mielone - 47549 przepisów (strona:1666/3170)

Granola z dżemem z dzikiej róży 230

płatków jęczmiennych 100 g ziaren słonecznika 100 g sezamu 100 g suszonej żurawiny 100 g orzechów włoskich 100 g migdałów blanszowanych 100 g suszonych moreli 1 łyżka mielonego siemienia lnianego 2 łyżki oleju kokosowego 2 łyżki masła orzechowego 2 łyżki miodu prawdziwego 4 łyżki dżemu z dzikiej róży Łowicza Płatki owsiane i jęczmienne wymieszać z ziarnami słonecznika, sezamem, żurawiną

https:KKuchniaMniam
NAJPROSTSZY GULASZ Z KASZĄ GRYCZANĄ 298

jesteśmy zmęczeni, zabiegani. Jednak to, że przepis jest prosty nie zmienia faktu, że pyszny !  ~~SKŁADNIKI~~ (3 porcje) mięso wieprzowe np. szynka lub łopatka ok. 600 g. papryka słodka mielona 1 łyżka przyprawa do mięsa duszonego 1 łyżka sól 1 łyżeczka pieprz 1/4 łyżeczki czosnek granulowany 1/2 łyżeczki kasza gryczana 3 woreczki woda 1 szkl. ewentualnie przyprawa uniwersalna

Kuchnia Paulettes
PIECZONE ZŁOTE UDKA BEZ SKÓRY 362

kolor. ~~SKŁADNIKI~~ udka z kurczaka bez skóry 1 kg.  sól himalajska 3/4 łyżeczki przyprawa gyros 1 łyżka suszona natka pietruszki 1 łyżka  pieprz cytrynowy 1/2 łyżeczki  mielona ostra papryka 3/4 łyżeczki mąka kukurydziana 2 łyżki olej 3 łyżki masło 1 łyżka ~~METODA~~ Udka myjemy i osuszamy. Umieszczamy w woreczku. Posypujemy solą, przyprawą do gyrosa, suszoną natką

Kuchnia Paulettes
Sernik na zimno z czekoladą i wafelkami 665

Delikatna, niemal piankowa konsystencja sera, kryje w sobie czekoladowe niespodzianki. Wierzch zwieńczony polewą z gorzkiej czekolady. Do tego kubek kawy i można się zrelaksować <3 700 g dobrego mielonego twarogu na sernik galaretka pomarańczowa łyżeczka żelatyny 300 ml wody 200 g śmietanki 30% 3 wafelki Lusette (2 czekoladowe i 1 mleczny) polewa: 100 g gorzkiej czekolady (użyłam

Mienta blog
Udziec wołowy wolno pieczony w aromatycznych ziołach 227

Wasza ulubioną surówką, a na zimno świetnie nadaje się na kanapki. Składniki : 1 kg udźca wołowego 300 ml piwa jasnego typu Pils 2 łyżki miodu 2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki łyżeczka majeranku ½ łyżeczki czosnku granulowanego łyżeczka suszonego tymianku ½ łyżeczki rozmarynu ½ łyżeczki ostrej papryki ½ łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu 1/3 łyżeczki soli 4 łyżki oliwy z oliwek Przygotowanie : Wszystkie przyprawy

Niezły Młynek
Gołąbki na ostro z ryżem, kaszą i pieczarkami 221

kaszy gryczanej palonej, ok 1 kg świeżych pieczarek, 2-3 duże białe cebule, 3 kopiaste łyżki posiekanego koperku, masło klarowane do smażenia, sól do smaku, pieprz cayenne mielony do smaku, 1 szt. dużej włoskiej kapusty, 1 łyżeczka cukru. Przygotowanie: Ryż i kaszę gotujemy w osolonej wodzie i odcedzamy z wody (jeśli mamy w woreczkach).  Kaszę i ryż łączymy

Moniki Smakołyki
Dorsz w sosie chrzanowo - orzechowym 215

cebula pokrojona w piórka 2 ząbki czosnku pokrojone w plastry 250 ml gęstej kwaśnej śmietany 18% 2 łyżki chrzanu 100 g orzechów włoskich sparzonych i posiekanych sól biały mielony pieprz 1/2 łyżeczki miodu 1 łyżeczka suchego piernika (ja nie dałam) Na patelni, na której smażyliśmy halibuta, szklimy cebulę i czosnek. Dodajemy śmietanę, chrzan, orzechy i piernik. Doprawiamy solą, pieprzem

kruche babeczki
Sernik dyniowy i "Królowa" 228

chleb na drożdżach; ewentualnie masę na spód trochę posłodzić) 5 herbatników kakaowych 70 - 80 g masła 340 g upieczonej dyni (jedynie z małą ilością oleju, bez dodatków) 1 kg mielonego sera 250 g mascarpone skórka starta z cytryny 160 g cukru 10 g cukru waniliowego 2 łyżki mąki ziemniaczanej budyń waniliowy 3 jajka esencja cytrynowa Chleb drobno pokroić. Herbatniki

