mielone - 47549 przepisów (strona:1678/3170)

Uczta mola książkowego: Ciasto mleczne i "Kasacja" Remigiusza Mroza 182

Inspiracja: " Pyszne Kaprysy ") 125 g margaryny (1/2 kostki) 3/4 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru 2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka mielonego cynamonu 1 łyżka kakao 1 duża łyżka dżemu (u mnie domowy truskawkowy) 1 jajko w rozm. "L" cukier puder do oprószenia gotowego ciasta   Do garnuszka o grubym dnie

Simply Food
Marchewkowe romby bez cukru 286

pieczenia : 60-65 minut Składniki: 600 g marchewki 7 jajek 75 g masła 4 łyżki ksylitolu + łyżka do piany cukier wanilinowy szczypta soli 6 łyżek soku cytrynowego 130 g mielonych migdałów 120 g zmielonych orzechów pekan 100 g wiórków kokosowych 1 łyżka cynamonu skórka starta z cytryny 125 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Polewa 1 łyżka oleju

Słodkości i nie tylko
KREWETKI NA BIAŁYM WINIE Z CZOSNKIEM 201

dowolnych)  500 ml białego półsłodkiego wina  50 g masła  natka pietruszki  4 ząbki czosnku  pół cytryny  4 łyżki oliwy  woda łyżeczka papryki mielonej ostrej  Sposób przyrządzenia:   Krewetki odmrozić, sparzyć wrzątkiem. Odcedzić. Na patelni rozpuścić masło, dodać rozgniecione ząbki czosnku. Podsmażyć i zalać winem. Do całości dodać krewetki następnie oliwę

pieprzny smaczek
Wytrawny sernik z boczkiem u Aleex 203

gruszki • 150 g sera z niebieską pleśnią • 3 garści liści szpinaku • 350 g twarogu półtłustego (wiaderko) • 250 g sera mascarpone • 4 łyżki mąki ziemniaczanej • 4 jajka • sól himalajska • świeżo mielony pieprz • 4 łyżki płatków migdałowych Sposób przygotowania: 1. Krakersy wraz z masłem wrzucamy do malaksera i miksujemy do otrzymania masy o konsystencji mokrego piasku. Tortownicę o średnicy

W mojej kuchni
ZRAZY Z OGÓRKIEM I BOCZKIEM (keto, LCHF, optymalne, paleo) 311

wieprzowego (10 plastrów karkówki wieprzowej) 10 plastrów boczku wędzonego 5 ogórków kiszonych musztarda dobrej jakości (patrz na skład!) smalec do smażenia czosnek granulowany papryka w proszku sól himalajska pieprz mielony Karkówkę umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Mięso pokroić na plastry grubości ok 1,5 cm a następnie rozbić tłuczkiem na cienkie plastry uważając by ich nie rozerwać. Ogórki kiszone

Ola la LCHF
Magdalena – rosyjska sałatka z buraczkami i wędzonymi śliwkami 295

drobną kostkę 200 g żółtego sera, startego na tarce o grubych oczkach 8 wędzonych śliwek, pokrojonych garść orzechów włoskich, posiekanych 3 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę sól, pieprz mielony 2 łyżki posiekanej natki pietruszki według uznania mieszanka jogurtu naturalnego i majonezu (w oryginale sam majonez) Jogurt, majonez, czosnek, natkę pietruszki, sól i pieprz mieszamy. Wszystkie warzywa, owoce

Trzeci talerz
Pałki pieczone 169

mieszankę. Pałki pieczone Przygotuj łyżkę, woreczek do pieczenia z klipsem, miskę, naczynie żaroodporne, nóż i deskę do krojenia. Przygotuj składniki: 1 kg podudzi z kurczaka, suszone pomidory, sól, pieprz mielony, czerwoną paprykę, chili, czosnek suszony, cebulę suszoną, cukier trzcinowy, imbir, olej. Kurczaka oczyść, umyj i osusz. Suszone pomidory bardzo drobno posiekaj. W miseczce wymieszaj suszone pomidory, olej i wszystkie

blog.moje-pasje.info
Kasza pęczak z kremowymi porami i pieczarkami 171

płaska łyżeczka ciętej trawy cytrynowej, ·        1 płaska łyżeczka grama sala, ·        mielony pieprz czarny do smaku, ·        sól do smaku, ponadto: ·        200 g kaszy pęczak jęczmiennej Cenos, ·        200 ml słodkiej śmietanki

