nadzieję, że się spodoba ;) Kruche zielone choinki z migdałami (bez sztucznych barwników i cukru) 90 g mąki jaglanej 70 g mąki orkiszowej jasnej 1 czubata łyżka mielonego młodego jęczmienia 75 g migdałów 80 g ksylitolu 1/3 łyżeczki ekstraktu ze stewii w proszku 50 g masła 50 g oleju kokosowego 1 opakowanie budyniu śmietankowego 2 żółtka 2 łyżki mleka
FitKotwedług upodobań. Składniki: 500 g passaty 2,5 łyżki majonezu 3 łyżki pikantnego ketchupu 2 łyżeczki z lekką "górką" konfitury truskawkowej szczypta soli i pieprzu 2 płaskie łyżeczki mielonej curry Przygotowanie salsy: W miseczce mieszamy ze sobą wszystkie składniki za pomocą kuchennej trzepaczki, doprawiamy do smaku, ma powstać gładka masa. Smacznego
Zasmakuj Kuchniprzy pieczeniu. NIE TYLKO ŚWIĄTECZNE MISIE Z MIGDAŁAMI W ŁAPKACH 1 jajko 150g cukru pudru 200g miękkiego masła 450g mąki 1 łyżeczka cynamonu szczypta kardamonu szczypta gałki muszkatołowej szczypta mielonych goździków (u nas drobniutko utłuczone w moździerzu) migdały do dekoracji Składniki na ciastka trzymamy na wierzchu, żeby były w temperaturze pokojowej. Piekarnik nagrzewamy do 200*C. Miksujemy jajko
les mirabellesoryginale deseru Tiramisu. Delikatny sernik z kawową nutą, najlepiej smakuje na drugi dzień, po odstaniu przez noc w lodówce. Składniki na masę serową: 1 kg twarogu mielonego np. z wiaderka (o temperaturze pokojowej) 4 duże żółtka 3/4 szklanki cukru 1/4 szklanki mocnej kawy 3 łyżki żelatyny 1/2 szklanki gorącej wody Krem śmietanowy: 250 ml śmietanki kremówki
Świat Ciastamarchewki pół selera 4 średnie buraki 3 duże ziemniaki 2 szklanki czarnej fasoli 2 laski kiełbasy chorizo lub kiełbasy długo dojrzewającej koncentrat buraczany do smaku przyprawa warzywna, cukier, pieprz, mielony kminek, majeranek 1 cebula 3 ząbki czosnku ocet winny 1/2 - 2/3 słodkiej śmietany 18% Fasolę namoczyć w dużej ilości wody, na drugi dzień wymienić wodę i gotować do miękkości
Czerwień i błękitSkładniki: schab bez kości 1,5 kg, suszone śliwki kalifornijskie 20 dag, tymianek 1 łyżka, kucharek 1 łyżka, czosnek granulowany 1 łyżeczka, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżeczka, masło 2 łyżki świeży kawałek schabu opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, ostrym, długim, cienkim nożem zrobić "tunel" dla wkładania śliwek: wbić nóż w środek
W Mojej Kuchni Lubięgorzkiej czekolady ,najlepiej 70 % 3 łyżki mąki tortowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki kakao 1 łyżeczka ,płaska proszku do pieczenia Masa serowo – kokosowa: 250 g sera trzykrotnie mielonego 1 jajko 80 g wiórek kokosowych 3 łyżki cukru Polewa: 125 ml mleka 150 g gorzkiej czekolady 70 % 30 g masła Składniki na masę serową połączyć ze sobą dokładnie
Ladylaura.Składniki: 5 jaj 1 wędzona makrela zielona część pora (około 15 cm) 3 łyżki majonezu sól świeżo mielony pieprz kolorowy Sposób wykonania: Pora czyścimy, kroimy w pół krążki, oprószamy solą i odstawiamy na 15 minut aby puścił sok. Odsączamy. Jajka gotujemy na twardo i kroimy w drobną kostkę. Makrelę obieramy ze skóry i ości. Wszystkie składniki razem ze sobą
