mięso - 63110 przepisów (strona:2255/4208)

Surówka z cykorii i marchewki 186

Surówka z cykorii i marchwi – wspaniałe połączenie do obiadu z ziemniaków oraz mięs, najczęściej pieczonego drobiu lub gulaszy. Pyszna, prosta, domowa, smaczna! SKŁADNIKI: 2 cykorie 2 mniejsze marchwie 1 duże jabłko 3 łyżeczki majonezu sól, pieprz do smaku szczypta cukru pudru PRZYGOTOWANIE: Cykorie myję, wycinam gorzki głąb i kroję na nieduże kawałki, układam w misce. Jabłko dobrze myję, marchew

Zasmakuj Kuchni
Kulki jaglane z mozarellą 171

Jeśli Wasze Dzieciaczki nie chcą jeść kaszy jaglanej, spróbujcie zrobić takie kulki z kaszy z mozarellą. Chrupiące z zewnątrz i delikatne, kremowe w środku. Idealne jako dodatek do mięs albo podane na przystawkę z ulubionymi sosami. Składniki: – 1 szklanka kaszy jaglanej – 100g twardej mozarelli – 2 łyżki mąki kukurydzianej – sól i pieprz wg smaku Kaszę wypłukać bardzo

Smaki Armine
Złoty kurczak z rożna 338

Pyszne, soczyste mięso w złocistej skórce. Kurczak z rożna to idealny pomysł na niedzielny lub świąteczny obiad.   Składniki 1 kurczak 3 łyżki oleju 1 łyżka płynnego miodu 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka curry sól pieprz gałązka rozmarynu 1. Kurczaka dobrze myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Nacieramy sola oraz pieprzem. 2. Olej łączymy z miodem, sokiem z cytryny

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Mielonka z weka ,,jak dawniej" 249

oryginalnie była kl.mięsa 3 ja dałem podgardle i zamiast mąki pszennej lub żytniej dałem skrobię ziemniaczaną, no i od siebie bo bardzo lubię dodałem świeży czosnek. WYKONANIE Kupione mięso kroimy w większe kawałki i peklujemy 24 godz. w temp.4-6 st. Po tym czasie mięsko rozdrabniamy, dodajemy wszystkie przyprawy i składniki dokładnie mieszamy (skrobię ziemniaczaną dodajemy na sam koniec

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Proste obiady na 7 dni # 7 - Odbierz bezpłatny PDF! 188

lunchboxa z czerwca -  6 x wege, 1 x ryba z lipca -  jedzenie do pracy na zimno z września -  4 x wege, 2 x ryba, 1 x mięso Przepisy w wersji do druku oraz listę zakupów możecie pobrać po zapisaniu się na mój newsletter pon iżej.  Zazwyczaj staram się w menu uwzględnić 3-4 niepublikowane jeszcze

Chilli Czosnek i Oliwa
Surówka z selera 185

Kiedy robię mięso na obiad to zazwyczaj podaję je z ziemniakami, ryżem lub kaszą i oczywiście z sałatką lub surówką. Surówka z selera Surówki przygotować można z takich warzyw jak marchew, buraczki, seler, kapusta, por czy kalarepa. To tylko niektóre warzywa po jakie sięgnąć można robiąc surówki. Ja najczęściej przygotowywuję surówkę na bazie marchewki. Ostatnio jednak kupiłam selera i postanowiłam

mecooks
Złote placki ziemniaczane z sosem z piersi kurczaka 242

smażenia placków (ja smażę na mniejszej ilości) Na sos: 2 piersi z kurczaka (pojedyncze, większe) kawałek masła (około 70 g) pół cebuli przyprawa do kurczaka – do oprószenia mięsa po wierzchu woda do podlania 1 czubata łyżeczka słodkiej czerwonej papryki Skworcu 3/4 łyżeczki suszonej mielonej bazylii Skworcu pieprz do smaku 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Przygotowanie: Przygotowujemy sos: Piersi z kurczaka

Słodkie okruszki
Domowe placki tortilli. 216

zrobić krok po kroku, nie potrzeba wiele składników i pracy, a na pewno będą tańsze i lepsze niż te ze sklepu. Takie placki można nadziewać różnymi dodatkami, od mięsa po warzywa. Co kto lubi. Zapraszam :) Potrzebujemy: Ciasto na tortillę: 2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka soli 3 łyżki oleju około 120 ml ciepłej wody Dodatkowo: mąka pszenna do posypania stolnicy

Izabelawkuchni
KOTLETY Z KARCZKU DUSZONE W MUSZTARDZIE + FILMIK 1233

PRZYGOTOWANIE :  Karczek kroimy na plastry, rozbijamy nie za cienko. Następnie doprawiamy z każdej strony solą, pieprzem, papryką ewentualnie odrobiną czosnku.  Mięso obtaczamy w rozmąconym jajku i mące, następnie smażymy z każdej strony na złoto.  Kotlety wyjmujemy na talerz i studzimy. Następnie smarujemy je z jednej strony musztardą. Przekładamy ponownie na patelnię dodając plastry cebuli, liście laurowe, ziele

Kulinarne Fantazje Marioli
Okrągłe bułeczki z serem 163

garnuszka, dodajemy cukier i cieple mleko. Mieszamy, odstawiamy do wyrośnięcia. Przelewamy do miski z mąką. Dodajemy pozostałe składniki, zagniatamy. Odstawiamy do wyrośnięcia. Twaróg mielimy przez maszynkę do mięsa, łączymy z pozostałymi składnikami. Cisto drożdżowe rozwałkować na grubość ok 1cm. Szklanką wyciąć koła, mniejszą zrobić wgniecenia jej dna. Wgłębienia wypełnić nadzieniem twarogowym. Bułki przed upieczeniem smarujemy jajkiem. Pieczemy 20 minut

Słodki Zakątek
Jean Bos i jego kuchnia 172

innej teksturze. Kaszanka zyskuje nowy wymiar. III. Gołąbek z kaszy pęczak z grzybami, piana z jabłka i buraka, marynowane kurki, szalotki marynowane. IV. Polędwiczka pieczona w niskiej temperaturze (mięso pieczone w niskiej temperaturze szczerze polecam, jest miękkie, soczyste i super :) mam na blogu kilka przepisów); sos kawowy, krem ziemniaczany (z dużą ilością śmietany i masła – tak, ma mnóstwo kalorii

królestwo garów
Placki z gotowanych ziemniaków 172

Uwielbiam takie puchate, delikatne placki. Idealnie smakują na śniadanie czy obiad. Podane z sosem na ostro czy słodko są wyborne, będą też znakomitym dodatkiem do mięs czy surówek. Polecam gorąco. Placki ziemniaczane inaczej. Składniki: 3-4 ugotowane ziemniaki 1 średnie jabłko 1 średnia cebula 1 jajko 1-2 łyżki mąki ziemniaczanej duża szczypta majeranku sól i pieprz do smaku olej

Moje Małe Czarowanie
Najlepsze Rogale Marcińskie 229

młynku do kawy lub maszynce do mielenia maku, jeśli nie mamy tego i tego to gotujemy mak niemielony i po ugotowaniu dwa razy mielimy go w maszynce do mięsa). Mak przesypać do garnka, zalać mlekiem oraz wodą i zagotować na niedużym ogniu. Po zagotowaniu zmniejszyć ogień i gotować przez 30 minut pod przykryciem, od czasu do czasu, mieszając. 6. Gotowy

Mała Cukierenka

Proponowane wyszukiwania