400g schabu bez kości * łyżka tłuszczu do smażenia * łyżka mąki pszennej * cebula * 2 ząbki czosnku * czerwona papryka * kilka pieczarek * łyżka koncentratu pomidorowego * słodka mielona papryka, sól, pieprz * śmietana Przygotowanie : Mięso pokroić w długie paski, oprószyć mąką i obsmażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z obu stron. Dodać pokrojoną cebulę
Magiczne Życie Martytego wspaniale smakuje. Składniki: 150 g kalerosse TM 125 g mozzarelli (jedna kulka) 10 szt. pomidorków cherry 2 - 3 łyżki oliwy z oliwek świeżo mielony pieprz sól 1/2 łyżeczki cukru 8 szt. czarnych oliwek (opcjonalnie) Przygotowanie: Kalerosse TM umyć, przyciąć twarde końcówki i całe główki kapustek włożyć do wrzącej wody z dodatkiem cukru, gotować nie więcej niż
Kuchcik gotujelodówce 😊 Składniki: 3 duże papryki 1/2 selera naciowego 1 cebula 2 ząbki czosnku 3 pomidory 1/2 szklanki kaszy gryczanej nieprażonej 1/2 łyżeczki bazylii 1/2 łyżeczki oregano 1 łyżeczka mielonego kminku 1/2 łyżeczki chili 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki pieprzu naturalnego sól do smaku 270 g serka sałatkowego w kawałku (opakowanie) 3 - 4 łyżki oliwy do smażenia Przygotowanie: Pomidory
Kuchcik gotujeserowa: 500g twarogu 2 łyżki śmietanki kremówki 3 jajka 6 łyżek cukru 200ml mleka 2 łyżki mąki pszennej skórka otarta z 1/3 cytryny 1/4 otartej gałki muszkatołowej/ 1/5 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej Sos malinowy: 200g mrożonych lub świeżych malin sok z 1/2 pomarańczy 2 łyżki cukru pudru Sposób przyrządzenia: Spód: 1. Herbatniki umieść w malakserze i zmiel na proszek
Kuchnia w Słońcu Skąpanasera 30 g startego żółtego sera 180 g miękkiego masła 200 g mąki pszennej sól gruboziarnista kminek jajko do posmarowania ciasteczek Pasta łososiowa: 200 g wędzonego łososia 100 g mielonego serka z wiaderka 50 g serka śmietankowego 1,5 łyżki kaparów pieprz koperek Wykonanie: Biały ser rozgniatamy widelcem, dodajemy do niego miękkie masło pokrojone w kostkę, starty ser oraz
Kulinarne przygody Gatitywyjdzie zbyt gęsta na nasze upodobania, zawsze można dolać trochę więcej mleka). Na ciepłej owsiance poukładać obrane i pokrojone w plasterki owoce: mandarynkę, banana oraz kiwi. Wierzch delikatnie oprószyć mielonym cynamonem. Amatorzy słodkości mogą go jeszcze polać płynnym miodem
Simply Foodłyżka pestek dyni 1 łyżka ziaren słonecznika Sos 1 mały jogurt grecki 1 szalotka 2 łyżki startego żółtego sera odtłuszczonego 1 płaska łyżeczka ziół prowansalskich sól pieprz drobno mielony Do jogurtu greckiego dodajemy pokrojoną w drobną kostkę szalotkę i stary żółty ser. Doprawiamy ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszamy. Gotowy sos przykrywamy i wstawiamy do lodówki. Pestki
My Chcemy Jeśćsól pieprz czarny 3 plastry ananasa Marynata do mięsa 2 łyżeczki kurkumy 2 łyżeczki curry 2 łyżeczki pierzu ziołowego 2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej 1 łyżeczka gałki muszkatołowej 1 łyżeczka czosnku granulowanego 3 łyżki oleju Wykonanie Na wstępnie pierś z kurczaka kroję w kostkę i marynujemy nasze
Mój Smakfiletów z udźca indyka 2 łyżki oleju rzepakowego 1 cebula 500 ml bulionu drobiowego 150 g sera gorgonzola 1 pełna łyżka mąki ziemniaczanej natka pietruszki świeżo mielony czarny pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Ziemniaki obieramy i gotujemy do miękkości w osolonym wrzątku. Odcedzamy, studzimy. Przepuszczamy przez praskę. Następnie formujemy kulki (rozmiar dowolny
R'n'G Kitchenszklanki cukru trzcinowego 2 jajka 70 g posiekanych płatków migdałowych 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka sody oczyszczonej Masa serowa: 500 g mascarpone 500 g sera twarogowego, trzykrotnie mielonego 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1/3 szklanki cukru 5 jajek 1/4 szklanki śmietany 18% 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii Wierzch: 200 g śmietany 18% 2 łyżeczki cukru Dodatkowo: 1 puszka
Bulliosmaku (około 1 łyżki) Czekoladowy spód: 80 g gorzkiej czekolady 80 g masła 50 g cukru 1 jajko 40 g mąki Masa serowa: 500 g sera twarogowego trzykrotnie mielonego 500 g sera mascarpone 100 ml śmietany kremówki 36% 4 jajka 3 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru 2 łyżeczki esencji waniliowej Maliny (świeże lub mrożone) zblendować z cukrem
Bulliozimnego ciasta oderwać około 3/4, rozwałkować i rozłożyć równomiernie w blaszce. Piec około 15 minut. Masa serowa (wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej): 1 kg twarogu trzykrotnie mielonego lub gotowego sera do serników 8 jajek 100 g masła 250 g cukru pudru 3 łyżki cukru waniliowego 3 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki rodzynek 1/4 szklanki kandyzowanej skórki
Bulliobaby - 6-10 pomidorków koktajlowych - pęczek natki pietruszki - duża cebula - 4 ząbki czosnku - dwie łyżki masła - sok z połowy pomarańczy - łyżka soku z cytryny - sól morska - pieprz kolorowy świeżo mielony - ok 60 g parmezanu - 1/2 opakowania makaronu tagliatelle Dorsza kroimy w podłużne kawałki. W miseczce mieszamy składniki marynaty: sok wyciśnięty z pomarańczy i cytryny + sól morska i pieprz
Cook&Lovemarynata: 150 ml oleju rzepakowego 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki suszonego rozmarynu 1/4 łyżeczki ziaren kolendry świeżo mielony pieprz kolorowy sól Polędwicę umyć, osuszyć oczyścić. Naciąć mięso wzdłuż nie dokrawając do końca, tak żeby powstał szeroki płat mięsa. Do miseczki wlać olej,dodać rozgnieciony czosnek,rozmaryn,kolendrę,sól i pieprz. Wymieszać i marynatą polać mięso z jednej
Kolorowa kuchnia Elkifiletu z piersi kurczaka 150 g ryżu 1/2 czerwonej papryki 1/2 żółtej papryki 2 ogórki konserwowe 1 mała puszka groszku konserwowego 4 łyżki majonezu sól świeżo mielony pieprz Filet z kurczaka ugotować z dodatkiem warzyw jak na rosół,wystudzić i pokroić w niedużą kostkę. Ryż ugotować na sypko i pozostawić do wystygnięcia. Papryki oczyścić z nasion,pokroić w kosteczkę
Kolorowa kuchnia Elki