Składniki: 1/2 szklanki komosy ryżowej 1 pęczek natki pietruszki 2 pomidory 1 mały ogórek 1/2 cebuli 1/4 szklanki oleju z pestek winogron 1/4 szklanki soku z cytryny szczypta imbiru mielonego szczypta cynamonu szczypta pieprzu cytrynowego szczypta świeżo zmielonej soli himalajskiej Komosę ryżową ugotowałam według opisu na opakowaniu W tym czasie pomidory drobno pokroiłam, natkę pietruszki - drobno posiekałam Ogórka przekroiłam
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comSkładniki: 1/2 szklanki komosy ryżowej 1 pęczek natki pietruszki 2 pomidory 1 mały ogórek 1/2 cebuli 1/4 szklanki oleju z pestek winogron 1/4 szklanki soku z cytryny szczypta imbiru mielonego szczypta cynamonu szczypta pieprzu cytrynowego szczypta świeżo zmielonej soli himalajskiej Komosę ryżową ugotowałam według opisu na opakowaniu W tym czasie pomidory drobno pokroiłam, natkę pietruszki - drobno posiekałam Ogórka przekroiłam
Szczęśliwa kuchniarolady jest sos czosnkowy. Zapraszam 😉 Składniki: ser żółty starty 3 szklanki, jajka 4 szt, pierś kurczaka 2 szt, papryka czerwona pół szt, papryka słodka mielona 1,5 łyżeczki, zioła prowansalskie pół łyżeczki, sol i pieprz, Sposób przygotowania: Jajka ubijamy mikserem na puszysta masę. Dodajemy starty ser żółty, paprykę w proszku, zioła
kulinarne odsłony patismakowała mam nadzieje, ze Wam również posmakuje :) Biszkopt szpinakowy: szpinak świeży 1 opakowanie (230 g) jajka 4 szt., czosnek 3 ząbki, sol do smaku, pieprz czarny mielony do smaku, Nadzienie: serek topiony śmietankowy 1 du ży, pieczarki 200 g, cebula biała 1 szt., zioła prowansalskie 1/4 łyżeczki, sol do smaku, pieprz czarny do smaku
kulinarne odsłony patibędą zadowoleni :) Składniki: schab wieprzowy 1 plaster ogórek konserwowy pół szt, ser żółty 1 plaster, musztarda delikatesowa pół łyżeczki, sol, pieprz czarny, papryka słodka mielona, czosnek 1 ząbek, olej do smażenia 5 łyżek, Sposób przygotowania: Schab rozbijamy tłuczkiem, na cienki płat. Następnie obsypujemy z obu stron przyprawami i smarujemy musztarda. Nakładamy
kulinarne odsłony patiłyżeczki, olej rzepakowy 50 ml, Farsz: kapusta biała pół szt, kapusta kiszona 0,5 kg, cebula 1 szt, grzyby suszone 0,5 szklanki, zioła prowansalskie pół łyżeczki, kminek mielony pół łyżeczki, pieprz i sol do smaku, olej do smażenia 5 łyżek, dodatkowo: olej do smażenia 100 ml, Sposób przygotowania: Farsz: Kapustę białą zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Następnie
kulinarne odsłony patimąka pszenna 2 szklanki + do podsypania ciasta, mąka pszenna pełnoziarnista pół szklanki, cukier brązowy pół szklanki, miód 3 łyżki, jajka 2 szt, przyprawa do piernika 1 łyżka, imbir mielony szczypta, kakao 1 łyżka, soda oczyszczona 1 łyżeczka, masło 10 dag, nadzienie: marmolada różana pół małego słoika, polewa: czekolada mleczna 1 tabliczka, mleko 6 łyżek, Sposób przygotowania: Masło rozpuszczamy
