mielone - 47549 przepisów (strona:1701/3170)

Zapiekanka z dyni 161

wszystkim smaczne. Składniki na zapiekankę z dyni (4 - 5 porcji): dynia 1,6 kg 2 puszki pomidorów krojonych 2 duże cebule 2 łyżki masła szklanka śmietany 18% 500 g mielonego mięsa wieprzowego 300 g sera żółtego sól pieprz Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na maśle. Dodać pomidory i dusić dopóki nadmiar wody

Karola gotuje
ZUPA KREM Z DYNI (keto, paleo, LCHF, optymalny) 232

duża cebula 3 ząbki czosnku 15 g tłuszczu (olej kokosowy – keto, LCHF, paleo, masło klarowane – keto, optymalna, LCHF) 1 łyżeczka curry 1/2 łyżeczki kurkumy 1/3 łyżeczki imbiru mielonego szczypta chilli do smaku sól do smaku natka pietruszki pestki dyni chipsy z boczku mięso z rosołu Zupa jest przygotowywana na bazie rosołu więc albo gotujemy rosół wg przepisu

Ola la LCHF
KORZENNE CIASTECZKA GWIAZDKI 202

ciasteczka cynamonowe.  Składniki: 70 g cukru pudru  160 g masła 160 g mąki pszennej  1 jajko 2 łyżeczki cynamonu pół łyżeczki czarnego pieprzu pół łyżeczki mielonego imbiru  pół łyżeczki gałki muszkatołowej Przygotowanie: 1. Miękkie masło ucieram z cukrem pudrem, do momentu aż powstanie puszysta masa. 2. Dodaje jajko, cynamon, pieprz, imbir, gałkę muszkatołową. 3. Ciasto

Kukuleczki
Paszteciki z kapustą, pieczarkami i soczewicą 242

szklanki oleju rzepakowego 1 jajko Farsz: 1 szklanka kapusty kiszonej 250 gram pieczarek 1/4 szklanki soczewicy czerwonej 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżki oleju rzepakowego sól, pieprz, kumin, mielona kolendra, majeranek 1 łyżka cukru Dodatkowo: 1 jajko kminek Najlepsze ciasto drożdżowe W szklanym naczyniu wymieszać drożdże z cukrem i łyżką ciepłego mleka. Odstawić na 15-20 minut

Mango Papaja
Wątróbka drobiowa z jabłkiem 242

wrzucam liść laurowy, przykrywam pokrywką i smażę do lekkiej miękkości cebuli  Na drugiej patelni smażę krótko jabłko pokrojone w cienkie plastry, aż lekko skruszeje Usmażoną wątróbkę posypuję pieprzem mielonym, solą i majerankiem, mieszam Na talerz wykładam wątróbkę i jabłko

Proste Potrawy
PŁONĄCY TORT MAKOWY Z KREMEM, PRAŻYNKAMI I PALONĄ BEZĄ WŁOSKĄ + KONKURS!!! 2573

zalogować i KLIK! Nic więcej! A ja spośród głosujących wylosuję 1 osobę, która otrzyma ode mnie fajny sprzęt do kuchni!!! Spróbujcie! SKŁADNIKI: ( tortownica 24 cm ) CIASTO MAKOWE / BLATY: * mak mielony – 300 g * cukier drobny – 270 g * jajko – 7 szt * kasza manna – 3 łyżki * bułka tarta – 2 łyżki * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka * ekstrakt

Ostra na Słodko
Filet z indyka w delikatnym śmietanowym sosie z marchewką i groszkiem 296

macie na dzisiaj pomysłu na obiad lub nie posiadacie zbyt wiele czasu to ten przepis jest specjalnie dla Was. Polecam. Składniki: Filet z indyka około 600 gram Sól Pieprz Mielona słodka papryka Kurkuma ½ opakowania mrożonej marchewki z groszkiem 3 łyżki gęstej śmietany Opcjonalnie mąka do zagęszczenia sosu Bulion około 400 ml Masło klarowane Olej Wykonanie: Mięso indyka kroimy

Smaki Ewy
Pomidorowy makaron z mięsem mielonym i pieczarkami 145

Kolejny, prosty przepis na szybkie danie makaronowe. Składniki 300 g makaronu penne 250 g mięsa mielonego (z łopatki wieprzowej) 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżki oliwy 150 g pieczarek 300 ml passaty pomidorowej 1/2 łyżeczki suszonego oregano 1/2 łyżeczki suszonej bazylii tarta mozzarella natka pietruszki sól, pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

