Ciasto to kusiło mnie już od dłuższego czasu. Jeśli i Wy planujecie go wykonać, ale jeszcze z jakiegoś powodu nie było Wam z nim po drodze, to zmieńcie to, a obiecuję, że nie pożałujecie. Osobiście najbardziej przypadła mi do gustu idealnie wyważona słodko-kwaśna cytrynowa masa. Do tego ciasto jest bardzo szybkie w wykonaniu, co niejednokrotnie ma przecież ogromne zaneczenie. Polecam:) Biszkopt makowo-kokosowy: 150 g maku 100 g wiórków kokosowych 100 g mielonych migdałów 100 g cukru 8 białek 4 żółtka Krem: ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.
Czytaj dalej...