Przepis na : obiad
Dania kuchni azjatyckiej to przede wszystkim łatwość i szybkość przygotowania. Nie inaczej jest tym razem. Danie łączy w sobie orientalne smaki pędów bambusa, grzybów mun doprawionych sosem sojowym i octem ryżowym z warzywami: papryką, pieczarkami i kukurydzą. Składniki: 200 g makaronu ryżowego (wstążki) olej sezamowy do smażenia kawałek imbiru wielkości kciuka 2-3 ząbki czosnku 500g piersi kurczaka marchew 1/2 strąka papryki 200 g pieczarek ½ puszki kukurydzy z puszki ½ kapusty pekińskiej pusz... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...