mielone - 47549 przepisów (strona:1695/3170)

Sernik z ciasteczkami oreo 187

Górę udekorowałam masą z bitej śmietany i maskarpone. Goście i domownicy byli zachwyceni.   spód sernika: 150 g ciasteczek oreo 30 g masła masa twarogowa: 1 kg twarogu trzykrotnie mielonego 4 jajka 300 g cukru pudru 200 ml śmietanki 30% 1 budyń śmietankowy na 3/4 l aromat pomarańczowy 8 szt grubo pokrojonych ciasteczek oreo masa śmietanowa: 250 ml śmietanki

Kolorowa kuchnia Elki
Mini roladki z polędwiczki 351

zastępując tradycyjnego schabowego :P 💪 Składniki: 1 polędwiczka wieprzowa, ok. 120 g sera camembert np. z papryką, kilka zielonych całych oliwek, kilka ziaren kapary, sól do smaku, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, 1 jajko, bułka tarta, olej rzepakowy do smażenia. Przygotowanie: Polędwiczkę myjemy, suszymy, czyścimy z błon i kroimy po skosie na plastry.  Mięso układamy w odstępach

Moniki Smakołyki
Podsumowanie roku 2016 - Najczęściej czytane posty 202

gości na naszym stole nie rzadziej niż raz w tygodniu. Ponadto przepis ten ukazał się w listopadowym numerze dwumiesięcznika Harmonia. Polecamy! Przepis jest tutaj. Siódme miejsce należy do kotlecików mielonych przygotowywanych na parze z dodatkiem sosu pomidorowego. Dietetyczne, zdrowe i pyszne danie, idealne dla małych smakoszy. Przepis znajdziecie tutaj. Na szóstym miejscu wylądował generał kurczak. Fajny przepis na pieczonego

Kolizje Smaków
Łosoś w galarecie 278

naszym świątecznym stole w tym roku gościł łosoś w galarecie.  ok. 350-400g filetu z łososia  1 łyżeczka soku z cytryny mielony pieprz cytrynowy 2 ugotowane jajka 2-3 łyżki groszku konserwowego 1 ugotowana marchewka plasterki cytryny 500 ml bulionu warzywnego 3 łyżeczki żelatyny 1 łyżka octu jabłkowego Z włoszczyzny ugotować bulion,warzywa usunąć,w bulionie

Kolorowa kuchnia Elki
Burgery gryczane 193

zwykle :) Składniki: 200 gramów kaszy gryczanej (2 woreczki) 1 czerwona cebula 5 pieczarek 1 łyżka nasion chia 4 łyżki wrzątku 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1/3 łyżeczki soli himalajskiej świeżo mielonej 1/3 łyżeczki pieprzu ziołowego 1/3 łyżeczki kurkumy 2 łyżki oleju kokosowego 1/2 pęczka koperku drobno posiekanego Nasiona chia zalałam 4 łyżkami wrzątku i odstawiłam na bok Ugotowałam kaszę gryczaną

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Boczniaki grillowanie 134

false false false MicrosoftInternetExplorer4 Boczniaki oczyszczamy, mieszamy z sosem BBQ i olejem. Zostawiamy na noc. Następnie, wyjmujemy z marynaty, grillujemy kilka minut z każdej strony. Przed podaniem oprószamy świeżo mielonym czarnym pieprzem. Podajemy z ulubionym pieczywem. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style

R'n'G Kitchen
Wegańskie buregery / Vegan Burgers 163

łyżki Cebulę należy drobno pokroić i zeszklić na patelni razem z wyciśniętymi ząbkami czosnku. Dodać drobno startą na tarce marchewkę (bardzo drobno, łatwiej będzie to wszystko połączyć). Przyprawić pieprzem, mieloną kolendrą i kminkiem. Wszystko razem smażyć, aż marchewka będzie miękka, około 10 minut, uważać, żeby nie przypalić marchewki! Fasolę odsączyć z zalewy, wypłukać i rozdrobnić widelcem. Do tak przygotowanej

