ziemniaki pokrojone w kostkę i różyczki kalafiora obtoczyłam w oleju z przyprawami. Ziemniaki skąpały się w oleju orzechowym. Kalafior natomiast kąpał się w oleju z dodatkiem papryki, korzenia lubczyku, mielonego ziela angielskiego i listka laurowego oraz kolendry. Marchewkę natarłam olejem kokosowym. Na łyżeczce oleju kokosowego zeszkliłam szalotkę, dodałam połówki i ćwiartki brukselki i smażyłam, aż nabrała rumieńców. Sałata zwyczajna
Kucharzycapietruszki, ok. 1 duży korzeń 1/3-1/2 ostrej papryczki, lub dowolnie więcej/mniej, zależnie od preferencji ]:> 1 łyżeczka oleju kokosowego 1/2 łyżeczki lubczyku 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki mielonej kolendry Gruszki i pietruszkę obieramy, kroimy w kostkę. Gotujemy w ok. 500 ml wody. Można wlać 300 ml i w razie konieczności dolewać, po zmiksowaniu, uzyskując taką konsystencję, jaką lubimy
Kucharzycawedług przepisu zwyciężczyni programu „MasterChef” – Dominiki Wójciak. Dla miłośników ziemniaków prawdziwa petarda J SKŁADNIKI: 2 winne jabłka 1 bulwa kopru włoskiego 2 duże ząbki czosnku olej sól kolorowy świeżo mielony pieprz suszony tymianek 1 mała cebula 6 średnich ziemniaków liść laurowy do podania skwarki z wędzonego boczku WYKONANIE: Jabłka opłukać, bez obierania ze skóry pokroić na ćwiartki i usunąć
Kuchenne zapiski Edytyząbek czosnku 3 łyżki oleju z pestek winogron 1 listek laurowy 2-3 kulki ziela angielskiego 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1/4 łyżeczki słodkiej papryki szczypta chili pieprzu cayenne świeżo mielony pieprz sól 2 łyżeczki octu balsamicznego Ryż ugotować do miękkości w osolonej wodzie,osączyć i wystudzić. Marchew,pietruszkę i seler obrać i zetrzeć na grubych oczkach tarki. Cebulę
Kolorowa kuchnia Elkiząbki czosnku 1 puszka (400 g) groszku konserwowego 1 puszka (400 g) krojonych pomidorów 330 g śmietany kwaśnej 18% 3 kopiaste łyżeczki koncentratu pomidorowego 2 kulki mozzarelli sól, świeżo mielony pieprz, zioła prowansalskie, oregano WYKONANIE Kromki chleba pokroić w kostkę. Szpinak odmrozić. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 ° C. Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą. Pierś z kurczaka umyć i pokroić
Passions hobbies lifebiszkoptu, nasączyć, dżem i krem i ost. warstwa biszkoptu. Wysmarować cały tort równo kremem. Tort włożyć do zamrażalki na 2 godz. Wyjąć i wylać gotową glazurę lustrzaną, boki obsypałam mielonymi orzechami włoskimi
Kubki smakumroźne dni. Składniki (na 2 porcje): 400 gram batata 1/4 szklanki mleka kokosowego 2 szklanki bulionu 1 cebula 1 ząbek czosnku przyprawy: po szczypcie mielonej kolendry, kuminu, chili, pieprzu 1/2 łyżeczki soli 1 łyżka oleju rzepakowego posiekane orzechy do dekoracji W garnku rozgrzej olej i podsmaż na nim posiekaną cebulę i czosnek
Mango Papajaklarowanym maśle, z cebulką lub bez. Składniki: Ciasto: 3,5 szklanki mąki pszennej 1 szklanka ciepłej wody 1/2 łyżeczki soli 1/3 łyżeczki ostrej papryki Farsz: 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 2 średnie cebule 3 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów krojonych - zamiennie możecie użyć kilka pieczarek Przyprawy: bazylia, oregano, lubczyk, sól, pieprz olej do smażenia Sposób przygotowania: składniki
Zasmakuj Kuchniwłoszczyźnie. Mięsko wyjęłam z rosołu i poczekałam, aż ostygło. Zmieliłam je na średnich oczkach.Dodałam wywar z rosołu koperek drobno pokrojony oraz sprasowany czosnek. Wymieszałam składniki z pieprzem mielonym i odrobiną soli, przełożyłam farsz do foremki aluminiowej o pojemności 500 ml . Wstawiamy do nagrzanego pieca i pieczemy w 200 stopniach 45 minut.Jest pyszny. Zestaw
Różowa kuchniaCzas przygotowania: 40 min Ciasto 120 g mąki pszennej 2 jajka 300 ml mleka 1 łyżka cukru 1 łyżka cukru wanilinowego szczypta soli 3 łyżki maku (niemielonego) otarta skórka z 1/2 cytryny 30 g roztopionego oleju kokosowego lub masła Nadzienie 250 g twarogu sernikowego 1 laska wanilii 125 ml śmietanki kremówki 3 łyżki cukru pudru
Słodki Kompromisminut Po tym czasie frytki wyjmujemy z piekarnika, są cieplutkie, chrupiące i gotowe do jedzenia! Kurczak w ziołach: 500 g piersi z kurczaka 4 łyżeczki ziół prowansalskich 1 łyżeczka mielonego chilli sól i pieprz 2 łyżki oliwy z oliwek Kurczaka możecie przyprawić oczywiście według własnego upodobania, my najbardziej lubimy ziołowo-pikantne smaki i prostotę. Kurczaka myjemy, osuszamy i pozbywamy
Cooking MonsterKilka cienkich plastrów szynki 1 popakowanie serka Almette (naturalny) 1 łyżka chrzanu 3 kawałki papryki konserwowej pęczek szczypiorku 1 łyżeczka soku z cytryny 1/2 łyżeczki cukru sól, pieprz świeżo mielony Wykonanie: Paprykę, szczypiorek posiekać drobno. Serek przekładamy do miseczki, dodajemy chrzan pokrojoną paprykę, szczypiorek, przyprawiamy solą, pieprzem sokiem z cytryny oraz cukrem do smaku. Wszystko dokładnie łączymy ze sobą
kgwjanczewociasto w sam raz dla wielbicieli szarlotek :) 1 1/2 kg słodkich jabłek (waga po obraniu) 50 g masła 2 łyżki cukru z prawdziwą wanilią 1/3 łyżeczki cynamonu 1/4 łyżeczki mielonych goździków 1 łyżeczka skórki otartej z cytryny CIASTO KRUCHE: 3 szklanki mąki pszennej 1 szklanka mąki krupczatki 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru drobnego
https:KKuchniaMniammleka 1 opakowanie serka do smarowania ½ czerwonej papryki 3 pomidorki koktajlowe 1 szalotka kilka szczypt suszonej kolendry kilka szczypt tymianku kilka szczypt ziół prowansalskich sól pieprz świeżo mielony Fasolkę szparagową gotujemy al dente w osolonej wodzie. Odcedzamy i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Jajka rozbijamy w miseczce, dodajemy serek, mleko i mieszamy, aby składniki dokładnie się połączyły. Paprykę kroimy
My Chcemy Jeść