cieście naleśnikowym. Smaczne i chrupiące, są doskonałym dodatkiem do obiadu lub samodzielną przekąską. Polecam :) Składniki - 4 duże pieczarki - 1/4 szklanki mleka - 3/4 szklanki mąki pszennej - 2 jajka - sól, czosnek mielony, pieprz, - olej Pieczarki oczyściłam, odcięłam nóżki i każdy kapelusz przekroiłam wzdłuż na dwa, trzy plastry. Jajka rozbełtałam z przyprawami, dodałam mąkę i mleko, wymieszałam aż powstało gęste ciasto naleśnikowe
Kuchnia z widokiem na ogródpieczarek 3 jajka 3 średnie cebule, w tym jedna czerwona 10 łyżek kaszki kukurydzianej 3 łyżki płatków owsianych sól, pieprz czarny i ziołowy majeranek gałka muszkatołowa papryka ostra mielona Przygotowanie : Pieczarki drobno pokroić, przesmażyć na łyżce masła klarowanego do momentu aż odparuje z nich sok Seler, cebule i marchew zetrzeć np. w mikserze i krótko gotować w garnku
Proste Potrawyśrednia cytryna 7-8 łyżek oliwy z oliwek 7 łyżek rozpuszczonego masła klarowanego 2 płaskie łyżeczki soli 2 pełne łyżeczki oregano 2 pełne łyżeczki tymianku 4 ząbki czosnku ½ łyżeczki mielonego czarnego pieprzu ½ łyżeczki ostrej papryki 200ml bulionu wołowego lub drobiowego 2 pełne łyżeczki drobnych kaparów z zalewy DO PODANIA: natka pietruszki, świeża mięta, listki bazylii, pokruszona feta
Karo in the Kitchenkawałki selera naciowego 2 marchewki 1 cukinia 1 litr sosu pomidorowego 0,5 litra wody 1 litr rosołu / wywaru warzywnego 70 dkg mięsa mielonego ( u mnie łopatka ) 2 łyżeczki suszonej bazylii 1 łyżeczka suszonego oregano 4 ząbki czosnku Wersja niedietetyczna : dodaj pod koniec mozarellę, żółty ser i pozwól żeby się zrobił lekko
Kuchnia na wzgórzutakie dobre ! Na słodką przekąskę idealne. Składniki: 3-4 sztuki twardych jabłek 3 żółtka 3 białka 1 łyżeczka soku z cytryny ½ szklanki tortowej mąki 100 ml mleka ½ łyżeczki mielonego cynamonu Cukier puder do posypania Olej do smażenia Sposób przygotowania: Jabłka obieramy ze skórki, po wydrążeniu kroimy w słupki jak na frytki, skrapiamy sokiem z cytryny
Wanilia i Kardamonczosnek 2 ząbki, papryka czerwona 1 szt, m ą ka pszenna 5 łyżek , majeranek 1 łyżeczka, liść laurowy 2 szt, ziele angielskie 4 ziarna, papryka słodka mielona 1 łyżeczka, papryka ostra do smaku, s ó l, pieprz do smaku, olej do smażenia, Sposób przygotowania: Mięso kroimy w kostkę i obtaczamy
kulinarne odsłony patiryż basmati 1 pierś z kurczaka 1 łyżka oleju kokosowego lub innego oleju roślinnego do smażenia 2 ząbki czosnku – drobno posiekane 1 szalotka – pokrojona w kostkę 1 płaska łyżeczka mielonego kuminu 2 czubate łyżeczki tajskiej zielonej pasty curry 1 puszka (400 ml) mleka kokosowego 1 łyżeczka cukru 4 – 6 liści tajskiej limonki kaffir (można zastąpić 1 łyżką posiekanej
Moja pasja smakufragmentach. Nie rozczarujecie się. Tort czarno-biały Składniki: (na tortownicę o średnicy 18cm) biszkopt: 3 jajka 120 g cukru 30 g mąki ziemniaczanej 30 g mąki pszennej 40 g mielonych orzechów laskowych mus jabłkowy: 450 g jabłek sok z 1/2 cytryny 65 g cukru 2 listki żelatyny 100 ml wody mus kajmakowy: 160 g masy kajmakowej 300 ml śmietany
Pożeraczka, czyli raz adobrzemigdałowy. Możemy go sobie zrobić przez cały rok. Oto przepis : Składniki : 1 jabłko 5 migdałów 1/2 dojrzałego banana 1/2 szklanki maślanki lub mleka 1/2 szklanki jogurtu naturalnego szczypta mielonego cynamonu 1 łyżeczka cukru lub miodu Sposób wykonania : M igdały namocz w wodzie, by zmiękły, a następnie sparz wrzątkiem i obierz ze skórki. Jabłko umyj, przekrój na pół
Przepisy i porady kulinarnepomidory, mleko kokosowe i gotujcie ok 15 minut. Dodajcie bulion, sos chilli oraz przyprawy. Pod sam koniec gotowania możecie zetrzeć odrobinę parmezanu. Całość zmiksujcie. Podajcie z posiekaną kolendrą, grubo mielonym pieprzem i ewentualnie parmezanem. Pycha
Szybko Tanio Smacznieciasto: 25 g świeżych drożdży 250 ml ciepłego mleka 80 g rozpuszczonego i lekko wystudzonego masła 40 g cukru 400 g mąki pszennej (typ 550) 2 łyżeczki mielonego kardamonu 1 łyżeczka soli 1 małe , lekko ubite jajko nadzienie: 50 g miękkiego masła 75 g cukru trzcinowego (demerara) 4 łyżki z czubkiem kremu czekoladowo orzechowego - typu Nutella 1 łyżka
Dzieje kuchennej Wiewióryfolię i odstawiam na 10 minut przed pokrojeniem. Schab pieczony z brukselką Składniki: 4-5 porcji 800 g schabu bez kości 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka czarnego pieprzu, grubo mielonego 1½ łyżeczki soli 2 łyżki masła 1 łyżka oleju Brukselka 500 g brukselki 4 łyżki suszonej żurawiny 1 łyżka masła 1 łyżka miodu lub klonowego syropu sól i pieprz
codojedzenianadejdzie ochota na pyszne, polskie jedzenie...wystarczy kilka chwil i gotowe Składniki 1 kg żeberek wieprzowych 1 kg ziemniaków 1 cebula 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka mielonej papryki słodkiej 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżeczka majeranku 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu 1 łyżeczka czosnku granulowanego 4 łyżki oleju Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4
R'n'G Kitchenokoło 5 minut, ciasto ma się jedynie lekko zarumienić. Jeśli na cieście robią się pęcherzyki powietrza należy je przekłuć wykałaczką i docisnąć grzbietem łyżki. Studzimy. MASA: 1 kg trzykrotnie mielonego twarogu (lub z dobrej jakości z wiaderka) 180 g masła 2 jajka 1 niepełna szklanka cukru 1 budyń waniliowy w proszku (duży, na 3/4 litra mleka) 220 ml mleka
Rozpustne gotowanieSkładniki na około 20 małych sztuk: 400 g mięsa mielonego wieprzowego 100 g kaszy gryczanej 1 duża cebula mała główka kapusty (ok. 1 kg) 500 ml przecieru pomidorowego 1 łyżka mąki 1,5 l wody 1 duża marchewka 1 mała pietruszka listek laurowy, ziele angielskie majeranek, bazylia, tymianek, słodka i ostra papryka sól, pieprz 1. Kaszę ugotowałam wg instrukcji
Vroblewska-fitlife