parmezanu), ale sprężyste portobello robi naprawdę dobrą robotę. Składniki: - 4 grzyby portobello - 100 g kaszy kuskus marynata: - łyżeczka sosu chilli - 2 łyżki sosu sojowego - 3 posiekane ząbki czosnku - grubo mielony pieprz - 2 łyżki oliwy z oliwek - szczypta soli morskiej pesto pietruszkowe: - pęczek natki pietruszki - garść pistacji - łyżka parmezanu - łyżeczka soku z cytryny - dwie łyżki oliwy z oliwek Grzyby myjemy
Cook&Loveświeży brokuł 2 cebule dymki ze szczypiorem 3-4 ząbki czosnku 150 g kanapkowego serka śmietankowego lub czosnkowego 2 łyżki słodkiej śmietanki 18% Sól morska do smaku Świeżo mielony pieprz do smaku Sposób przygotowania: Kaszę jaglaną opłukać zimną wodą-razem z woreczkiem. Gotować w osolonym wrzątku do miękkości, odcedzić, wsypać do miski. Brokuła podzielić na różyczki, również ugotować
Wanilia i Kardamonwypuszczamy powietrze i sprawdzamy czy mięso jest miękkie, jeżeli nie to dogotowujemy je jeszcze około 30 minut. Mięso ostrożnie wyjmujemy, dużą łopatką na talerz. Kapustę doprawiamy do smaku pieprzem, mielonym kminkiem i słodka papryka. Zagęszczamy 2 łyżkami mąki rozmieszanej z wodą lub zasmażką. Zagotowujemy ciągle mieszając. Bigosik wykładamy do miski, na talerz układamy porcje kapusty, gotowane ziemniaki, oraz porcje
Kulinarne Fantazje Mariolimąki orkiszowej pełnoziarnistej (lub pełnoziarnistej pszennej) 2 płaskie łyżeczki sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki cynamonu 2 łyżeczki świeżo startego imbiru (spokojnie można dodać łyżkę) 1 łyżeczka mielonego kardamonu 1/2 startej gałki muszkatołowej (dałam czubatą łyżeczkę) 1/2 łyżeczki soli Masło, cukier i melasę wkładamy do garnuszka. Gotujemy, aż wszystkie składniki rozpuszczą się i połączą w jednolitą masę
Dzieje kuchennej Wiewióryząbki czosnku 500 g mięsa wieprzowego (z szynki) 4 kulki ziela angielskiego 2 liście laurowe 1 łyżeczka kminku 2 łyżki suszonego majeranku 2 łyżki słodkiej papryki sól i świeżo mielony pieprz Fasolę przepłukać. Przełożyć do garnka i zalać wodą o temperaturze pokojowej, tak, aby ponad fasolą znajdowało się około 5 centymetrów płynu. Pozostawić na minimum 12 godzin
Czerwień i błękitszklanki kaszy jaglanej 1 szklanka wody do gotowania kaszy 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 papryka czerwona 2 łyżki kukurydzy konserwowej 1 mały brokuł natka pietruszki sól pieprz czarny mielony Kaszę jaglaną parę razy wypłukać w zimnej wodzie. Przełożyć na sitko i sparzyć wrzątkiem tuż przed gotowaniem. Osoloną wodę zagotować i wrzucić sparzoną kaszę jaglaną. Garnek przykryć pokrywką
https:KKuchniaMniamrozprowadza się na kanapce! SKŁADNIKI 1 dojrzałe awokado 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 mała szalotka 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sok z połowy cytryny sól świeżo mielony pieprz PRZYGOTOWANIE Tuńczyka odsączamy z zalewy, mieszamy z pokrojonym awokado, posiekaną cebulką i natką. Doprawiamy solą i pieprzem i miksujemy całość. Zajadamy - pasty wystarczy na 6 grubo posmarowanych
Moje Kuchenne Rewelacjeżurawiną Czas przygotowania: Proporcja na tortownicę o średnicy 20 cm Składniki Spód: 140 g ciastek zbożowych 50 g roztopionego masła 2 łyżka kakao Masa sernikowa: 600 g mielonego białego sera z wiaderka 300 g gęstej śmietany 18% 170 g drobnego cukru 4 duże jajka 1 łyżeczka domowej esencji waniliowej 3 łyżki mąki pszennej Masa żurawinowa: 300 g mrożonej
