tego wpisu czeka na Was konkurs:) Składniki (na 4 porcje): 8 średniej wielkości ziemniaków* 1 słoik śledzi SEKO Beczka śledzi z olejem wiejskim 1 czerwona cebula czarny pieprz świeżo mielony posiekany szczypiorek lub koperek twarożek: 200g półtłustego twarogu 100ml śmietany 12% sól pieprz 2-3 łyżki szczypiorku Ziemniaki dobrze wyszorować i ugotować z mundurkach. Twaróg, śmietanę, szczypiorek wymieszać, doprawić
Obiad gotowyrzepakowego Woj-len 3 łyżki łagodnego ajvaru (pasta warzywna papryka i bakłażan)* 3 czubate łyżki przecieru pomidorowego* 5 łyżek startego żółtego sera 2 szczypty suszonej bazylii sól i czarny mielony pieprz do smaku *użyłam takich produktów jak w przepisie na kurczaka w paprykowo-pomidorowym sosie Przygotowanie: Makaron spaghetti gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na patelni podsmażamy przez chwilę
Słodkie okruszkinutella" w wersji fit, której baza to dojrzałe awokado i banan. Wegańska, zdrowa i dietetyczna ;) Składniki: dojrzałe awokado duży banan łyżka miodu 2 łyżki kakao 2-3 łyżki drobno mielonych orzechów laskowych - opcjonalnie Awokado i banana pokroić na kawałki. Wrzucić do blendera, dodać miód i zmiksować. Dodać kakao i orzechy, ponownie zmiksować do uzyskania jednolitej konsystencji. Jeżeli krem jest
wyzwania kuchennemała cukinia 2 cebule dymki ze szczypiorem 1 opakowanie serka Apetina Pesto i Rukola 4 suszone pomidory w zalewie olejowej 2 łyżki oleju Sól morska do smaku Świeżo mielony pieprz do smaku Sposób przygotowania: Tortellini gotuję do miękkości wg przepisu na opakowaniu, odcedzam, przekładam do miski. Mięso z kurczaka myję kroję na małe kawałki, wrzucam na patelnię, podlewam
Wanilia i KardamonDojrzewające brzoskwinie Składniki : 4 duże dojrzałe brzoskwinie 1/2 szklanki świeżego mleka 1 szklanka wystudzonego naparu z czarnej herbaty 1/4 łyżeczki mielonego imbiru 5 kostek lodu Sposób wykonania : B rzoskwinie sparz wrzątkiem, obierz ze skórki, usuń pestki i pokrój na mniejsze kawałki. Owoce wrzuć do blendera, dodaj mleko, herbatę , imbir i kostki lodu. Miksuj całość do połączenia się składników
Przepisy i porady kulinarneSkładniki: 20 dag wędliny 1 biała cebula 3 ząbki czosnku 4 pomidory 1 czerwona papryka 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 6 jajek sól i pieprz do smaku papryka słodka mielona do smaku tłuszcz do smażenia Wykonanie: Wędlinę pokroić razem z cebulą i czosnkiem. Przysmażyć na tłuszczu, włożyć pokrojone pomidory i paprykę. Przyprawić do smaku i dusić na małym ogniu
Tradycyjna KuchniaSkładniki: 0,6 kg mięsa mielonego z indyka (może być inne mięso np. wieprzowe lub wieprzowo-wołowe) 1 mała cebula 2-3 jajka 2 marchewki sól i pieprz do smaku 0,5 łyżeczki ziół prowansalskich mąka sojowa lub ziarno sezamu do obtoczenia kotletów Przygotowanie: Cebulkę kroimy w drobną kostkę, marchewki ścieramy na tarce o drobnych oczkach, dodajemy mięso, jajka
Dieta Rozdzielna i ZdrowieSkładniki: 1,5kg łopatki wieprzowej 2 cebule 5 dużych pieczarek 0,5 łyżeczki papryki w proszku 1 łyżka majeranku 0,5 łyżeczki kminku mielonego 1 łyżeczkę rozmarynu 1 łyżkę czosnku granulowanego sól 6 łyżek oliwy lub oleju Przygotowanie: Cebulę kroimy w cienkie plastry, pieczarki obieramy i dzielimy na cztery części. Paprykę, majeranek, kminek, rozmaryn, czosnek, oliwę i sól (każdy
Dieta Rozdzielna i Zdrowietiaminy. Są one odpowiedzialne za: działanie przeciwdepresyjne, poprawę pamięci i zdolność logicznego myślenia Składniki: ok. 0,5 kg włoszczyzny świeżej lub mrożonej 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego 1 papryka 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 puszka fasoli czerwonej 1 puszka pomidorów krojonych 1 szkl. groszku zielonego mrożonego (może być z puszki konserwowy) 2 łyżki przecieru pomidorowego
Dieta Rozdzielna i Zdrowiemałe główki kapusty (ok. 2,5 kg) 1 pęczek koperku 2 cebule 4-5 łyżek masła 0,5 szkl. wody 4 ziarenka ziela angielskiego listek laurowy kminek mielony sól pieprz Przygotowanie: Kapustę szatkujemy i wkładamy do garnka, dokładamy listek laurowy, ziele angielskie, wlewamy wodę i stawiamy na ogień. Po zagotowaniu zmniejszamy ogień i na wolnym ogniu gotujemy. Cebulę
Dieta Rozdzielna i Zdrowiezdradzić jeden tajemny składnik, który Aga dodaje do każdej potrawy, który czyni wszystkie dania WSPANIAŁYMI, a o którym nigdy nie pisze!!! Ten składnik to SERCE💖!!! Składniki: 600 g mięsa mielonego z indyka (może być też wieprzowe) 1 cebula 1 jajko 4 łyżki mąki sojowej garść siemienia lnianego ok. 0,5 litra rosołu 200 g przecieru pomidorowego 2 liście
Dieta Rozdzielna i Zdrowieminut w temperaturze 180 stopni. Następnie zdjąć obciążenie i ponownie podpiec na lekko złoty kolor. Poukładać brokuła, obsypać bardzo drobno posiekanym czosnkiem , odrobinę grubo mielonego pieprzu i poukładać pokrojona w kostkę fetę. Jajka roztrzepać ze śmietaną dodać parmezan i wlać na brokuł. Piec w temperaturze
Piekarz-Kucharz-Garkotłukłyżeczka proszku do pieczenia otarta skórka z dwóch cytryn lub ulubiony aromat Formę (2,6 litra) wysmarować i wysypać bułką tartą (bezglutenowcy nap. mielonymi migdałami) Całe jajka dobrze ubić na puszysta masę- (należy się przyłożyć do ubijania bo od tego zależy czy będzie
Piekarz-Kucharz-Garkotłukkęs. Świetnie sprawdzają się na kinder bale czy domowe party. Krem jest bardzo stabilny i wdzięczny do dekoracji. Składniki na około 16 serniczków: 16 ciastek Oreo 300g twarogu mielonego tłustego lub półtłustego ( dałam quark- twaróg dostępny w praktycznie każdym markecie w uk) 1/2 szklanki kwaśnej śmietany 18% 250g mascarpone 1/2 szklanki drobnego cukru do wypieków 2 całe jajka
Piekarz-Kucharz-Garkotłuk