R'n'G Kitchen
Kapusta zasmażana – nie tylko młoda 196

starsza też jest smaczna. Do czego podać? Do wszystkiego! Można na ciepło z kromką chleba wysmarowanego masłem, albo też jako dodatek do obiadu z tradycyjnym schabowym czy też kotletem mielonym! Składniki na: Kapusta zasmażana jedna średniej... Read More The post Kapusta zasmażana – nie tylko młoda appeared first on Magiczny Garnek

Magiczny Garnek
KASZA GRYCZANA SMAŻONA DYNIĄ I KARMELIZOWANYMI BURACZKAMI 245

dużą ilością kolorowych warzyw, karmelizowanymi buraczkami i kozim twarożkiem. Zdrowe, lekkie i pyszne.  Będzie bardziej sycące jeśli składniki połączymy z drobno pokrojoną i podsmażoną piersią kurczaka lub mielonym mięsem z indyka.  Aby zaoszczędzić trochę czasu polecam ugotować kaszę i upiec buraka dzień wcześniej i do czasu użycia przechowywać w lodówce. SKŁADNIKI / 2 porcje 1 łyżka masła

cool and minty
Wigilijna kasza jaglana z suszonymi śliwkami i miodowo-korzennym aromatem 275

jaglanej 100 g suszonych śliwek 1 łyżka miodu 1 czubata łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka kardamonu 1 łyżeczka cukru z wanilią 1/2 łyżeczki imbiru kilka szczypt gałki muszkatołowej kilka szczypt mielonego pieprzu kilka szczypt anyżu kilka szczypt zmielonych goździków 1 gwiazdka anyżu (opcjonalnie) Kaszę gotujemy według instrukcji na opakowaniu lub własnego uznania. Odstawiamy do ostygnięcia. Śliwki kroimy na mniejsze kawałki

My Chcemy Jeść
Pierogi z kapustą i grzybami 1170

suszonych grzybów np. prawdziwków 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka majeranku 1 łyżeczka tymianku 3 ziarna ziela angielskiego 2 ziarna jałowca 2 listki laurowy 1 łyżeczka mielonego kminku 1 łyżka pieprzu ziołowego 1 łyżeczka pieprzu naturalnego 5 łyżek oleju rzepakowego sól do smaku Farsz do pierogów Przygotowanie: Farsz: Grzyby zalać zimną wodą i odstawić na około godzinę

Kuchcik gotuje
Marchewkowe racuchy 222

łyżki oleju roślinnego (użyłam z orzechów włoskich ale może być każdy inny byle nie zbyt intensywny w smaku) łyżeczka cynamonu pół łyżeczki imbiru pół łyżeczki gałki muszkatołowej łyżeczka mielonego kardamonu (lub świeżo utłuczonego w moździerzu) szczypta soli 30 g orzechów (u mnie laskowe, sprawdzą się włoskie, pekany a nawet ziemne) Przygotowanie: Zacznij od przygotowania mleka, tj. dodaj do niego

greenscarf
Muffinki żurawinowo-pomarańczowe. 212

mnie je znajdą :) Składniki: 2 szklanki mąki 1/2 łyżeczki sody  1 i 1/2 (lub 2) łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli 1/2 szklanki cukru 1/2 łyżeczki mielonego imbiru 1 szklanka suszonych żurawin sok i skórka otarta z 1 pomarańczy 1 jajko 4 łyżki oleju 1/2 szklanki mleka brązowy cukier Wykonanie: Żurawinę zalać wrzątkiem i odstawić

zadanie-gotowanie
Święteczny pasztet orzechowy z fasoli i ciecierzycy 177

łyżki masła orzechowego 1 łyżka pasty tahini 1 jabłko 1 cebula 1 gałązka świeżego rozmarynu 1 łyżka oleju rzepakowego 1 łyżeczka soli solidna szczypta pieprzu szczypta kuminu i mielonej kolendry 2 jajka 1 łyżka mąki pszennej garść orzechów włoskich Na patelni smażę cebulę oraz jabłko z gałązką rozmarynu do momentu aż składniki zmiękną a rozmaryn odda cały swój aromat

Mango Papaja