mielone - 47549 przepisów (strona:1697/3170)

Chleb bezglutenowy gryczany z doatkiem amarantusa 197

przykrywamy zawsze folią, chleb wtedy nie wysycha lepiej wyrasta A teraz zapraszam na przepis :) Składniki: 100 g maki ziemniaczanej 150 gram maki gryczanej 50 g maki amarantusowej 1 łyżka mielonego siemienia lnianego  15 g świeżych drożdży 1/2 łyżeczki miodu lub cukru  1/2 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia 1 łyżeczka soli himalajskiej 250 ml mleka kokosowego lub wody

Delicious Titbits
Bułki z płaskurki i kotlety z czarnej fasoli, czyli domowy hamburger 174

cukinia zielona 2 ząbki czosnku 2 łyżki  posiekanej natki pietruszki 1 jajko 2 łyżki mąki z płaskurki (może być rownież owsiana, pszenna, itp.) do smaku: sól, świeżo mielony czarny pieprz, słodka papryka, czosnek niedźwiedzi opcjonalnie, ale podkręca fajnie smak: mała garść suszonej żurawiny. olej Wykonanie: Fasolę moczyć w dużej ilości zimnej wody ok. 8-12 godzin

gutfut
Lasagne z rozmarynem i twarogiem 153

mniej tłusty od klasycznego beszamelu. Ta lasagna to od tej pory absolutny nr 1 w naszej kuchni! SKŁADNIKI: (u nas blaszka 25 x 20 cm): 500 g mięsa mielonego (wieprzowego lub wieprzowo - wołowego) 1 duża cebula 3 łodygi selera naciowego 1 łyżeczka suszonego rozmarynu sól pieprz 150 ml wytrawnego białego wina 450 ml bulionu lub rosołu 1 puszka

Kuchnia od dwojga
Carpaccio wołowe z oliwą truflową i rukolą 331

Składniki:   ok. 300 g polędwicy wołowej/ligawy,   50g twardego sera typu parmezan, grana padano,   , garść świeżej rukoli,   kilka marynowanych kaparów   sól morska, grubo mielony pieprz,   oliwa z oliwek extra virgin + kilka kropli oliwy truflowej, sos balsamiczny(może być gotowy w butelce) Przygotowanie: mięso oczyszczamy z wszystkich błonek lub tłuszczu,owijamy szczelnie folią

Swojskie jedzonko
pieczone udka kurczaka mocno czosnkowe... 187

udka kurczaka całe 4 duże, kucharek 1 łyżka, przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżka, Party Dip Czosnkowy Prymat 1 opakowanie, zioła prowansalskie 1 łyżka, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, pieprz cytrynowy 1 łyżeczka, czosnek 6 główek udka opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, odciąć nadmiar tłustej skóry, kuperki, włożyć do naczynia żaroodpornego wszystkie przyprawy wymieszać i natrzeć dobrze

W Mojej Kuchni Lubię
Schab pieczony w ziołach 128

jemy. Potrzeba tylko dobrej jakości schabu bez kości ,zioła i ...gotowe! Składniki schab bez kości ile nam potrzeba sól i pieprz do smaku oliwa oliwek tymianek,zioła prowansalskie, kolendra,mielony kminek itd ucieramy w moździerzu trochę słodkiej lub ostrej musztardy Schab myjemy ,osuszamy ręcznikiem. Musztardę oraz oliwę z oliwek mieszamy. Dodajemy zioła i nacieramy mięso. Pieprzymy, solimy do smaku

Z Kuchni Do Kuchni
Dorsz w płatkach migdałowych 161

poważnie to zjadamy bardzo zdrowy i pełnowartościowy posiłek.   400 g mrożonej polędwicy z dorsza (4 szt) 100 g płatków migdałowych 1 jajko 2 łyżki mąki pszennej sól świeżo mielony pieprz olej do smażenia Polędwicę rozmrozić,dokładnie osaczyć ręcznikiem papierowym,oprószyć solą i pieprzem. Każdy kawałek obtoczyć w mące,następnie w jajku i w płatkach migdałowych. Smażyć na rozgrzanym

