mielone - 47549 przepisów (strona:1702/3170)

Pasztet jaglany z cukinią i suszonymi pomidorami 265

Jaglany detoks…kolejny krok” Marka Zaremby,z moimi niewielkimi zmianami. Wyszedł bardzo aromatyczny i kremowy, polecam :) 100 g czerwonej soczewicy 0/5 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej łyżka mielonego siemiania lnianego średnia cukinia marchewka mała czerwona cebula 2 ząbki czosnku 6-7 łyżek pasty z suszonych pomidorów 1/3 szklanki przecieru pomidorowego 0/5 łyżeczki curry 1/4 łyżeczki kurkumy 1 łyżeczka

Mienta blog
Tort orzechowo kawowy 179

czekolady deserowej, 100 g czekolady mlecznej, 50 ml brandy Tortownicę (średnica 26 cm) wyłożyć papierem do pieczenia, lub wysmarować masłem i wysypać bułką tartą, lub mielonymi orzechami. Orzechy zmiksować/zetrzeć. Żółtka utrzeć na kogel-mogel z cukrem pudrem. Białka ubić na sztywną masę. Połączyć żółtka z orzechami i kawą, a następnie delikatnie wymieszać z pianą z białek. Masę

królestwo garów
Sos grzybowy świąteczny z grzybów suszonych 191

się z gołąbkami :) Składniki: 5 dag suszonych grzybów sól do smaku 6 ząbków czosnku 2 łyżki masła 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki gęstej śmietany pieprz do smaku papryka mielona ostra do smaku Wykonanie: Grzyby zalać wodą i zostawić na noc. Następnie dolać 1 szklankę wody, dodać zmiażdżony czosnek, posolić do smaku i ugotować do miękkości. Grzyby odcedzić

Tradycyjna Kuchnia
Trufle z Rudnika nad Sanem – kuchnia podkarpacka 232

wód i bywająca u baronowych :) Składniki na około 60 sztuk: 2 szklanki mąki pszennej 3 łyżki masła 1 żółtko 1 szklanka mleka 1 szklanka cukru 1 łyżka czarnej kawy mielonej (sypkiej, nie zaparzonej) 2 łyżeczki aromatu rumowego 1 kieliszek spirytusu (25 ml) 60 g posiekanych orzechów włoskich Mleko i cukier zagotowujemy mieszając. Studzimy. Mąkę wsypujemy na suchą nagrzaną patelnię

Trzeci talerz
Błyskawiczne ciasteczka migdałowe. 213

ciasteczka migdałowe. Do wykrawania ciasteczek użyłam foremek Cenos . Przepis dodaję do akcji Błyskawiczny Piątek. Zapraszam :) Składniki : 125 g masła 1 cukier waniliowy 100 g cukru 2 jajka 125 g mielonych migdałów szczypta proszku do pieczenia tak na czubek noża 350 g  mąki tortowej Młynomag   lukier czekoladowy Dr. Oetkera  Wykonanie : Masło ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym

Sama słodycz i szczypta chili
Sałatka śledziowa z warzywami i brązowym ryżem 187

dodatkiem w postaci śledzia, odrobiny brązowego ryżu i chili. Sałatki nie trzeba mocno solić, bo śledź sam w sobie jest słony i możemy czasem przesadzić. Lepiej dodać więcej świeżo mielonego pieprzu. Bardzo lubię wszelkie sałatki śledziowe i ta też bardzo mi posmakowała. Jest delikatnie ostra, dzięki dodatkowi ogórka kiszonego, wcześniej wspomnianego pieprzu i odrobiny chili (ale chili możemy pominąć

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Śledzie po cygańsku+ film 983

porcje 500 g filetów śledziowych solonych 4 średnie ogórki konserwowe 1 duża cebula 3/4 szklanki ketchupu 1 łyżka musztardy 1-2 łyżki oleju 1/2 łyżeczki cukru 1/2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki szczypta ostrej papryki czarny pieprz   przepis W misce łączymy musztardę, cukier, słodką i ostrą paprykę, stopniowo na przemian z olejem dodajemy ketchup i ciągle mieszamy do momentu

