pietruszki 1 łyżka świeżego tymianku 1 łyżka masła 250 g pieczarek 125 ml marsala 200 ml mięsnego bulionu 100 ml śmietanki sól do smaku 1 łyżeczka czarnego pieprzu, grubo mielonego Mięso oczyść z błon i podziel na plastry o grubości 2 cm. Posyp pieprzem i zrumień na rozgrzanym maśle po obu stronach. Przełóż mięso do miseczki i przykryj folią
codojedzeniapowstrzymują wahania glukozy i pomagają w lepszym przyswajaniu węglowodanów złożonych oraz utrzymaniu stabilnego poziomu insuliny. SKŁADNIKI : 2 dojrzałe banany szklanka mleka kokosowego 1 łyżka nasion chia 1/2 łyżeczki mielonej wanilii burbon opcjonalnie cynamon/kakao do smaku PRZYGOTOWANIE : Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze i miksujemy , posypujemy kakao lub cynamonem
Marcepanowa kuchnialistki laurowe ok. 20 ziaren ziela angielskiego 1 l 500 ml gorącej wody ok. 1 łyżki soku z cytryny sól do smaku świeżo mielony pieprz czarny śmietana Crème fraîche - ilość wedle uznania 3 - 4 ząbki czosnku (opcjonalnie) suszony tymianek (opcjonalnie) Przygotowanie Wybór Ciœnienia Niskie Czas Gotowania 15 min Otwieranie Garnka Naturalne Jeœli powy¿sze wskazówki nic Ci nie mówi
Szybko SzybkowarJeden z naturalnie szybkich deserów. Pieczone jabłuszko. Z syropem z agawy i cynamonem. Nic prostszego. Czasami proste jest smaczne i zaskakujące. Składniki jabłka cejloński cynamon mielony meksykański syrop z agawy sok z cytryny Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni. Przygotowujemy formę do pieczenia z pokrywą. Jabłka myjemy. Nakłuwamy widelcem lub wykałaczką w kilku miejscach. Skrapiamy sokiem z cytryny. Pieczemy
Z Kuchni Do Kuchnibliny wykładać na papierowy ręcznik, by odsączyć nadmiar tłuszczu. W trakcie smażenia blinów przygotować sałatkę: tuńczyka odsączyć z zalewy, zetrzeć na tarce o dużych oczkach rzodkiew. Doprawić do smaku mielonym pieprzem. A tuż przed podaniem dodać porwane liście mięty. Bliny podawać z sałatką. Na książkę Grzegorza Kozery pt. "Berlin, późne lato" trafiłam zupełnie przypadkiem i muszę przyznać
Weekendy w domu i ogrodziepiersi kurczaka chili (Jamie użył bardzo ostrej odmiany Scotch Bonnet) 2 dymki pół łyżeczki suszonego tymianku (Jamie użył łodyżek świeżego) płaska łyżeczka ziela angielskiego (wzięłam 6 ziaren) płaska łyżeczka mielonych goździków (wzięłam 5 całych) płaska łyżeczka startej gałki muszkatołowej 2 liście laurowe (Jamie użył ok. 5 świeżych liści) łyżka octu jabłkowego pół szklanki rumu (wzięłam złocisty) łyżka płynnego miodu
Weekendy w domu i ogrodziegulasz robi się ekspresowo. Można go jeść ze świeżym pieczywem lub kaszą. SKŁADNIKI 500 g filetu z piersi z indyka 3 czerwone papryki 1 łyżka margaryny sól, świeżo mielony pieprz, słodka papryka, chilli 2 łyżki mąki pszennej typ 500 (np. Wrocławskiej) WYKONANIE Mięso umyć, pokroić w kostkę i przyprawić solą, pieprzem i papryką. W głębokiej patelni rozpuścić margarynę, dodać
Passions hobbies lifetylko od święta. Składniki na dietetyczny schab gotowany z żurawiną: kawałek schabu bez kości ok 1 kg 1 łyżka soli 1 płaska łyżeczka pieprzu ziarnistego 1 płaska łyżeczka pieprzu mielonego 1 łyżka domowej przyprawy (suszony czosnek z cebulą) 1 łyżka majeranku 3 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego 1 łyżka musztardy francuskiej (z całą gorczycą) Suszona żurawina Przygotowanie schabu
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięciasteczka! Kruche ciasteczka pełnoziarniste na Światowy Dzień Kota (bez cukru) 200 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 50 g masła 40 g oleju kokosowego 1 opakowanie budyniu śmietankowego 3 łyżki mielonych migdałów 1 łyżka domowego masła orzechowego 80 g ksylitolu 1/3 łyżeczki ekstraktu ze stewii w pudrze 3 łyżki mleka Do dekoracji: ekspandowana kasza jaglana, biała czekolada Masło
FitKotjeszcze nie raz! Wegetariańskie kotlety z grochu na ok 10 niewielkich kotlecików 150 g łuskanych ziaren grochu 1 cebulka dymka 1 ząbek czosnku sól, pieprz spora szczypta majeranku szczypta mielonej, wędzonej papryki 3 łyżki bułki tartej 1 jajko Groch płuczemy na sicie, wrzucamy do wrzątku i gotujemy do miękkości ze szczyptą soli (mi to zajęło ok 35 minut). Cebulkę
Dzieje kuchennej WiewióryPysznie się to wszystko skomponowało, dlatego gorąco zachęcam do wypróbowania :) filet z łososia (ok. 250-300 g) 0/5 łyżeczki kolendry w ziarnach 0/5 łyżeczki kminu rzymskiego 1/4 łyżeczki pikantnej mielonej papryki odrobina soku z cytryny 3 plasterki cytryny pół dojrzałego mango 120 ml soku tłoczonego 100% z jabłek z mango Hortex szklanka marchewki kostki Hortex łyżka masła
Mienta blogusmażone odłożyć na talerz na czystą patelnię wlać olej, rozgrzać, wsypać opakowanie warzyw na patelnię i z 12 minut minut podsmażać,do smaku dodac przyprawę w płynie i pieprz mielony,dolać wody i na średnim ogniu odparować wodę co jakiś czas mieszając mintaj z warzywami jest pysznym aromatycznym daniem na obiad lub na kolację.........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: 3 garście spaghetti z buraka od Fit&Easy 1/2 małej cebuli około 1 i 1/2 łyżeczki oleju kokosowego 2 łyżki pestek dyni sól himalajska do smaku świeżo mielony czarny pieprz do smaku Przygotowanie: Na patelni rozpuszczamy olej kokosowy, podsmażamy na nim pokrojoną cebulkę. Dodajemy 3 garście spaghetti z buraka, doprawiamy całość solą himalajską i pieprzem. Przykrywamy patelnię
Słodkie okruszkibanany 1 jajko 50 g rozpuszczonego masła 1,5 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka sody oczyszczonej 0,5 szklanki cukru 1 łyżeczka cynamonu 0,5 łyżeczki kardamonu porządna szczypta mielonych goździków 0,5 szklanki rodzynek 0,5 szklanki dowolnych orzechów cukier puder do posypania Wykonanie: W misce blendujemy banany, jajko, cukier i masło. Następnie dodajemy przesianą z sodą
Kulinarne przygody Gatity