Cześć Świąteczny obiad powinien być bardziej uroczystym posiłkiem niż niedzielny obiad. Warto więc przygotować bardziej pracochłonną i efektowną potrawę. Może to być na przykład pieczeń. Idealnym wręcz pomysłem na świąteczną pieczeń może być wołowina po burgundzku na czerwonym winie. Przepis na to danie znalazłam w wielkanocnym numerze TINA poleca Smacznego! na stronie 26. Wołowina po burgundzku na czerwonym winie Przygotuj miski, nóż i deskę do krojenia, wagę kuchenną, garnek lub brytfannę o grubym dn...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Jestem zwyczajną kobietką jakich wiele na polskich ulicach. Urodziłam się w 1984 r. i mieszkam w Bydgoszczy. Tak jak wiele Polek czytam, zajmuję się robótkami ręcznymi, gotuję. I można powiedzieć, że kolekcjonuję przepisy kulinarne. :) Receptury zbieram wśród znajomych, w sieci, w książkach i gazetach.
Do moich ulubionych autorów należą Magdalena Kozak, Marion Chesney jako M. C. Beaton, Dean Ray Koontz, Terry Pratchett i Andrzej Sapkowski.
W chwilach wolnych od kucharzenia i czytania lubię zająć "czymś pożytecznym" ręce. Najczęściej jest to haft krzyżykowy lub druty. Zawsze mnie jednak ciągnęło do innych rodzajów robótek ręcznych.