kulinarne odsłony patigrzyby suszone pół szklanki, sos sojowy 3 łyżki, m ą ka pszenna 2 łyżki, czosnek 3 ząbki, liść laurowy 3 szt, ziele angielskie 5 ziaren, kminek mielony 1 łyżka, majeranek 1 łyżka, cząber 1 łyżeczka, pieprz, sol do smaku, olej do smażenia, Sposób przygotowania: Groch płuczemy 3-4 razy, zalewamy wod ą i odstawiamy
kulinarne odsłony patiszklanka, cebula 1 szt, olej pół szklanki, owoc jałowca 2 szt, ziele angielskie 3 ziarna, liść laurowy 2 szt, gałka muszkatołowa szczypta, papryka słodka mielona pół łyżeczki, cząber pół łyżeczki, sol i pieprz do smaku, bułka tarta 1 łyżka, Sposób przygotowania: Kasze jaglan ą płuczemy w gorącej wodzie
kulinarne odsłony patimały, kucharek 1 łyżka, żelatyna 2 opakowania na 1 litr, marchewka ugotowana 2 sztuki, jajka 3 sztuki, ogórki konserwowe 3 sztuki, natka pietruszki - ile potrzeba, pieprz czarny mielony - ile potrzeba filety dorsza podzielić na porcje, jeden filet na 4 porcje, zalać w garnku wodą, dodać por umyty i zagotować, dodać kucharka, sok z cytryny i doprowadzić do zagotowania
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: FARSZ: ziemniaki ugotowane 3/4 kg, twaróg 25 dag, olej rzepakowy 4 łyżki, cebula 1 duża, pieczarki 35 dag, majeranek 2 łyżki, kucharek 2 łyżeczki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka PIEROGI: mąka pszenna typ 500 70 dag, olej rzepakowy 5 łyżek, sól 1 łyżeczka, woda gorąca 3/4 litra DODATKI: smalec - domowy/ w opisie, woda 4 litry/do gotowania, olej rzepakowy
W Mojej Kuchni Lubięchęci, a cała reszta zrobi się sama. Składniki na tortownicę o średnicy 24 cm. Spód: - 2 łyżki masła - 1 szklanka wiórków kokosowych Masa sernikowa: - 60 do 70 dag gotowego mielonego sera z wiaderka - 2 galaretki cytrynowe - 1 szklanka śmietany kremówki 30-36 % - 2 szklanki wrzątku do rozpuszczenia galaretek Wierzch: - 4 łyżki wiórek kokosowych Można również użyć do dekoracji dostępne
Apetyczna babeczkarisotto 2 szalotki 2 ząbki czosnku 150 ml białego wytrawnego wina 3 łyżki oliwy około 1 l bulionu 15 dkg świeżego lub mrożonego zielonego groszku szczypiorek parmezan pieprz czarny mielony sól Sposób wykonania : C ebulę i czosnek obierz, posiekaj w kostkę , zeszklij na oliwie. Dodaj ryż i smaż przez 5 minut, aż stanie się szklisty. Następnie zalej białym
Przepisy i porady kulinarnePieczonej ciecierzycy możemy nadawać dowolny smak. Ja poszłam w kierunku klasyki i użyłam papryki. Chrupki z ciecierzycy możemy robić także z: ziołowym pesto tartym parmezanem suszoną cebulką lub czosnkiem mielonym kolorowym pieprzem lub na słodko: z miodem z cynamonem przyprawą do piernika Składniki: 1,5 szklanki ugotowanej ciecierzycy ( lub 2 puszki odsączonej i osuszonej ciecierzycy ) 2 łyżki
kolorowotorcikowołyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko 1 łyżka kwaśnej śmietany 3 łyżki miękkiego masła lub majonezu 65-70 g startego sera żółtego szczypta soli 3 łyżki maku suchego niemielonego 1 łyżeczka cukru 2/3 - 1 łyżeczka soli sól morska gruboziarnista do posypania (można pominąć) Przygotowanie: Śmietanę wymieszaj porządnie w misce z majonezem lub masłem i z jajkiem. Wsyp mąkę, sól
Anioszek w kuchni