Delusional Trine
Paszteciki z miesa ze szpinakiem 360

Czosnek i papryczkę posiekać. Na tłuszczu zeszklić cebulę z dodatkiem szczypty cukru i soli. Następnie dodać czosnek i papryczkę, chwilę razem dusić, wlać bulion i zagotować. Wymieszać z mięsem mielonym. Szpinak lekko odcisnąć, tak aby pozbyć się jak największej ilości wody. Ciasto francuskie lekko rozwałkować. Na nim rozłożyć 1/2 szpinaku, wzdłuż dłuższego boku, zostawiając (wzdłuż drugiego dłuższego boku) wolny

królestwo garów
15 sałatek na Sylwestra 221

każdy coś wybierze.  Znajdziecie tu tradycyjne sałatki z majonezem, ze śledziem, paluszkami krabowymi oraz z kaszą. Inne pomysły na potrawy sylwetrowe i karnawałowe znajdziecie TUTAJ . Larb. Sałatka z mieloną wieprzowiną                                                     Sałatka

Codziennik Kuchenny
Makowa panienka 235

cytrynowa masa. Do tego ciasto jest bardzo szybkie w wykonaniu, co niejednokrotnie ma przecież ogromne zaneczenie. Polecam:) Biszkopt makowo-kokosowy: 150 g maku 100 g wiórków kokosowych 100 g mielonych migdałów 100 g cukru 8 białek 4 żółtka Krem: 2 budynie śmietankowe 350 ml mleka UHT 180-200 ml soku cytrynowego 4 żółtka 200 g cukru 200 g miękkiego

Smaki Na Talerzu
TORT MAKOWY Z CYNAMONEM I ORZECHAMI 188

tortownicy o śr.25cm. Składniki na biszkopt: - 10 jajek "L" (osobno białka i żółtka) - 300g mąki orkiszowej typ750  (pszennej dałabym ok.270g) - 200g ksylitolu lub cukru - 3 łyżki suchego, niemielonego maku W misie miksera umieścić dokładnie oddzielone białka i ubić na półsztywno. Następnie łyżkami dodajemy ksylitol (lub cukier) i cały czas ubijamy. Do sztywnej masy białkowej dodajemy po jednym

Smaczne Zdrowe
Gofry z płynną czekoladą 252

syropem klonowym i dosmażamy ponownie z każdej stronie po jednej minutce lub dwóch. A co z sosem czekoladowym? Cóż, to po prostu rozpuszczona w śmietance tabliczka czekolady z odrobiną mielonego cynamonu. Coś na wzór hiszpańskich churros maczanych w czekoladzie. Tak mi się zatęskniło za nimi

Karczma Honorietty
Panpepato. 209

orzechów piniowych 60 g owoców kandyzowanych (lub suszonych moreli, żurawin) 30 g rodzynek (sparzonych i odsączonych) 40 g gorzkiego kakao 1 łyżeczka cynamonu 2 szczypty gałki muszkatołowej 1 szczypta mielonego, białego pieprzu 40 g mąki pszennej 160 ml płynnego miodu 2 łyżki śmietanki 30%      Bakalie mieszamy z suchymi składnikami, dodajemy miód, śmietankę i mieszamy do połączenia

Rozpustne gotowanie
Kalerosse z mozzarellą 194

tego wspaniale smakuje. Składniki: 150 g kalerosse TM 125 g mozzarelli (jedna kulka) 10 szt. pomidorków cherry 2 - 3 łyżki oliwy z oliwek świeżo mielony pieprz sól 1/2 łyżeczki cukru 8 szt. czarnych oliwek (opcjonalnie) Przygotowanie: Kalerosse TM   umyć, przyciąć twarde końcówki i całe główki kapustek włożyć do wrzącej wody z dodatkiem cukru, gotować nie więcej niż

Kuchcik gotuje
BIGOS 186

białej 40 dkg wieprzowiny bez kości (okrawków lub łopatki) 20 dkg boczku wędzonego 30 dkg kiełbasy 15 dkg tłuszczu 1 dużą cebulę 2 ząbki czosnku 5 płaskich łyżeczek papryki mielonej 1 łyżkę czubatą majeranku 3 łyżeczki płaskie soli pieprz do smaku 2 łyżki czubate mąki Sposób przygotowania: Kapustę kwaszoną zalać niedużą ilością wody, dodać tłuszcz, ugotować. Osobno ugotować kapustę

Przepisy kulinarne babci Antoniny