sałatka - 52378 przepisów (strona:2200/3492)

Makaronowa sałatka z rzodkiewki i roszponki 238

Jeśli lubicie rzodkiewkę to ta sałatka jest dla was. Prosta i szybka (wszystko da się zrobić w czasie gdy gotuje się makaron). Ostra rzodkiewka połączona z sycącym makaronem oraz z roszponką dają świetną opcję na kolację, przekąskę lub dodatek - wybór należy

Milion Smaków
Pesto z czosnku niedźwiedziego 173

przygotowane pesto przechowujemy w chłodnym, ciemnym miejscu. Zastosowanie Pesto z czosnku niedźwiedziego ma bardzo szerokie zastosowanie. Podobnie jak tradycyjna wersja z bazylii, pesto z czosnku niedźwiedziego można użyć do sałatek oraz oryginalnej wersji bruschetty. Można przygotować z nim makaron, twarożek, czy zupę. Świetnie sprawdzi się w daniach mięsnych oraz jako dodatek do warzyw czy ryb. Wszystko zależy od Waszej kreatywności

Wędrówki po kuchni
Pleśniak z rabarbarem 215

TAKŻE: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ Artykuł Pleśniak z rabarbarem pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Bułki czosnkowo-ziołowe posypane serem 172

ochotę na domowe, miękkie, puszyste i lekko czosnkowe bułeczki drożdżowe? Wierzch bułek posypałam startym serem. Poniższe bułeczki idealnie smakują podane do sałatki, zupy czy też posmarowane samym masłem. Zachęcam do pieczenia.  Składniki na 15 mini bułek: 2 i 2/3 szklanki mąki pszennej (400 g) 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki przegotowanej, letniej wody 1/4 kostki świeżych drożdży

Ugotować
sałatka z surowej cukinii (do grilla) 270

Nasolić i odstawić na chwilę. Następnie odcisnąć z nadmiaru wody. Pozostałe warzywa pokroić, cebulkę posiekać, kukurydzę odsączyć. Wszystko razem wymieszać. Olej wymieszać z sokiem z cytryny i pieprzem. Polać sałatkę. Można posolić do smaku, jeśli trzeba

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Paprykowe pałki kurczaka z grilla 221

Paprykowe pałki kurczaka z grilla to danie dla osób lubiących nieco bardziej pikantne danie. Jednak idealną propozycją dla złagodzenia smaku może być jedna z sałatek do dań z grilla . Do przygotowania tego dania potrzebujecie dosłownie kilku składników… Składniki 12 pałek z kurczaka oliwa z oliwek 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki 1/2 łyżeczki pieprzu

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kuchnia polska Receptury mojej babci - recenzja książki Ewy Aszkiewicz 155

przypomnieć sobie beztroskie lata. Wszystkie przepisy, a jest ich ponad 140 zostały ujęte w 8 rozdziałach : zupy, staropolskie potrawy na postne dania i nie tylko, jarzyny, surówki i sałatki, dania codzienne, ryby, drób i inne mięsa, święta Wielkanocne, Boże Narodzenie. Zaprezentowane pyszności opatrzono apetycznym zdjęciami, a produkty potrzebne do wykonania konkretnego dania są łatwo dostępne i znajdziemy je praktycznie

Di gotuje
Chłodnik z botwinki 177

miałam szczypioru dlatego użyłam zielonej cebulki. Jeśli macie wybór między cebulką a szczypiorkiem sięgnijcie po to drugie. Lubisz buraczki ćwikłowe? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Zdrowa sałatka z awokado i buraka . The post Chłodnik z botwinki appeared first on MeCooks

mecooks
Gołąbki z botwiny 203

jadalne i co niektórzy dodają je do zupy botwinki . Zupa nie jest jednak jedyna formą w jakiej można wykorzystać liście botwiny. Liście można także zapiekać czy dodawać do sałatek. W zapieczonej formie są liście botwinki w poniższym przepisie. Konkretnie to zrobiłam z nich gołąbki wypełnione risotto. Oczywiście nie wyszły mi jakieś ogromniaste gołębie, gdyż liście nie są na tyle duże

mecooks
ZUPA Z FASOLKI SZPARAGOWEJ 164

Fasolkę szparagową lubię jeść samą z dodatkiem bułki tartej, do sałatek czy w zupie. To jest typowo wiosenna zupa imponująca lekkością, delikatnością i smakiem. Zupę podałam z makaronem jajecznym Arc Pol. Składniki: 1 l bulionu warzywnego 20 dag fasolki szparagowej garść makaronu jajecznego Arc pol 3 młode ziemniaki 2 marchewki sól pieprz gałązka lubczyku pietruszka koperek 1/4 szklanki śmietany Warzywa

Kuchnia w oparach
Karkówka duszona w młodej kapuście 1657

gotujemy jeszcze przez około 5 minut *** *** Na koniec potrawę doprawiamy do smaku solą i pieprzem *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU PRZEPISY TUTAJ Artykuł Karkówka duszona w młodej

Blog z Apetytem
Czwartek: Gyros z domowymi chlebkami pita 213

przekąską np. Podczas oglądania meczu. Przepis pochodzi z bloga Akispetretzikis.com Polecamy przepis na domowy doner kebab – jeden z hitów Niedzielnego Kucharza – oraz przepis na kebab ze zdrową sałatką tabbouleh . Składniki: 500 g udek z kurczaka bez kości 1 łyżka nasion kolendry 1 ząbek czosnku 2 łyżki wędzonej papryki 1 łyżka suszonego tymianku 1 suszona papryczka chili lub ½ łyżeczki

Niedzielny kucharz
Bakłażany faszerowane indykiem w sosie pomidorowym 206

pomidorowym sosie. To moje danie dla kilku osób na ciepło. Bakłażany przed upieczeniem możecie posypać żółtym serem, parmezanem, serem kozim lub mozarellą. Każda wersja będzie pyszna! Bakłażany podaję z sałatką z rukoli, mixem sałat lub posiekaną sałatą pekińską z pomidorkami i oliwkami z sosem winegret. Upieczone bakłażany można na talerzu udekorować rukolą lub posiekaną natką. Smacznego Bakłażany faszerowane indykiem SKŁADNIKI

Zasmakuj Kuchni
Miodowe kulki mocy 226

ranach, odleżynach, egzemie oraz trądziku. Może być podawany profilaktycznie w okresie przeziębień i grypy. Można go zjadać po prostu łyżeczką, pic rozpuszczony w wodzie, lub dodawać do deserów i sałatek, należy tylko pamiętać, że podgrzewany traci swoje właściwości.  Także sami widzicie ile cennych właściwości kryje w sobie ten miód, jeśli chcecie dowiedzieć się o nim jeszcze więcej

Cynamonowe szczęście
Śledzie z rodzynkami 292

Śledzie z rodzynkami. Już nie raz pisałam Wam jak bardzo lubimy śledzie i najróżniejsze sałatki z ich udziałem. Śledź, to podstawa zarówno świątecznego stołu, jak i wszystkich spotkań i przyjęć. Najczęściej przygotowuję na stół po dwa lub trzy rodzaje śledzi. Poza klasycznymi w oleju lub śmietanie bardzo często na moim stole goszczą śledzie z rodzynkami. Pyszne słodko-kwaśne połączenie sprawdza

Słodkie okruszki

Proponowane wyszukiwania