Qchnia po prostupomarańczy 1-2 łyżek likieru cointreau (opcjonalnie) 140 g brązowego cukru 250 ml oleju rzepakowego 250 ml miodu 6 jajek 1 laska wanilii 1 łyżeczka mielonego imbiru 3 szklanki mąki pszennej 4 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki sody oczyszczonej szczypta soli 6 marchewek Dodatkowo miód 1 szklanka siekanych orzechów włoskich Przygotowanie: 1. W miseczce namaczamy rodzynki
Słodki Kompromisformie!!! Składniki: 2 porcje Czas przygotowania: 35 min 3/4 szklanki kaszy jaglanej 150 g suszonych moreli 1 cebula 2 małe suszone papryczki chilli utarte w moździerzu 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu 1/2 łyżeczki kuminu rzymskiego 1 cukinia oliwa z oliwek 1 ćwiartka kiszonej cytryny ( przepis ) 250 g świeżego jarmużu 2 jajka sól, pieprz Przygotowanie: 1. Kaszę płuczemy na sitku
Słodki Kompromisczerwona papryka 3 cebulki dymki 1 szklana mrożonego groszku koperek 100 g sera koziego lub feta Przygotowanie: 1. Piersi kurczaka układamy na papierze do pieczenia, lekko rozbijamy, oprószamy mieszanką mielonego ziela angielskiego, papryki wędzonej, soli i pieprzu, wklepujemy przyprawy w mięso 2. Bulgur gotujemy w osolonym wrzątku, (2 szklanki) ok 15-20 minut 3. Tzatzyki - ogórki obieramy, ścieramy
Słodki KompromisSkładniki na 2 porcje Czas przygotowania: 10 min 1 duże mango 1 i 1/2 szklanki jogurtowych lodów ok 1/4 szklanki zimnej wody źródlanej 1 łyżeczka wody różanej szczypta mielonego kardamonu Przygotowanie: 1. Mango obieramy, odkrawamy miąższ od pestki, dodajemy do blendera razem z pozostałymi składnikami, miksujemy dokładnie 2. Podajemy natychmiast lub przechowujemy w lodówce, zalecam jednak konsumpcje natychmiastową
Słodki Kompromisczystej pomidorowej postaci. Składniki na 3 porcje Czas przygotowania: 35 min 2 łyżki oliwy 2 łyżki harissy ( przepis) 2 łyżki koncentratu pomidorowego 4 ząbki czosnku 1 łyżeczka mielonego kuminu 1 łyżeczka wędzonej słodkiej papryki ok 800 g dojrzałych pomidorów 4 jaja sól Dodatkowo kawałki serka labneh ( przepis ) lub jogurt naturalny (opcjonalnie) pietruszka pieczywo Przygotowanie
Słodki Kompromisspodzie brownie w bardzo przyjemny sposób rozpoczną lub zwieńczą dzień pracy. Składanki na 12 szt Czas przygotowania: 45 min + schładzanie Masa serowa 500 g twarogu trzykrotni mielonego 250 g serka mascarpone 100 g białej czekolady 60 ml śmietany 36% 4 jajka 3 łyżki mąki ziemniaczanej laska wanilii 250 g cukru Czekoladowy spód 70 g ciemnej czekolady
Słodki Kompromisdyni Hokkaido (ok 1 szklanki) 1,5 szklanki mleka (do wyboru roślinne lub krowie) 1 kapsułka kardamonu szczypta gałki muszkatołowej laska cynamonu lub 1/4 łyżeczki mielonego szczypta soli 2-3 łyżek miodu 1 szklanka kaszy jaglanej 4 figi ok 2 łyżek wody pomarańczowej (opcjonalnie)* *można zastąpić startą skórką z 1/2 pomarańczy Przygotowanie : 1. Dynię kroimy w równą kostkę, jeśli
Słodki Kompromis