Moniki Smakołyki
Bitki wołowe w sosie własnym 1067

wody . Po tym czasie, sos powinien ładnie zgęstnieć od mąki w której były obtoczone bitki , a mięso będzie kruche i smakowite . Po wyłączeniu gazu , potrawę doprawiamy pieprzem , najlepiej świeżo mielonym i zostawiamy pod przykryciem jeszcze na około 2 minut . Podajemy z ziemniaczkami lub kaszą i koniecznie z kiszonym ogórem Smacznego !   Post Bitki wołowe w sosie własnym pojawił się

Ogrodnik w podróży
potrawka z kury rosołowej... 173

włoszczyzna 1/2 pęczka/z rosołu, mrożona fasolka szparagowa 1 opakowanie, masło 1 łyżka, cebula 1 sztuka, pieprz ziołowy 1 łyżka, curry 1 łyżka, czosnek granulowany 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, przyprawa do zup i potraw w płynie - do smaku, rosół 1,25 litra dobry sposób na wykorzystanie niedzielnego rosołu = ugotowaną kurę rosołową obrać z kości, usunąć skórę

W Mojej Kuchni Lubię
Jajeczna zapiekanka 292

mąką (1 łyżka), doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wylewamy do blaszki, układamy połówki pomidorków. Całość pieczemy ok. 20 min w temperaturze 180°C. Przed podaniem oprószamy świeżo mielonym czarnym pieprzem. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent

R'n'G Kitchen
Gołąbki z Kaszą Jaglaną bez Zawijania 242

kaszą jaglaną powinny każdemu smakować. Do przygotowania gołąbków z kaszą jaglaną będziemy potrzebować: Z podanych proporcji wyjdzie około 12 gołąbków 200 g kaszy jaglanej (przed gotowaniem) 500 g mięsa mielonego z indyka 500 g kapusty włoskiej 200 g cebuli do smaku: sól, pieprz olej do smażenia na sos: 500 g przecieru pomidorowego (passata pomidorowa) 1 szklanka wody

Uwaga Babcia Gotuje
Meksykańska pikantna potrawka z kurczakiem i fasolą 226

porcje: 400 g mięsa z piersi kurczaka 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 1 łyżka oleju 1 łyżeczka ostrej papryki wędzonej 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki 1 łyżeczka kuminu 1/2 łyżeczki oregano 400 g (1 puszka) krojonych pomidorów 1/2 szklanki przecieru pomidorowego 400 g (1 puszka) czerwonej fasoli , może też być czarna, pinto

Pełny talerz
PIECZONE ROLADKI Z POMIDORKAMI W CEBULI 869

plastrów  pomidorki suszone z zalewy ok. 12 szt.  ser mozzarella w kulce 1 szt.  bazylia suszona do oprószenia  sól i pieprz do oprószenia papryka słodka mielona do oprószenia ok. 1 łyżeczki  boczek wędzony parzony w plastrach 6 szt. olej rzepakowy 5 łyżek cebula 2-3 szt.  ~~METODA~~ Schab rozbijamy jak na kotlety schabowe

Kuchnia Paulettes
Tort czekoladowo dyniowy 247

dyni pieczemy pieczemy 180 C około 40 minut następnie miąższ blendujemy) 3 łyżki żelatyny 1/4 szklanki wody 5 łyżek cukru 0,5 łyżeczki cynamonu 0,5 łyżeczki mielonego imbiru 0,5 szklanki śmietany 30% ganasz czekoladowy: 50 g czekolady mlecznej 50 g czekolady deserowej 2 łyżki śmietany 30% do dekoracji: orzechy włoskie lub pekan Przygotowanie: biszkopt czekoladowy ubij białka

Niezły Młynek