Weekendy w domu i ogrodzie
Chrupiący kurczak 189

Małgosia " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Majonez z parmezanem wymieszać dokładnie. Dodać trochę soli i świeżo mielonego pieprzu. Pałki kurze dzielimy na pół, zanurzyć dokładnie w majonezie. Zostawić tak na godzinę. Przygotowanie panierki – wszystkie składniki panierki dokładnie wymieszać. Kurczaka wyjąć z majonezu i dokładnie obtoczyć

Kuchnia Pokoleń
Szynka drobiowa ze szczypiorkiem – szynkowar 221

majonezem zdrowo i domowo …mniam Niewiele rzeczy , może z nią konkurować . Składniki : 1 kg piersi z kurczaka – filetów bez skóry pęczek świeżego , grubego szczypiorku 1/2 łyżeczki, mielonego , białego pieprzu 2 łyżki, żelatyny wieprzowej 1 czubata łyżeczka soli lub płaska jeśli lubicie mało słone produkty 1/2 łyżeczki cukru woreczek termiczny do szynkowaru szynkowar Mięso z piersi kurczaka lekko

Ogrodnik w podróży
Sałatka warstwowa z soczewicą i tuńczykiem 222

żeby pobawić się jedzeniem.   Składniki: szklanka zielonej, ugotowanej soczewicy sos winegret z ukręcony z 5 łyżek oliwy, łyżki octu jabłkowego, łyżki miodu i ze szczypty świeżo mielonego pieprzu puszka kukurydzy z puszki, odsączona puszka tuńczyka, odsączona pół małej czerwonej cebuli,drobno pokrojone pół czerwonej papryki, pokrojone na kawałki miękkie awokado, pokrojone na kawałki i skropione odrobną cytryny

Ugotowane pozamiatane
Sałatka warstwowa z ciecierzycą i tuńczykiem 213

Składniki: puszka tuńczyka – odsączona pół czerwonej cebuli pokrojonej w kosteczkę sos winegret z ukręcony z 5 łyżek oliwy, łyżki octu jabłkowego, łyżki miodu i ze szczypty świeżo mielonego pieprzu puszka ciecierzycy lub szklanka ugotowanej puszka kukurydzy – odsączona połówka czerwonej papryki pokrojona w kostkę pół ogórka szklarniowego, obranego i pokrojonego w kostkę 1 marchewka starta na tarce

Ugotowane pozamiatane
MIGDAŁOWE CIASTECZKA AMARETTINI 178

Składniki 200 g mielonych migdałów (mąki migdałowej) 200 g cukru pudru 2 białka 1 łyżka likieru amaretto 1 łyżka miodu cukier puder do obtoczenia Przygotowanie Migdały, cukier, białka, likier i miód wymieszajcie dokładnie. Utworzoną masę wstawcie do lodówki na pół godziny. Piekarnik nagrzejcie do 170 st. Z masy migdałowej formujcie kuleczki wielkości czereśni, każdą obtoczcie mocno w cukrze pudrze

OliveandThyme
SOS ŻURAWINOWY (z suszonej żurawiny) 190

mięs , kanapek, sałatek... Przygotowuje się go niejako "przy okazji", nie zabiera naszej uwagi, a efekt… Zadowala.  Bardzo ;) Składniki 100 g suszonej żurawiny 150 ml porto 1/2 łyżeczki mielonego imbiru 3-4 goździki opcjonalnie 1/2 łyżeczki miodu 1-2 łyżki wody Przygotowanie Żurawinę wsypcie do rondla i zalejcie porto, dodajcie imbir i goździki i wstawcie na palnik. Doprowadźcie

OliveandThyme
CIASTO DROŻDŻOWE Z TRUSKAWKAMI, SEREM I KRUSZONKĄ 174

szczypta soli masa twarogowa: 200 g twarogu 3 łyżki cukru 1 żółtko 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii kruszonka: 50 g masła 50 g cukru 50 g mąki 50 g mielonych migdałów truskawki Przygotowanie: Lekko podgrzejcie mleko, rozpuśćcie w nim pokruszone drożdże, dodajcie 1 łyżeczkę cukru i 1 łyżkę mąki, wymieszajcie, odstawcie na kilka minut. Mąkę przesiejcie, zmieszajcie z solą

OliveandThyme