Przeglądałam sobie jakby nigdy nic internet w poszukiwaniu inspiracji aż tu nagle zobaczyłam TE ciasteczka. Nie mogłam im się oprzeć szczególnie, że w lodówce miałam zapas masła orzechowego. Dzieci zachwycone, ja uradowana. Przepis oczywiście troszkę zmodyfikowałam. W wersji bezglutenowej oczywiście mąki i proszek muszą być atestowane. Dyniowe, bezglutenowe ciastka orzechowe z kawa i bakaliami 250 g puree z pieczonej dyni (nie powinno być zbyt wodniste) 75 g masła orzechowego z kawałk... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Ruda, z zamiłowaniem do wypieków kulinarnych i nie tylko, potraw makaronowych i różnistych egzotycznych, a także ceramiki najchętniej własnego wyrobu, dobrych książek i filmów z klimatem. Mama Blondyneczki i Blondasa, do niedawna niania a teraz po prostu pełna pasji podwójna Mama Wiewiórka :)