Smakowite Dania
Piernikowy sernik królewski ze skórką pomarańczy 229

szklanki cukru 200 g masła 2 łyżki gęstego jogurtu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 1 łyżka przyprawy korzennej do piernika masa serowa : 1 kg sera dwukrotnie mielonego, może być z wiaderka 4 jajka 3/4 - 1 szklanka cukru 1 duży budyń waniliowy 1 łyżka cukru waniliowego z prawdziwą wanilią 80-100 g kandyzowanej skórki pomarańczowej

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
IDEALNE PIERNICZKI ŚWIĄTECZNE 191

szkl cukru 3 łyżki kakao 200 ml gęstej śmietany 3 łyżeczki sody 2 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka zmielonego goździka 1/2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 1/2 łyżeczki pieprzu naturalnego mielonego 1 kostka masła  1 słoik miodu 400 g dodatkowo: Posypka smak owocowy- Decorada Delecta Maczek smak mango Decorada- Delecta Wykonanie : dzień przed: Kakao mieszamy z mąką. Miód zagotowujemy z przyprawami

Z Majeczką w kuchni
Anyżowe kruche ciasteczka 206

anyżowe,więc kiedy się piekły w całym domu unosił się niesamowity anyżowy zapach.  250 g mąki tortowej 100 g masła 1 żółtko 50 g cukru pudru 2 łyżeczki mielonego anyżu 2 łyżki kwaśnej śmietany szczypta soli Mąkę przesiać na stolnicę , wymieszać z cuk rem . Posiekać zimne masło,połączyć je z mąką,dodać żółtko,śmietanę,anyż i szczyptę soli

Kolorowa kuchnia Elki
Dobry, sprawdzony kapuśniak 239

pietruszka kawałek selera; 30-50 dkg kapusty kiszonej  3-5 ziemniaków cebula 2 łyżeczki masła; łyżka mąki  przyprawy: liście laurowe, ziele angielskie, ziarenka pieprzu, kminek, sól, pieprz mielony, majeranek, maggi.  Mięso i kapustę gotujemy w dwóch osobnych garnkach.  Kapustę, jeżeli jest zbyt kwaśna przepłukujemy i kroimy, następnie przekładamy do garnka i zalewamy wodą. Do tego

Aromatyczne Podróże
KRUPNIK Z KURCZAKIEM I PĘCZAKIEM 173

pęczak.  Składniki: 1 duża marchewka 1 pietruszka 1/2 selera 3 ziemniaki 1 cebula 1 filet z kurczaka 4 łyżki pęczaku natka pietruszki liść laurowy, ziele angielskie sól, pieprz mielony oraz w ziarenkach Wykonanie: Warzywa obieramy ze skórki, myjemy i osuszamy. Marchewkę i ziemniaki kroimy w kostkę, natomiast selera, pietruszkę i cebulę pozostawiamy w całości. Warzywa zalewamy

Kuchnia MagdaLeny
Wieniec drożdżowy z makiem 191

pomarańczowego ½ szklanki cukru pudru 2 całe jajka 30 g rozpuszczonego masła * PRZYGOTOWANIE Masa makowa Mak zalewamy wrzątkiem i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Następnie odciskamy za pomocą gazy i mielimy 2-3 razy przez maszynkę do mielenia mięsa. Do maku dodajemy bakalie, cukier oraz miód i wszystkie przyprawy. Mieszamy i próbujemy. Następnie wlewamy masło i wbijamy jajka. Masę dokładnie mieszamy

Food Square
Surówka lodowa z kalarepką 195

którzy lubią kalarepkę. Jeśli odpowiedź brzmi tak - zajrzyj do przepisu. Surówka lodowa z kalarepką 1 duża kalarepka 1 sałata lodowa 200 ml jogurtu 2 łyżki suszonej żurawiny 2 łyżki mielonych orzechów włoskich orzechy włoskie do dekoracji sól, pieprz biały i miód do smaku Oczyść warzywa. Obierz kalarepkę po czym zetrzyj w łezkę. Pokrój sałatę lodową. Włóż warzywa do miski

Gotuj Sam!