gęsiny z rosołu) 1 cebula 100g suszonych śliwek 2 wędzone śliwki 3 łyżki oleju ok pół szklanki bulionu 1 łyżeczka domowej mieszanki warzywnej typu vegeta szczypta majeranku świeżo mielony czarny pieprz sól 1 łyżka masła listki szałwii Mąkę przesiać z solą, zrobić wgłębienie, wlać wodę, zagnieść ciasto, pod koniec dodać olej. Ciasto przykryć ściereczką i zostawić by odpoczęło
Obiad gotowycebula 360 g pieczarek 450 g mrożonego zielonego groszku 80 g masła 200 g śmietany 30% 50 g żółtego sera 300 g makaronu gnocchi (można zastąpić muszelkami) sól, świeżo mielony pieprz WYKONANIE Groszek odmrozić. Cebulę obrać i pokroić w bardzo drobną kostkę lub piórka. Pieczarki umyć i pokroić w plasterki. Na głębokiej patelni rozpuścić masło, dodać cebulę i chwilę
Passions hobbies lifejajka 3 średnie pieczarki 1 łyżka posiekanego szczypiorku 1 łyżeczka oliwy z oliwek sól, świeżo mielony pieprz PRZYGOTOWANIE Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki. Podsmażamy na oliwie - przyprawiamy solą i pieprzem. Wbijamy jajka, jeszcze trochę doprawiamy i smażymy do uzyskania ulubionej konsystencji - pod koniec dorzucamy szczypiorek. Podajemy z pieczywem. Smacznego :) P.S. Pamiętajcie - jajka jedzone na śniadanie podkręcają metabolizm
Moje Kuchenne Rewelacjeszklanki mąki pszennej (ja dałam 2,5) - 2 płaskie łyżeczki sody oczyszczonej - 1 łyżka spirytusu lub octu - 16g cukru wanilinowego Dodatkowo: - cukier puder do oprószenia Przygotowanie: Ser mielimy w maszynce do mielenia. Pozostałe składniki mieszamy z serem, wyrabiamy ciasto. Ciasto będzie dość mocno klejące i takie właśnie ma być. Jeżeli po zmoczeniu palcy w zimnej wodzie nie będzie dało się
Kulinarne życieskładniki: - ok 10 makaronów cannelloni - ok 300 g łososia wędzonego (ja użyłam brzuszków) - 1 por - 1 serek topiony w bloczku - pieprz grubo mielony - łyżka masła sos: - 250 g mascarpone - 3 szalotki - 3 ząbki czosnku - 2-3 łyżeczki pieprzu cytrynowego - sól morska do smaku - łyżka masła - łyżka soku z cytryny parmezan i szczypiorek do posypania Makaron gotujemy (ta dosyć twarde
Cook&LoveInspiracja: " Pyszne Kaprysy ") 125 g margaryny (1/2 kostki) 3/4 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru 2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka mielonego cynamonu 1 łyżka kakao 1 duża łyżka dżemu (u mnie domowy truskawkowy) 1 jajko w rozm. "L" cukier puder do oprószenia gotowego ciasta Do garnuszka o grubym dnie
Simply Foodpieczenia : 60-65 minut Składniki: 600 g marchewki 7 jajek 75 g masła 4 łyżki ksylitolu + łyżka do piany cukier wanilinowy szczypta soli 6 łyżek soku cytrynowego 130 g mielonych migdałów 120 g zmielonych orzechów pekan 100 g wiórków kokosowych 1 łyżka cynamonu skórka starta z cytryny 125 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Polewa 1 łyżka oleju
Słodkości i nie tylkodowolnych) 500 ml białego półsłodkiego wina 50 g masła natka pietruszki 4 ząbki czosnku pół cytryny 4 łyżki oliwy woda łyżeczka papryki mielonej ostrej Sposób przyrządzenia: Krewetki odmrozić, sparzyć wrzątkiem. Odcedzić. Na patelni rozpuścić masło, dodać rozgniecione ząbki czosnku. Podsmażyć i zalać winem. Do całości dodać krewetki następnie oliwę
pieprzny smaczekgruszki • 150 g sera z niebieską pleśnią • 3 garści liści szpinaku • 350 g twarogu półtłustego (wiaderko) • 250 g sera mascarpone • 4 łyżki mąki ziemniaczanej • 4 jajka • sól himalajska • świeżo mielony pieprz • 4 łyżki płatków migdałowych Sposób przygotowania: 1. Krakersy wraz z masłem wrzucamy do malaksera i miksujemy do otrzymania masy o konsystencji mokrego piasku. Tortownicę o średnicy
W mojej kuchniwieprzowego (10 plastrów karkówki wieprzowej) 10 plastrów boczku wędzonego 5 ogórków kiszonych musztarda dobrej jakości (patrz na skład!) smalec do smażenia czosnek granulowany papryka w proszku sól himalajska pieprz mielony Karkówkę umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Mięso pokroić na plastry grubości ok 1,5 cm a następnie rozbić tłuczkiem na cienkie plastry uważając by ich nie rozerwać. Ogórki kiszone
Ola la LCHFdrobną kostkę 200 g żółtego sera, startego na tarce o grubych oczkach 8 wędzonych śliwek, pokrojonych garść orzechów włoskich, posiekanych 3 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę sól, pieprz mielony 2 łyżki posiekanej natki pietruszki według uznania mieszanka jogurtu naturalnego i majonezu (w oryginale sam majonez) Jogurt, majonez, czosnek, natkę pietruszki, sól i pieprz mieszamy. Wszystkie warzywa, owoce
Trzeci talerzmieszankę. Pałki pieczone Przygotuj łyżkę, woreczek do pieczenia z klipsem, miskę, naczynie żaroodporne, nóż i deskę do krojenia. Przygotuj składniki: 1 kg podudzi z kurczaka, suszone pomidory, sól, pieprz mielony, czerwoną paprykę, chili, czosnek suszony, cebulę suszoną, cukier trzcinowy, imbir, olej. Kurczaka oczyść, umyj i osusz. Suszone pomidory bardzo drobno posiekaj. W miseczce wymieszaj suszone pomidory, olej i wszystkie
blog.moje-pasje.infopłaska łyżeczka ciętej trawy cytrynowej, · 1 płaska łyżeczka grama sala, · mielony pieprz czarny do smaku, · sól do smaku, ponadto: · 200 g kaszy pęczak jęczmiennej Cenos, · 200 ml słodkiej śmietanki
Moniki Smakołykiwody . Po tym czasie, sos powinien ładnie zgęstnieć od mąki w której były obtoczone bitki , a mięso będzie kruche i smakowite . Po wyłączeniu gazu , potrawę doprawiamy pieprzem , najlepiej świeżo mielonym i zostawiamy pod przykryciem jeszcze na około 2 minut . Podajemy z ziemniaczkami lub kaszą i koniecznie z kiszonym ogórem Smacznego ! Post Bitki wołowe w sosie własnym pojawił się
Ogrodnik w podróżywłoszczyzna 1/2 pęczka/z rosołu, mrożona fasolka szparagowa 1 opakowanie, masło 1 łyżka, cebula 1 sztuka, pieprz ziołowy 1 łyżka, curry 1 łyżka, czosnek granulowany 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, przyprawa do zup i potraw w płynie - do smaku, rosół 1,25 litra dobry sposób na wykorzystanie niedzielnego rosołu = ugotowaną kurę rosołową obrać z kości, usunąć skórę
W Mojej Kuchni Lubię