roku na urodziny mojego kochanego taty postanowiłam przygotować orzechowo- ciasteczkowy tort, którego słodycz przełamałam konfiturą z czarnej porzeczki. Biszkopt przygotowałam na bazie mielonych orzechów włoskich oraz kawy rozpuszczalnej. Krem jest bardzo prosty bo jest to zmiksowane masło orzechowe z mascarpone. Ciekawym dodatkiem są batoniki Lusette o smaku capuccino oraz o smaku czekoladowym, które użyłam zarówno do kremu
Mango Papajamarchewki 2 pietruszki kawałek korzenia selera 1 cebula 2 ząbki czosnku 3 łodygi selera naciowego 1 czerwona papryka kawałek kapusty włoskiej 2 łyżki oliwy sól świeżo mielony pieprz 1 listek laurowy kilkanaście ziarenek kolorowego pieprzu 1 łyżka przyprawy warzywnej 1,5-2 litry bulionu warzywnego lub wody Zetrzeć na tarce na grubych oczkach obraną marchewkę,pietruszkę
Kolorowa kuchnia Elkiprzypadła do smaku. Po raz pierwszy wypróbowałam brokuł z dressingiem na bazie majonezu. Polecam Wam jednak zrobić domowy majonez i przyprawić go gorczycą. Sądzę, że lekki posmak grubo mielonej gorczycy świetnie komponuje się ze świeżym brokułem. Brokułowy slaw Składniki: na 2-3 porcje 1 brokuł, ok 400 g 100 g orzechów pekan lub włoskich 50 g rodzynek 1 mała
codojedzeniagębie, idealna na śniadanie, a do tego chrupiące karmelizowane płatki kukurydziane. Z takim śniadaniem dzień z pewnością będzie udany. 2 szt tortilli 150 g białego sera mielonego (może być z wiaderka) 3-4 łyżki dżemu 100% Czarny bez Łowicz 1 jajko karmelizowane płatki: ½ szklanki płatków kukurydzianych rozkruszonych na drobno 1 łyżka masła 2 łyżki cukru
Jadło i czytadłoDesery przygotowałam na Walentynkowy wieczór, wyszły bardzo smaczne i wręcz się rozpływają w ustach. Składniki: 350 ml. śmietany 30% 300 gram twarogu mielonego 3 galaretki truskawkowe 2 opakowania herbatników 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego 4 szklanki Sposób przygotowania: Galaretki rozpuszczamy w litrze gorącej wody, jedną część przelewamy na płaski talerz a pozostałą część
Bajeczna KuchniaDzisiaj przepis na zdrowe i pyszne śniadanie. Jaglanka z uprażonymi na suchej patelni orzechami pekan i mielonym młodym jęczmieniem, zawierającym naturalne substancje przeciwutleniające, bogatym w witaminy i składniki mineralne, a przy okazji nadającym potrawie delikatnego odcienia zieleni Jaglankę podałam z niezwykle zdrowym dżemem z czarnego bzu, znanym z leczniczych właściwości, który wspomaga procesy obronne organizmu. Spróbujcie Składniki: 2 szklanki
Oryginalny smakstosunku 2:3, taki bardziej płynny niż zwykle) 225 g śruta żytnia (jak nie mamy można grubo zmielić w młynku/blenderze ziarno żyta lub użyć mąki żytniej grubo mielonej) 214 g woda 5 g sól W wodzie rozpuścić sól i zakwas, dodać śrutę, dobrze wymieszać. Zostawić przykryty na 9 godzin w temperaturze 30oC (w ciepłym miejscu, obok kaloryfera
Przepisy na domowy ser i chlebwyłącznie Wasza wyobraźnia i makro U mnie w domu hitem są uwielbiane przez wszystkich tarty na słodko: jabłkowa (szarlotka), czekoladowo-orzechowa i kokosowa a z wytrawnych: z mięsem mielonym, boczkiem i serem oraz szpinakowa Przepisy oczywiście pojawią się na blogu Smacznego! — BTW całości: 390g, 1601 kcal, B 47 g, W 56 g (w tym cukier
Ola la LCHFdekoracji garstka kaparów ze słoika do dekoracji garść płatków migdałów podsmażonych na patelni sos winegret z ukręcony z 5 łyżek oliwy, łyżki octu jabłkowego, łyżki miodu, ze szczypty świeżo mielonego pieprzu i szczypty czarnuszki Jak przygotować sałatkę z brukselki i sera? Z brukselki odcinamy końcówki tak, żeby uwolnić listki i oddzielamy je, żeby uzyskać pojedyncze listki brukselki. Mieszamy
Ugotowane pozamiataneowoce są wyjątkowo rześkie. Do tego chrupiąca sałata i nie trzeba nic więcej. Składniki: kwaśna śmietana lub jogurt grecki – pół szklanki sok z połowy cytryny 2 szczypty świeżo mielonego pieprzu ćwierć łyżeczki cukru szczypta soli morskiej umyta sałata – np. lodowa albo masłowa 2 pomarańcze z lodówki 4 mandarynki z lodówki Jak przygotować sałatę ze śmietaną, pomarańczami
Ugotowane pozamiatanestartego sera żółtego 1 łyżka przyprawy gyros 3 łyżki oleju rzepakowego Sos: 4 łyżki ketchupu 3 łyżki majonezu 100 ml słodkiej śmietany 18% 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki mielonej ostrej papryki Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Ryż gotujemy troszkę krócej niż w przepisie zawartym na opakowaniu. Odcedzamy i studzimy. Mięso kroimy w kostkę
R'n'G Kitchenmarynowania i specjalnych mikstur. 😋 Jeśli mamy grusze kawałki mięsa, w czasie smażenia drugiej strony, można przykryć pokrywką. I tak postępujemy z każdym kotletem, w panierce czy bez, rolowany czy mielony...nie molestujemy widelcem
Dieta moja pasjadietetyczne, ale przepyszne, raz na jakiś czas można sobie na nie pozwolić Ja dla dekoracji kroję sobie kilka pomidorków koktajlowych, żeby talerz ciekawiej wyglądał i posypuję wszystko odrobiną swiżo mielonego pieprzu. Smcznego! PS. Kieliszek Prosecco idealnie tutaj pasuje… The dish isn’t dietary, but it’s delicious, every once in a while you can have
Martyna Cookskolendry 1 garść listków mięty 7-8 ząbków czosnku 2 czubate łyżeczki suszonego oregano 2 łyżeczki kuminu, startego w moździerzu 1,5 łyżeczki soli 1 łyżeczka pieprzu, świeżo mielonego SKŁADNIKI DO SOSU MOJO 2 łyżki świeżego soku z limonek 2-3 łyżki soków spod mięsa 1/3 szklanki soku z pomarańczy ½ łyżeczki cukru sól pieprz Zapisz
Karo in the KitchenSKŁADNIKI: 500 g mięsa mielonego wołowego 1 por 1 łyżka świeżego drobno posiekanego rozmarynu 3 łyżki płatków owsianych błyskawicznych 2 jajka Sól i pieprz do smaku 1 łyżka czosnku granulowanego 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego 1 łyżeczka płatków papryki suszonej 1 łyżeczka chilli Dodatkowo 100 g kaszy manny 1 kulka mozzarelli PRZYGOTOWANIE: Składniki na kotlety dokładnie ze sobą wymieszać
Gotowanie Patki