulce     95 Bruschetta z pomidorami i mozzarellą

Zdrowie na języku :P