mielone - 47549 przepisów (strona:1721/3170)

Placuszki z borówkami 234

Składniki: 2 szklanki mrożonych borówek (w sezonie można użyć świeżych owoców) 1 mały jogurt naturalny 1 cukier waniliowy 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1-2 łyżeczki mielonego zielonego jęczmienia pół … Czytaj dalej Placuszki z borówkami

czarrna od kuchni
Razowy piernik żytni 206

podróże, to wyszedł rewelacyjny. Drukuj Razowy piernik żytni window.ajaxurl="http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 250 g mąki żytniej razowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 50 g mielonych migdałów (nie dałam) 200 g miodu 1/2 szkl. cukru 50 g masła 3 jajka garść orzechów włoskich + kilka orzechów do przybrania 3 łyżeczki przyprawy do piernika ulubiony dżem

Mieszam w Garnku
Pełnoziarnisty makaron z tuńczykiem i rukolą 178

tuńczyka w oliwie 6 suszonych pomidorów z oliwy 50 g startego sera cheddar 1 łyżeczka startej skórki z cytryny 1 łyżeczka soku z cytryny Sól morska do smaku Świeżo mielony kolorowy pieprz 2 łyżki oliwy extra vergine Jak wykonać ? Makaron gotuję w osolonym wrzątku wg przepisu na opakowaniu odcedzam, dodaję z powrotem do garnka, mieszam od razu

Wanilia i Kardamon
Gulasz wieprzowy z marchewką, pieczarkami i papryką na jasnym piwie 141

gram pieczarek 1 i 1/2 czerwonej papryki 2 marchewki 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 szklanka passaty pomidorowej 1/2 litra bulionu 250 ml jasnego piwa przyprawy: pieprz, papryka mielona, chili, kmin rzymski, majeranek 1 łyżeczka soli 2 łyżki oleju rzepakowego do podania: kasza gryczana, ogórki kiszone W dużym garnku rozgrzewam olej rzepakowy i smażę na nim posiekaną cebulę oraz

Mango Papaja
Muffinki z żurawiną i grzanym winem 177

sztuk: 125 g masła 80 g cukru 2 łyżeczki miodu 2  jajka  skórka otarta z 1 pomarańczy 100 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 50 g mielonych migdałów 50 ml grzanego wina 50 g suszonej żurawiny (30 g do ciasta i reszta do dekoracji) Lukier: cukier puder i sok z pomarańczy Masło utrzeć z cukrem

My simple kitchen
Dyniowe risotto z papryką i kurczakiem 306

cebula 1 papryka czerwona 200 ml wina białego wytrawnego ok 3 szklanki bulionu drobiowego 1 szklanka puree z dyni szczypta gałki muszkatołowej 1 łyżeczka przyprawy curry sól pieprz czarny mielony oliwa z oliwek Fileta z kurczaka pokroić w kostkę, przyprawić solą, pieprzem i przyprawą curry. Obsmażyć krótko i ściągnąć z patelni. Na tej samej patelni rozgrzać niewielką ilość oliwy

https:KKuchniaMniam
SPAGHETTI BOLOGNESE Z PIECZARKAMI 147

SKŁADNIKI: 500 g mięsa mielonego wołowego 200 g makaronu spaghetti 500 ml przecieru pomidorowego 4 łyżki koncentratu pomidorowego 20 dag pieczarek 1 szalotka Przyprawy: 1 łyżeczka soli, 1/2 łyżeczka pieprzu, 1/3 łyżeczki chilli, 1/2 łyżeczki bazyli, 1/2 łyżeczki natki pietruszki 10 dag sera żółtego PRZYGOTOWANIE:   Na rozgrzaną patelnię wkładam mięso. Smażę. Dodaję przyprawy. Międzyczasie obieram szalotke i drobno

Gotowanie Patki
Kulinarne nowINKI - czyli warsztaty z Kawą Inka i Sebastianem Olma. 181

