mielone - 47549 przepisów (strona:1710/3170)

Sernik amerykański z białą czekoladą 144

Nowa odsłona starego sernika. Nie wiem co jest w nim amerykańskie, ale smakuje wyśmienicie! Składniki: Spód • 15 sztuk ciastek maślanych • 2 łyżki masła Sernik • 1 kg sera mielonego (Piątnica) • 4 żółtka 4 tabliczki białej czekolady • 1 łyżka mąki ziemniaczanej • 2 łyżki cukru pudru • 2 łyżki śmietany Wykonanie: • Ciastka zmiksować w blenderze, dodać masło

To co kocham
Sernik z malinami 175

pyszny! Właściwie to powinien się nazywać niebiański! Składniki: Spód • 3 paczki herbatników kakaowych np. Petit • 4 łyżki masła • 1 łyżka likieru Malibu Sernik • 500 g sera białego mielonego • 500 g sera mascarpone • 3 łyżki mąki ziemniaczanej • 1,5 szklanki cukru • 1 cukier waniliowy • 5 jajek • 1/3 szklanki śmietanki 30% Maliny • 1 szklanka malin, poza sezonem mrożonych

To co kocham
Grillowany filet z sarniny z sosem żurawinowym 170

marchewka • 1 por Marynata • 5 ziaren jałowca • 2 ząbki czosnku • gałązka świeżego tymianku lub 1 łyżeczka suszonego • szczypta cukru brązowego i gałki muszkatałowej • sól, grubo mielony pieprz do smaku • 5 łyżek oleju Sos • 3 łyżki żurawiny ze słoika • 2 łyżeczki chrzanu • 2 łyżki miodu • sól, pieprz do smaku • 6 łyżek oleju Wykonanie: • Ziarna jałowca potłuc

To co kocham
Pasztet z dzika pieczony w boczku 175

zimy na jakiegoś dzika, to polecam pasztet pieczony w boczku. Jeśli dzik Wam ucieknie, to zamiast niego proponuję użyć mięso wieprzowe. Składniki: • 50 dkg mielonego mięsa z dzika • 2 jajka • 1 plaster słoniny ok 5 dkg • 10-15 śliwek suszonych • 30 dkg boczku wędzonego w plastrach • sól, pieprz ziołowy do smaku Wykonanie

To co kocham
Mięsne smakołyki 160

Roku. A mięsne smakołyki to idealna propozycja treściwych przekąsek dla mięsożerców. Można je przygotować dużo wcześniej, bo smakują na zimno. Pulpeciki z indyka: • 500 g mielonego mięsa z indyka • 1 jajko • 1 bułka kajzerka • sól, pieprz, 1 ząbek czosnku • 1 mała cebula • olej do smażenia • 2 łyżeczki żelatyny Wykonanie: • Bułkę namoczyć

To co kocham
Kanapka Madame 131

oliwy z dodatkiem otartej skórki z cytryny, z obu stron na złoty kolor. • Podawać ze śmietaną udekorowane zieleniną i pomidorkiem. • Posypać grubo mielonym pieprzem. Taką kanapkę jadłam w restauracji Smaki Warszawy na  śniadaniu prasowym

To co kocham
Kanapka Monsieur 137

cytryny, z obu stron na złoty kolor. • Drugie jajko usmażyć jako sadzone i położyć go na kanapce. • Udekorować zieleniną i pomidorkami koktajlowymi. • Posypać grubo mielonym pieprzem

To co kocham
Ser Brie z malinami 166

smak staje się wyrafinowany. Pychota! Składniki na 4 porcje: • 2 sery Brie Saint Benoit • 200 g malin mrożonych • 3 łyżeczki cukru • kilka kropli tabasco • pieprz grubo mielony Wykonanie: • Odłożyć kilka malin do dekoracji, resztę zagotować z cukrem. • Maliny przetrzeć przez sitko, dodać tabasco. • Z sera Brie ściąć białą skórkę z wierzchu i boków

To co kocham
Sernik z czekoladą Piegusek 166

mojej Książce kucharskiej. Ten jest bardzo prosty – szybki spód z gotowych ciastek owsianych z czekoladą i kropelki czekolady zatopione w serze. Składniki: • 1 kg mielonego białego sera – używam Piątnicy • 5 jajek • 1 budyń waniliowy • 1 cukier waniliowy • 1 szklanka cukru • 200 g drobnych groszków czekoladowych, dostępne jako posypka Spód • 250 g herbatników owsianych

To co kocham
Filet z indyka faszerowany pieczarkami 152

żółtego sera • sok z 1/2 cytryny • 1 jajko • 2 łyżki bułki tartej • sól, pieprz do smaku • 2 łyżki oleju Polewa • 1 łyżka miodu • 1 łyżeczka słodkiej, mielonej papryki • 1 łyżka oleju Wykonanie: • Filet umyć, naciąć w środku kieszeń uważając, aby nie przeciąć mięsa na wylot. • Polać 2 łyżkami soku z cytryny, wetrzeć sól, pieprz

To co kocham
Sernik Zebra 162

wizualny gwarantowany. Smaczku dodae polewa czekoladowa i truskawki. To był sernik imieninowy dla Mamy Sławka, pyszny i dekoracyjny. Składniki: Masa serowa • 500 g sera białego mielonego • 250 g sera mascarpone • 1 puszka mleka skondensowanego słodkiego • 4 jajka • 1 budyń śmietankowy Masa czekoladowa • 250 g masła • 200 g cukru – 1 szklanka • 1 cukier waniliowy

To co kocham
Klopsiki w sosie pieczarkowym 190

również w sosie koperkowym. Wczoraj były na obiad, a dzisiaj na śniadanie Monika robiła sobie hamburgery. Składniki na 6 porcji: Klopsiki • 750 g mięsa mielonego z indyka • 2 jajka • 2 kajzerki • 1 cebula • 2 ząbki czosnku • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki • sól, pieprz do smaku • bułka tarta ewentualnie • olej do smażenia

To co kocham
Jajka faszerowane łososiem wędzonym 171

Plastry łososia przeciąć na pół, złożyć ozdobnie i wcisnąć do masy żółtkowej. • Z reszty masy wycisnąć ozdobne rozetki na wierzchu. • Udekorować zieleniną, posypać grubo mielonym pieprzem. • Można również łososia drobno pokroić, wymieszać z żółtkami i tym nafaszerować jajka. • Białka, które pozostały po ścięciu wierzchów, pokroić drobno i wymieszać

To co kocham
Jeleń w cieście z konfiturą z cebuli 164

opakowanie ciasta francuskiego Marynata • 5 ziaren jałowca potłuczonego • 2 ząbki czosnku drobno posiekanego • gałązka świeżego tymianku lub 1 łyżeczka suszonego • szczypta cukru brązowego i gałki muszkatołowej • sól, grubo mielony pieprz do smaku • 5 łyżek oleju Konfitura z cebuli • 3 cebule czerwone • 1 łyżka masła • 3 łyżki cukru brązowego • 150 ml wina czerwonego wytrawnego • 1 łyżka octu

To co kocham
Placuszki serowe z musem truskawkowym 174

słodką alteranatywą na lekki obiad w gorący dzień lub przekąską na podwieczorek. Dodatek musu trukawkowego powoduje, że danie jest orzeźwiające. Składniki: • 500 g sera białego mielonego • 5 jajek • 8 łyżek mąki • 1 cukier waniliowy • szczypta soli • 1 łyżka octu • olej do smażenia Mus truskawkowy • 300 g truskawek • 1 mały jogurt naturalny • 1 cukier waniliowy

To co kocham