Kulinarne przygody Gatitymojej rozmówczyni i obiecałam coś zaradzić.... 4 niewielkie golonki kg kiszonej kapusty cebula 2 liście laurowe łyżka słodkiej papryki łyżka majeranku łyżeczka pieprzu ziołowego łyżeczka suszonego czosnku łyżeczka mielonego kminku sól i pieprz do smaku łyżka tłuszczu Kapustę odrobinę kroimy, gotujemy około 20 minut z solą i liściem laurowym, odcedzamy. Czyste golonki osuszamy papierowym ręcznikiem i obficie posypujemy
Dieta moja pasjawcześniej. Gorąco polecam! SKŁADNIKI : ( dla 4 osób ) : karkówka – 4 duże kawałki musztarda delikatesowa – 4 łyżki olej – 4 łyżki przyprawa do pieczeni – 4 łyżeczki czosnek granulowany – 2 łyżeczki świeżo mielony pieprz rosól – 2 szklanki – 400 ml mąka kukurydziana – 2 płaskie łyżki domowa maggi i szczypta soli PRZYGOTOWANIE : Mięso najlepiej zamarynować dzień wcześniej. Do miski włożyć kawałki mięsa. Dodać musztardę
kuchniabellissima.wordpress.comwęglowodanów, ale również mogą spożywać je osoby nieaktywne fizycznie w ramach słodkiego posiłku. W porównaniu do innych batonów, są one ogromne i spokojnie można się nimi najeść. Jeżeli będziecie mieli okazję ich spróbować, nie wahajcie się! Drugich takich na rynku nie znajdziecie! Ja jestem w nich zakochana, a ich nietypowe pakowanie dodaje im uroku. Legal Cakes to pierwsza w Polsce(...)5kcal, tłuszcz 18g, węglowodany 41g, białko 14,5g. Opinia: Baton z największą ilością składników, pełen orzechów i czekolady. Pyszny, lekko chrupiący, idealny na drugie śniadanie. Podsumowując, jeżeli kiedykolwiek będziecie mieli okazję spróbować produktów firmy Legal Cakes, wykorzystajcie ją! Te batony są tego warte! Producent dokłada wszelkich starań, by składniki były najwyższej jakości oraz by jego wyroby mogły być spożywane
Be Fit Be Strongsosu sojowego – 2 łyżki octu winnego – 3 ząbki czosnku – 3 liście laurowe – 5 ziaren ziela angielskiego – po 1/2 łyżeczki cynamonu i imbiru mielonego – sól, pieprz do smaku Wykonanie: – Karkówkę pokroić w plastry, posypać każdy plaster solą i pieprzem, po czym złożyć z powrotem plastry
To co kochamZapraszam! SKŁADNIKI: ( 20×20 ) SPÓD: * kruche, kakaowe herbatniki – 250 g * orzechy włoskie – 50 g * masło – 120 g * miód – 1 łyżka MASA SEROWA: * twaróg 3x mielony – 500 g * cukier drobny – 100 g * duże jajko – 1 szt * kakao – 40 g * wanilia – 11 laska * wafelki Lusette mleczne – 6 szt * rozbełtane jajko
Ostra na SłodkoSKŁADNIKI: 200 g makaronu rurki 500 g mięsa mielonego wołowego 3 marchewki 500 ml przecieru pomidorowego Sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego 1 łyżeczka papryki czerwonej ostrej 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżka przyprawy gyros 1 łyżeczka bazyli Olej do smażenia PRZYGOTOWANIE: Makaron gotuję w osolonej wodzie tak jak w instrukcji na opakowaniu. Na patelni
Gotowanie Patkisól do smaku, 1 ząbek czosnku, 1 łyżka posiekanego koperku, ponadto: 2 bataty, 2 puszki tuńczyka w oleju, masło do smarowania foli, 1 łyżka cukru brązowego, pieprz czarny świeżo mielony do smaku. Przygotowanie: Bataty (bez obierania) myjemy i suszymy. Folię do pieczenia smarujemy masłem, posypujemy cukrem, pieprzem i zawijamy w nią bataty (każdego ziemniaka oddzielnie). Pieczemy
Moniki Smakołyki