śmietanką, podana z kawiorem z budyniu waniliowego   Kawa Inka z kruszonką z pistacji, orzechów brazylijskich i orzechów laskowych, udekorowana owocami physalis Kawa Inka z wywarem z ziaren mielonego lnu, słonecznika łuskanego i z sokiem z aloesu Kawa Inka z rozpuszczoną czekoladą mleczną i puree z kokosa Kawa Inka z gorzkim kakao, pudrem z cynamonu, smoothie bananowym z żółtych

kolorowotorcikowo
Pieczone udka z kurczaka z warzywami 212

sosu sojowego -sok z połowy cytryny -1 łyżka pietruszki -1 łyżeczka soli -1 łyżeczka pieprzu -1 łyżeczka papryki słodkiej -1 łyżeczka tymianku -1 łyżeczka ziół prowansalskich -1 łyżeczka imbiru mielonego -2 ząbki czosnku   Wykonanie: Mięso umyć, oczyścić i dokładnie osuszyć papierowymi ręcznikami. Składniki na marynatę połączyć ze sobą i natrzeć nimi mięso. Cebulę i paprykę pokroić w grubą

Smakuj życie!
Ciasto z kawałkami czekolady i gruszką 161

szklanki mąki  1 szklanka cukru 250 g masła w temperaturze pokojowej 4 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru waniliowego 0,5 łyżeczki mielonego imbiru 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka aromatu migdałowego 2 gruszki 1 tabliczka gorzkiej czekolady (100 g ) cukier puder do posypania masło, bułka tarta - do posmarowania tortownicy Wykonanie: 1. Gruszki myjemy, obieramy kroimy

Mój pomysł na
Zapiekanka z brokuła i kaszy jaglanej 355

składników i obiad z piekarnika gotowy.   1 szkl. kaszy jaglanej 1 mały brokuł 2 jajka 100 g sera feta 100 g sera żółtego 50 g masła sól świeżo mielony pieprz 1/4 łyżeczki curry Kaszę ugotować do miękkości i wystudzić. Brokuła podzielić na różyczki i ugotować na pół twardo. Żółtka utrzeć z masłem,wymieszać z kaszą. Dodać brokuła podzielonego

Kolorowa kuchnia Elki
Papryki faszerowane mięsem mielonym. 247

pięknie wyglądające danie? . Składniki: dla 4 osób 4 czerwone papryki ,lepsze są te o cienkim miąższu , szybciej się pieką i więcej farszu do nich wchodzi. 500 g mięsa mielonego ząbek czosnku 100 g ryżu por ,kawałek pieprz, sól Ryż gotujemy na pół miękko ,czyli krócej 10 minut niż podaje opakowanie. Podsmażamy pora , tylko chwilkę ,dodajemy zmiażdżony czosnek i smażymy

Ladylaura.
Domowa Przyprawa Do Pierników 251

można go sobie modyfikować i u nas jest właśnie lekko zmodyfikowany. Przyprawa jest bardzo aromatyczna i pięknie pachnie, a pachnie jeszcze piękniej dzięki temu że  część przypraw mama mieliła sama. Po prostu zapach jest obłędny. \ Składniki:   5 g czerwonej słodkiej papryki, 5 g czarnego  pieprzu, 10 g gałki muszkatołowej, 15 g kardamonu, 20 g imbiru(...)ziela angielskiego, 50 g goździków, 50 g cynamonu, Przygotowanie: Jeśli część przypraw mamy w całości tłuczemy je w moździerzu, lub mielimy w młynku i wszystkie przyprawy mieszamy. My zrobiłyśmy 2 takie porcje, bo u nas pierniczków robimy bardzo, bardzo dużo. Gotowe jak znalazł do pierniczków i do piernika. Wystarczy niewiele by nadać im obłędny świąteczny zapach. SMACZNEGO

Lili w kuchni
HAMBURGER Z WOŁOWINY 171

para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman";} Składniki na hamburgera z wołowiny: 1/2 kg mielonego mięsa wołowego chudego 1 ząbek czosnku 1 mała cebula 1 łyżeczka musztardy 1 jajko szczypta chili sól świeżo zmielony pieprz szczypta gałki muszkatołowej Dodatki: pomidory w plastrach plasterki czerwonej cebuli

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Faworki z nadzieniem serowo- dyniowym 238

Doprawiamy cukrem i ekstraktem waniliowym. Masa nie powinna być za rzadka, bo będzie wypływała w ciasta. 7. Nadziewamy nią faworki. Boki możemy obtoczyć w cukrowych groszkach, startej czekoladzie lub mielonych orzechach. 8. Podajemy posypane cukrem pudrem. Smacznego! Kategoria: Ciasteczka , Przekąski , Przepisy Tagged: dla dzieci , dla niejadka , dynia , faworki

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty