
Wielkanoc kojarzy mi się z pisankami, lanym poniedziałkiem i babką piaskową. Nie wiem dlaczego umknął mi gdzieś żurek i chrzan. Babka piaskowa lekka, puszysta i z dnia na dzień bardziej krucha. Koniecznie posypana cukrem pudrem. Tak, ta babka jest idealna. Przepis jest genialny a do tego dla małych i dużych uczulonych na gluten. Przepis pochodzi z bloga Moje wypieki Przepis na babkę 5 jajek 1 szklanka drobnego cukru 1 i 3/4 mąki ziemniaczane... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...