porcji: 500 g makaronu rurki 500 g ryby (tutaj pstrąg) 230 g tartego sera – miks parmezanu, mozzarelli twardej i miękkiej 700 g passaty przyprawy do smaku: sól, kolendra mielona, gałka muszkatołowa Makaron gotujemy al’dente. Do ugotowanego i odcedzonego dodajemy pokrojoną w kostkę rybę, passatę i przyprawy. Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem, wykładamy połowę makaronu, posypujemy połową sera
Kucharzycataką wersję pokusiła się kiedyś Mama, a ja z pewnością kiedyś powtórzę jak tylko będzie okazja ;) Składniki na blaszkę 24x36cm: 1 duże opakowanie herbatników maślanych 1,75 kg sera niemielonego 8 jajek 3 łyżki cukru z prawdziwą wanilią 2 budynie śmietankowe małe 200g masła 2 szklanki cukru pudru 1½ szklanki mleka 150g rodzynek np. sułtańskich Sposób przygotowania: Blaszkę
Kuchnia w czekoladziemasła 125 g cukru 1 czubata łyżka migdałowego masła 180 g migdałów 1 łyżeczka waniliowego ekstraktu Do obtoczenia 200 ml cukru pudru Korzenna mieszaknka 1½ łyżeczki cynamonu ½ łyżeczki mielonego imbiru 1 łyżeczka kardamonu 1 łyżeczka przyprawy do piernika Pokrój zimne masło i wrzuć do malaksera. Dodaj mąkę, migdały, sól, cukier puder, waniliowy ekstrakt i zmiksuj na kruszonkę. Wyłóż masę
codojedzeniakukurydzy z groszkiem (po odsączeniu 285g) 100g tuńczyka w sosie własnym (może być więcej, ja miałam akurat niepełną puszkę) 1 łyżeczka bazylii 1 łyżeczka oregano 1/2 łyżeczki ostrej papryki mielonej sól i pieprz do smaku Sposób przygotowania: Ciasto: Miękką margarynę dodajemy do przesianej mąki, łączymy z pozostałymi składnikami i zagniatamy gładkie i elastyczne ciasto. Owijamy je folią spożywczą
Kolorowy Przepisowniknajpopularniejszych obiadów świątecznych. Poza tym świetnie się również sprawdza jako wędlina na kanapki. Schab ze śliwką – Składniki: 1,6kg schabu 5 łyżeczek majeranku 5 łyżeczek papryki słodkiej mielonej 3-4 ząbki czosnku pieprz, sól do smaku 5 łyżek oleju rzepakowego śliwki suszone, np. kalifornijskie (ok. 150g) Schab […] The post Schab ze śliwką appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojewszystkim smaczne. Składniki na zapiekankę z dyni (4 - 5 porcji): dynia 1,6 kg 2 puszki pomidorów krojonych 2 duże cebule 2 łyżki masła szklanka śmietany 18% 500 g mielonego mięsa wieprzowego 300 g sera żółtego sól pieprz Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na maśle. Dodać pomidory i dusić dopóki nadmiar wody
Karola gotujeduża cebula 3 ząbki czosnku 15 g tłuszczu (olej kokosowy – keto, LCHF, paleo, masło klarowane – keto, optymalna, LCHF) 1 łyżeczka curry 1/2 łyżeczki kurkumy 1/3 łyżeczki imbiru mielonego szczypta chilli do smaku sól do smaku natka pietruszki pestki dyni chipsy z boczku mięso z rosołu Zupa jest przygotowywana na bazie rosołu więc albo gotujemy rosół wg przepisu
Ola la LCHFciasteczka cynamonowe. Składniki: 70 g cukru pudru 160 g masła 160 g mąki pszennej 1 jajko 2 łyżeczki cynamonu pół łyżeczki czarnego pieprzu pół łyżeczki mielonego imbiru pół łyżeczki gałki muszkatołowej Przygotowanie: 1. Miękkie masło ucieram z cukrem pudrem, do momentu aż powstanie puszysta masa. 2. Dodaje jajko, cynamon, pieprz, imbir, gałkę muszkatołową. 3. Ciasto
Kukuleczkiszklanki oleju rzepakowego 1 jajko Farsz: 1 szklanka kapusty kiszonej 250 gram pieczarek 1/4 szklanki soczewicy czerwonej 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżki oleju rzepakowego sól, pieprz, kumin, mielona kolendra, majeranek 1 łyżka cukru Dodatkowo: 1 jajko kminek Najlepsze ciasto drożdżowe W szklanym naczyniu wymieszać drożdże z cukrem i łyżką ciepłego mleka. Odstawić na 15-20 minut
Mango Papajawrzucam liść laurowy, przykrywam pokrywką i smażę do lekkiej miękkości cebuli Na drugiej patelni smażę krótko jabłko pokrojone w cienkie plastry, aż lekko skruszeje Usmażoną wątróbkę posypuję pieprzem mielonym, solą i majerankiem, mieszam Na talerz wykładam wątróbkę i jabłko
Proste Potrawyzalogować i KLIK! Nic więcej! A ja spośród głosujących wylosuję 1 osobę, która otrzyma ode mnie fajny sprzęt do kuchni!!! Spróbujcie! SKŁADNIKI: ( tortownica 24 cm ) CIASTO MAKOWE / BLATY: * mak mielony – 300 g * cukier drobny – 270 g * jajko – 7 szt * kasza manna – 3 łyżki * bułka tarta – 2 łyżki * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka * ekstrakt
Ostra na Słodkomacie na dzisiaj pomysłu na obiad lub nie posiadacie zbyt wiele czasu to ten przepis jest specjalnie dla Was. Polecam. Składniki: Filet z indyka około 600 gram Sól Pieprz Mielona słodka papryka Kurkuma ½ opakowania mrożonej marchewki z groszkiem 3 łyżki gęstej śmietany Opcjonalnie mąka do zagęszczenia sosu Bulion około 400 ml Masło klarowane Olej Wykonanie: Mięso indyka kroimy
Smaki EwyKolejny, prosty przepis na szybkie danie makaronowe. Składniki 300 g makaronu penne 250 g mięsa mielonego (z łopatki wieprzowej) 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżki oliwy 150 g pieczarek 300 ml passaty pomidorowej 1/2 łyżeczki suszonego oregano 1/2 łyżeczki suszonej bazylii tarta mozzarella natka pietruszki sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4
R'n'G Kitchenstarsza też jest smaczna. Do czego podać? Do wszystkiego! Można na ciepło z kromką chleba wysmarowanego masłem, albo też jako dodatek do obiadu z tradycyjnym schabowym czy też kotletem mielonym! Składniki na: Kapusta zasmażana jedna średniej... Read More The post Kapusta zasmażana – nie tylko młoda appeared first on Magiczny Garnek
Magiczny Garnekdużą ilością kolorowych warzyw, karmelizowanymi buraczkami i kozim twarożkiem. Zdrowe, lekkie i pyszne. Będzie bardziej sycące jeśli składniki połączymy z drobno pokrojoną i podsmażoną piersią kurczaka lub mielonym mięsem z indyka. Aby zaoszczędzić trochę czasu polecam ugotować kaszę i upiec buraka dzień wcześniej i do czasu użycia przechowywać w lodówce. SKŁADNIKI / 2 porcje 1 łyżka masła
cool and minty