Kolorowa kuchnia Elki
Naleśniki gryczane 184

również w wersji ze słodkimi dodatkami. Naleśniki gryczane przepis na około 10 sztuk składniki: 1,5 szklanki mąki gryczanej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 czubata łyżeczka mielonego siemienia lnianego 3 łyżki oliwy z oliwek 2 szklanki mleka 0,5 szklanki wody mineralnej 1 jajko duża szczypta soli wykonanie: Wszystkie składniki miksujemy ze sobą. Smażymy na mocno rozgrzanej

Przysmaki Karolki
Czerwona kapusta z jabłkami, kasztanami i żurawiną na winie 161

mnie czerwone) 250 ml czerwonego wytrawnego wina 50 ml octu balsamicznego ciemnego 15 g cukru 2 łyżki miodu 2 łyżki oliwy 2 łyżki masła 1 szczypta cynamonu 1 szczypta mielonych goździków  1 szczypta pieprzu świeżo zmielonego około 1 łyżeczki soli morskiej (do smaku) Wykonanie: Kapustę podzielić na 4 ćwiartki, odkroić twarde końcówki, przepłukać, poszatkować. Przełożyć do miski. Kapustę

Wino Francja Kuchnia
Zapiekane ziemniaki, jabłka i cebula pyszny dodatek do obiadu 232

kroimy na cienkie plasterki.  W formie ( u mnie szklana ) układamy na zmianę plasterek ziemniaka, jabłka i cebuli w kilku rzędach, polewamy delikatnie oliwą, dodajemy wino, doprawiamy całość świeżo mielonym pieprzem i solą oraz rozmarynem.    Wkładamy do nagrzanego do 160 C piekarnika i pieczemy przez 30 minut, po tym czasie ja włączyłam w piekarniku funkcję grilla

Kuchnia na wzgórzu
Makowe ślimaki z ciasta francuskiego (francuskie ślimaki z makiem) 118

smaczne, idealne dla niespodziewanych gości lub gdy nie mamy za dużo czasu, aby zająć się wymyślnymi wypiekami - zapraszam! :-) SKŁADNIKI: - gotowy blat ciasta francuskiego nadzienie z maku: - 100 gram maku mielonego - 1 łyżka masła - 2/3 szklanki mleka - 3 łyżki cukru pudru  - 1 żółtko - piana z 1 białka Przygotowuję nadzienie: Do garnka wsypuję mak, zalewam mlekiem, dokładnie mieszam i duszę

Wielopokoleniowo
Granola z dżemem z dzikiej róży 160

płatków jęczmiennych 100 g ziaren słonecznika 100 g sezamu 100 g suszonej żurawiny 100 g orzechów włoskich 100 g migdałów blanszowanych 100 g suszonych moreli 1 łyżka mielonego siemienia lnianego 2 łyżki oleju kokosowego 2 łyżki masła orzechowego 2 łyżki miodu prawdziwego 4 łyżki dżemu z dzikiej róży Łowicza Płatki owsiane i jęczmienne wymieszać z ziarnami słonecznika, sezamem, żurawiną

https:KKuchniaMniam
NAJPROSTSZY GULASZ Z KASZĄ GRYCZANĄ 253

jesteśmy zmęczeni, zabiegani. Jednak to, że przepis jest prosty nie zmienia faktu, że pyszny !  ~~SKŁADNIKI~~ (3 porcje) mięso wieprzowe np. szynka lub łopatka ok. 600 g. papryka słodka mielona 1 łyżka przyprawa do mięsa duszonego 1 łyżka sól 1 łyżeczka pieprz 1/4 łyżeczki czosnek granulowany 1/2 łyżeczki kasza gryczana 3 woreczki woda 1 szkl. ewentualnie przyprawa uniwersalna

Kuchnia Paulettes
PIECZONE ZŁOTE UDKA BEZ SKÓRY 306

kolor. ~~SKŁADNIKI~~ udka z kurczaka bez skóry 1 kg.  sól himalajska 3/4 łyżeczki przyprawa gyros 1 łyżka suszona natka pietruszki 1 łyżka  pieprz cytrynowy 1/2 łyżeczki  mielona ostra papryka 3/4 łyżeczki mąka kukurydziana 2 łyżki olej 3 łyżki masło 1 łyżka ~~METODA~~ Udka myjemy i osuszamy. Umieszczamy w woreczku. Posypujemy solą, przyprawą do gyrosa, suszoną natką

Kuchnia Paulettes

Proponowane wyszukiwania