osób) - 1 kg ziemniaków - 3-4 ząbki czosnku - 3-4 łyżki oliwy - 1 garść cytrynowego tymianku - 1 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu - 1 łyżeczka soli (dodajemy przed lub po upieczeniu) S p o s ó b p r z y g o t o w a n i a: ziemniaki obieramy, kroimy na kawałki, mieszamy z oliwą
Gocha gotuje!osób) - 3 okrągłe cukinie - 0,5 szklanki kaszy kuskus - 10 kawałków suszonych pomidorów - 1 pęczek natki pietruszki - 1 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu - 0,5 łyżeczki soli - 2 łyżki oliwy z oliwek S p o s ó b p r z y g o t o w a n i a: cukinie myjemy, ścinamy "kapelusze", wydrążamy łyżeczką
Gocha gotuje!osób) - 3 garści rukoli - 4 małe gruszki - 150 g sera typu rokpol - 10 daktyli - 1 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu - winegret - 3 łyżki oliwy, - 1 łyżeczka musztardy, - sok z ćwiartki cytryny, - 1 łyżeczka płynnego miodu S p o s ó b p r z y g o t o w a n i a: rukolę wsypujemy do miski
Gocha gotuje!osób) - 6 średnich ziemniaków - 1,5 główki czosnku - 3 łyżki oliwy - 1 łyżeczka soli - 1 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu - 6 kromek ciabatty - 4 łyżki masła - 0,5 pęczka pietruszki S p o s ó b p r z y g o t o w a n i a: do garnka wlewamy oliwę, wrzucamy przekrojone na pół ząbki
Gocha gotuje!osób) - 4 gniazdka makaronu tagliatelle - 1 brokuł - 2 garści orzechów - 3 łyżki śmietany 18% - 1 łyżeczka soli - 1 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu S p o s ó b p r z y g o t o w a n i a: brokuła dzielimy na różyczki, gotujemy al dente w osolonym wrzątku, makaron również. brokuła podsmażamy, dodajemy śmietanę
Gocha gotuje!awokado - 2 pomidory - 1 czerwona cebula - 1 papryczka chili - 1-centymetrowy kawałek świeżego imbiru - 0,5 limonki - 0,5 pęczka kolendry - 0,5 łyżeczki soli - 0,5 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu S p o s ó b p r z y g o t o w a n i a: awokado, pomidora i cebulę kroimy w drobną
Gocha gotuje!ugotowanego bobu - 270 g sera feta - 3 łyżki oliwy - 1 ząbek czosnku - 1 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu - 1 gałązka koperku (opcjonalnie) S p o s ó b p r z y g o t o w a n i a: miksujemy wszystkie składniki na gładką masę, podajemy udekorowane oliwą i porwanym koperkiem (opcjonalnie
Gocha gotuje!ząbki czosnku - 3 grube kromki ciemnego czerstwego pieczywa - 5 łyżek oliwy z oliwek - 1 łyżka octu winnego - kilka gałązek bazylii - 0,5 łyżeczki soli - 0,5 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu S p o s ó b p r z y g o t o w a n i a: cukinię kroimy w dużą kostkę, dusimy na łyżce
Gocha gotuje!osób) - 8 małych ziemniaczków - 250 g białego sera (u mnie półtłusty) - 5-6 łyżek śmietany - 2 małe dymki - sól, świeżo mielony pieprz, ostra papryka - wg preferencji smakowych S p o s ó b p r z y g o t o w a n i a: ziemniaczki gotujemy w skórce, twaróg mieszamy ze śmietaną, posiekaną
Gocha gotuje!osób) - 250 g białego sera (u mnie półtłusty) - 3-4 łyżki śmietany 18% lub 12% lub jogurtu naturalnego - 0,5 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu - 0,5 łyżeczki soli - 1 czerwona papryczka chili - 1 garść natki pietruszki - 1 garść bazylii - 1 garść mięty
Gocha gotuje!osób) - 1 kg bobu - 0,5 pęczka natki pietruszki - 2 ząbki czosnku - 3-4 łyżki oliwy - sok z 0,5 cytryny - 1 łyżeczka soli - 1 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu S p o s ó b p r z y g o t o w a n i a: bób gotujemy, obieramy, miksujemy z pozostałymi składnikami. dekorujemy kilkoma
Gocha gotuje!osób) - 2 tuszki zimnicy (lub innej podobnej ryby) - skórka z 1 cytryny - 3 łyżki oliwy z oliwek - kilka gałązek natki pietruszki - 1 łyżeczka soli - 1 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu S p o s ó b p r z y g o t o w a n i a: rybę myjemy, nacieramy solą, odstawiamy na godzinkę. na skórze
Gocha gotuje!małych muffinek) - 100 g rukoli - 100 ml oleju od suszonych pomidorów - 200 ml maślanki - 1 jajko - 1 łyżeczka soli - 1 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu - 8 bardzo czubatych łyżek mąki pszennej - 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej - kilka pomidorków koktajlowych - kilka listków bazylii - olej do wysmarowania foremek (opcjonalnie
Gocha gotuje!zielonej soczewicy - 2 duże pomidory - 2 ząbki czosnku - 100 g zielonych oliwek - 2 łyżki oliwy z oliwek - 1 garść świeżej bazylii - 0,5 łyżeczki soli - 0,5 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu S p o s ó b p r z y g o t o w a n i a: kaszę jęczmienną i soczewicę gotujemy. pomidory kroimy
Gocha gotuje!puszka czerwonej fasoli - 1 duża garść endywii - 5 ogórków małosolnych - 0,5 pęczka koperku - 2 łyżki majonezu (lub jogurtu naturalnego) - 0,5 łyżeczki soli - 0,5 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu S p o s ó b p r z y g o t o w a n i a: fasolę płuczemy, wysypujemy do miski, dodajemy posiekany
Gocha gotuje!