mielone - 47549 przepisów (strona:1674/3170)

Kotlety mielone z dorsza. 222

dorsza -2 jajka -2 bułki -natka pietruszki -sól -pieprz -majeranek -1,5 łyżki mąki -3 łyżki bułki tartej -olej Sposób przygotowania: Rybę myjemy, kroimy na mniejsze kawałki i mielimy za pomocą maszynki do mielenia mięsa. Bułki namaczamy w wodzie. Do zmielonej ryby dodajemy namoczone i odsączone bułki, jajka, posiekaną natkę pietruszki i przyprawy. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Na talerzyku mieszamy

Magia jedzenia.
JAGLANKA Z IMBIREM I OWOCAMI 210

Składniki: 1/2 szklanki kaszy jaglanej 1 szklanka wody szczypta mielonego imbiru 1 łyżka miodu 2 szt. kiwi 1 gruszka garść orzechów włoskich Sposób przygotowania: Kaszę jaglaną przelać wrzątkiem, następnie zimną wodą i ponownie wrzątkiem. Wodę przelać do rondelka i wsypać kaszę. Gotować na małym ogniu przez ok. 10-15 minut. Pod koniec gotowania dodać imbir. Wymieszać i odstawić. Kiwi

Prosto i Smacznie z Anetą
Ryż z potrawką ostro - słodką z mięsem 213

niej przekonani koniecznie się na nią skuście, może akurat to połączenie przypadnie Wam do gustu :)  Ryż z potrawką ostro - słodką z mięsem Składniki : 400 g mięsa mielonego z łopatki 1 duża biała cebula 1 duża papryka 2-3 plastry ananasa z puszki 2 ząbki czosnku 350 ml passaty pomidorowej 75 ml soku z ananasa

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Zupa krem z kalafiora i sera żółtego 173

zimowe dni. Składniki 50 g masła 1 cebula 1 łyżka masła 750 g kalafiora 1,4 l bulionu drobiowego 150 g sera masdamer groszek ptysiowy natka pietruszki pieprz czarny mielony     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Posiekaną cebulę szklimy na maśle, dodajemy mąkę i smażymy jeszcze 1 min. Do cebuli wlewamy, powoli i cały

R'n'G Kitchen
Grillowane awokado z halloumi 206

halloumi 1 brokuł 100 g baby szpinaku 3 dymki garść kiełków Sos słodko kwaśny 2 łyżki musztardy gruboziarnistej ostrej 1 łyżeczka chili płatków szczypta czarnego pieprzu, grubo mielonego 2 łyżki świeżego tymianku 1 mała czerwona cebula 50 ml oliwy 2 łyżki soku z cytryny + otarta skórka z 1 cytryny 1 łyżka syropu klonowego Z podanych składników przygotuj sos. Pokrój

codojedzenia
Błyskawiczna sałatka z rukolą, awokado, pomidorkami koktajlowymi i czerwoną cebulą 186

suchej patelni. Wszystkie składniki wymieszać razem i polać sosem. sos: 4 łyżki oleju rzepakowego 1/4 łyżeczki soli 2 łyżki octu balsamicznego 1 łyżeczka płynnego miodu 1/4 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu Ocet balsamiczny wymieszać z miodem, solą i pieprzem. Dodać olej i połączyć do uzyskania jednolitego sosu. Sosu można przygotować większą ilość i przechowywać go w lodówce. Sałatkę najlepiej polewać

Codzienna kuchnia niecodzienna
Łosoś pieczony 272

dodatek do makaronu lub sushi . Składniki na 2 porcje: 300 g filetu z łososia  1 litr letniej wody 1 czubata łyżka soli 2 ząbki czosnku zioła prowansalskie świeżo mielony pieprz cytryna Do dużego naczynia wlewamy wodę, dodajemy sól i mieszamy, aby się rozpuściła. Następnie do roztworu wkładamy łososia (powinien być cały przykryty wodą) i tak zostawiamy

Zawsze głodna!
Zupa gulaszowa z wołowiną / Beef goulash soup 488

kostkę 1 ząbek czosnku, pokrojony w plasterki 1 pietruszka pokrojona w kostkę 1 marchewka pokrojona w kostkę 2 łyżki masła 300 g wołowiny, pokrojonej w grubą kostkę 1 łyżka mielonej słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki w proszku 1 łyżeczka suszonego tymianku 1/2 szklanki białego wina wytrawnego 4 szklanki bulionu drobiowego lub wołowego sól, pieprz i cukier do smaku

karmelowy
Szaszłyki z wołowiny 182

mięsa wołowego mielonego -duża cebula -jajko -sos sojowy ciemny -pieprz -sól -patyczki do szaszłyków Do mięsa wbijamy jajko, dodajemy drobno pokrojoną w kostkę cebulę, dodajemy dwie łyżki sosu sojowego, pieprz i odrobinę soli. Wyrabiamy mięso na gładką pulchną masę. Można dodać trochę zimnej przegotowanej wody w trakcie wyrabiania co da nam aksamitną konsystencje mięsa. Tak przygotowane mięso odstawiamy

Kulinarne przemyslenia
Spaghetti z łososiem i brokułem 221

pokroić w kostkę, zeszklić na masełku razem z czosnkiem. Dodać łososia pokrojonego w dużą kostkę i podgrzewać wszystko przez 5 minut. Dodać brokuł, podlać śmietaną, doprawić solą i świeżo mielonym pieprzem. Chwile razem dusimy. Na koniec do wszystkiego dodajemy makaron, mieszamy by wszystko razem się połączyło. Podajemy od razu. Smacznego

magiczna kuchnia Kasi
Carpaccio z kiszonych buraków 268

listek laurowy kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego łyżka soli na litr wody 3 ząbki czosnku   sos: po 2 łyżki oliwy po łyżce miodu i octu jabłkowego świeżo mielony pieprz garść rukoli do dekoracji   kilka orzechów włoskich, obranych i podprażonych na patelni   Jak przygotować carpaccio z kiszonych buraków?   Buraki kroimy w cienkie plasterki. W czystym

Ugotowane pozamiatane
Ciasto na niedzielę szybkie i łatwe #15 Wilgotne ciasto cytrynowo-migdałowe 375

miękkiego masła – 225 g drobnego cukru (dałam trochę mniej bo 225 to jednak strasznie słodko by było) – 4 jajka – 50 g mąki pszennej – 220 g mielonych migdałów – otarta skórka i sok z 2 cytryn Dzień wcześniej (albo na noc) wyciągamy masło z lodówki, żeby było dostatecznie miękkie. Foremkę wykładamy papierem do pieczenia. Piekarnik nastawiamy

Relaxtime
Tatar 222

Tatar, befsztyk tatarski to samodzielne danie serwowne najczęściej jako przystawka. Tatar przygotowuje się z mielonego lub siekanego mięsa wołowego, najwyższej jakości z dodatkiem żółtka, cebulki i oleju. Nieobowiązkowymi dodatkami, ale bardzo pożądnymi są: marynowane grzybki, ogórek konserwowy, a w niemieckim wydaniu sardele i kapary. Tatar spożywany jest na surowo, bez obróbki termicznej, zatem mięso i jaja powinny być pierwszej

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Quinoa z brukselką i boczkiem 168

wrzucamy na gorącą patelnię. Podsmażamy go na własnym tłuszczu z obu stron, na koniec dorzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek, mieszamy i wyłączamy. Dodajemy gorącą brukselkę, doprawiam tymiankiem, świeżo mielonym pieprzem i odrobiną soli i podajemy z gorącą quinoą. Prawda, że proste

Quinoa Raz!